Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość budgi

Trądzik

Polecane posty

Gość budgi

Mam 18 lat, od 4 lat tradzik. Probowalam juz wszystkiego zeby sie go pozbyc, wydalam na dermatologow kupe kasy. Bralam Izotek ktory zniszczyl mi wlosy i wzrok, a i tak 4 miesiace po kuracji wszystko wrocilo... Nie mam juz sily, nie chce mi sie zyc. Najgorsze jest to, ze ludzie nie rozumieja ze mam tradzik nie z mojej wlasnej winy. Czesto mi dogaduja, mowia zebym zainwestowala w dermatologa. Nagle wszyscy dookola zamieniaja sie w skarbnice rad kosmetycznych i daja mi rady typu "posmaruj pryszcze spirytusem". Ostatnio nawet uslyszalam od "kolegi", ze "jak mozna miec tradzik w XXI wieku". W dodatku powiedzial to bardzo oburzonym glosem ;/ Od miesiaca mieszkam w Holandii i popadam w jakis nalog... Pale marihuane w BARDZO duzych ilosciach. W Polsce tez palilam ale o wiele mniej. Powiedzcie mi jak ja mam zyc z tym gownem na twarzy ?

Gość Butthurt
Na mnie tez okres dojrzewania spadl jak cegla. Tez przejmowalam sie, w lustrze widzialam potwora i mialam milion kosmetykow ktore nic nie pomagaly. Skonczylam 20 lat i problem sam zniknal. Tak po prostu z dnia na dzien przestaly mi wyskakiwac pryszcze...

Gość tematow o tradziku jest duzo
a przede wszystkim wiedz, ze palenie moze powodowac wypryski. przede wszystkim, jesli stosowalas wiele metod poleconych przez dermatologa, to musisz jeszcze zbadac czy nie jest to: a) hormonalne b) alergiczne/atopowe c) candida jesli chodzi o kosmetyki musisz zaczac uzywac tych, ktore nie szkodza, najlepiej naturalnych, organicznych, bo one maja w sobie najmniej szkodliwych substancji. sugeruje unikac: olejow mineralnych, talku, isopropyl palmitate, propylene glycol, butylene glycol, alkohol denat. nie mowie, ze to jest przyczyna sama w sobie, ale moze byc, moze takze pogarszac stan. koniecznie idz zrob badania. polecam tez zioloterapie. aha, nawet dermatolodzy potrafia mylic objawy zapalenia skory z tradzikiem.

Gość tematow o tradziku jest duzo
aha, i koniecznie zrobic wymaz, bo to może być choćby i gronkowiec czy jakaś konkretna bakteria bądź jakiś pasożyt