Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ijujhbjbjbnjkbhjknjk

ile zarabiacie i czy starcza wam na wszystko?

Polecane posty

Gość ijujhbjbjbnjkbhjknjk

kiepsko z kasa a od nowego roku podwyszki

Gość Jtmag
Mam rente 500 zl

Gość ab-Calgary
No ja mam $4,500 na mies, i starcza... jakoś....

Gość lejka5
2 tys i ledwo starcza-wegetacja :(

Gość Mongolski hodowca motyli
Ja w starym roku zarobiłem butelką w łeb, butem w wątrobe i piąchą w ryj...Powiem szczerze, że mi to starczy aż nadto. Nie zgłaszam zażaleń:D:D

Gość Jtmag
zamienie twoje 2 tys wegetacji na moje 500 zl renty:)?

Gość bujosk
1300f wegetacja :(

Jakieś 700zł udało mi się w grudniu zarobić, a w styczniu niewiadoma. W zasadzie poszukuję pracy.

Gość ja mam 1300
i jestem sama z synnkiem. nie mozemy związać końca z końcem,miesiąc w miesiąc tak jest, mam tego dosyc. chciałabym stąd wyjechać,ale nie mam nikogo za granicą,zeby mnie wciągnął i pomógł chociaz na początku. jestem uczciwa i pracowita.

Gość kala_ma
No ja zarabiam 2000tys netto. Bywa, ze musze zapozyczyc sie u rodzicow na jakies 500zl miesiacznie... jesli np chce gdzies pojechac na weekend itd.

Gość ej ty polaku!
540 renty wegetacja :(

Gość lilliq
ja mam 3000 na rękę ale na wszystko niestarcza czasem. zależy czy ktoś wynajmuje- płaci za mieszkanie itp

Gość kala_ma
lil, ty wynajmujesz? ja mieszkam w kawalerce, oplaty za mieszkanie+woda + tv+prad ok. 500zl

Gość Gergor Shilcerłaner
kupilem ostatnio przewody glosnikowe za 4,8tyś zł, sami sobie odpowiedzcie:classic_cool:🖐️

Gość kala_ma
potem drugie 500zl miesiecznie na paliwo; do tego jeszcze net i telefon oplat na 1200zl. zostaje wiec 800zl. na ciuchy, kosmetyki, zarcie i rozrywki... :O dlatego mowie, ze musze zapozyczac sie na ok. 500zl. u rodzicow bo wiecej juz mi nie wypada:O wiadomo...

Gość kala_ma
ger.... gdybym miala tyle kasy to bym siedziala teraz w australii, a nie na cafe damskim

na dobre życie starcza tzn .niczego nie musimy sobie odejmować jeśli chodzi o jedzenie ,ciuchy w sieciówkach ,zabawki ,lekarzy ,paliwo itp .Starcza jeszcze na wyposażanie domku ,ale nie starcza na wycieczki tzn.może i by starczyło ale kosztem domku .Więc póki się nie wprowadzimy o wycieczce nie ma mowy:(

Gość lilliq
ja płace 600 za wynajem plus opłaty, z 1000 miesięcznie idzie mniej więcej. bardzo dużo wydajemy też na gaz do samochodu, bo daleko mieszkamy od pracy i ogólnie bardzo dożo jeździmy. Do tej pory jeszcze mąż zarabiał ok 1300 zł, i w sumie to prawie całe szło na gaz. nie narzekam na brak kasy, bo w sumie teraz mamy o 3000 więcej niż przed rokiem, jak nie pracowałam i utrzymywaliśmy się z 1600 na dwoje. tylko ostatnio mieliśmy kupę wydatków takich nadprogramowych. ale teraz chyba już będzie lepiej

Gość kala_ma
no te dojazdy do pracy do koszmar jest przy tych cenach paliwa. ja mam na benzyne... a do pracy 15km w 1 strone...

Gość Gergor Shilcerłaner
wlasnie dlatego, ze mam tyle, jak napisalas "kasy" moge siedziec gdzie tylko zapragne;):classic_cool:

Gość lilliq
kala--> no na benzynę to nie wiem w ogóle jakbyśmy dali rade, może pomyśl nad zbieraniem po 100 miesięcznie i zrobieniem gazu w samochodzie za jakiś czas, bo się nie zanosi na obniżenie cen benzyny.

Gość mamy z mezem 6 tys
2,5 odkładamy zostaje 3,5 opłaty i kredyt to 1200 jedzenie 1000 zostaje 1300 starcza na ciuchy, wyjscia czasami wyjazd na weekend do rodziny, leki, lekarzy, kupienie czegos tam jak potrzeba

Gość mamy z mezem 6 tys
tzn jedzenie i srodki czystosci, proszki, kosmetyki itp

Gość mamy z mezem 6 tys
aha nie mamy auta tzn maz jezdzi firmowym ale nie mozemy sobie nim gdzies tam pojechac po pracy wiec nie licze tego

moj maz zarabia 5-6tys spokojnie nam na wszystko wystarcza z tym ze mamy swoj dom wiec odpada czynsz robimy pomalu remont i raczej niczego nie musimy sobie odmawiac. na wycieczki nie jezdzimy bo nie i juz.

Gość mamy z mezem 6 tys
my własnie odkładamy na remont domu, mamy mieszkanie ktore potem wynajmiemy

Gość ej ty polaku!
Jeżeli chodzi o wysokość wypłacanych pensji, Polska to wciąż europejska prowincja. Przeganiają nas nie tylko Niemcy, Duńczycy, Francuzi czy Austriacy, ale nawet Portugalczycy oraz "biedni" Grecy. Chociaż ten ostatni kraj spustoszył kryzys i - jak mówią tamtejsi związkowcy - "płace są głodowe", to i tak zarabia się dużo więcej niż w naszym kraju. nadal mamy POmagać Grecji?

my remont robimy pokoj po pokoju:)zostala jeszcze tylko lazienka do remontu.z tym ze moj maz wszystko robi sam bo potrafi:) wiec koszt ekipy budowlanej odpada. a to duzo/

Gość taka prawda ona
Jak podaje "Gazeta Wyborcza", z danych Eurostatu wynika, że w zeszłym roku pensja na rękę w Polsce to niewiele ponad 450 euro. Dla porównania - w Grecji 935 euro, a we Włoszech - ponad 1500 euro.