Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ahcjoooo

krew z odbytu

Polecane posty

Gość ahcjoooo

Za każdym razem kiedy się załatwiam bądź puszczam bąka... to leci mi krew, jasna i widocznie świeża. Mam tak od miesiąca. Nic mnie w tamtych okolicach nie boli. Czasem pobolewa mnie brzuch. Sporo jest tej krwi... :( bardzo się martwię. Co to może być? Najpierw sprawę bagatelizowałam ale krwi jest coraz więcej... :( we wtorek idę do lekarza rodzinnego po skierowanie na badania... Może miał ktoś tak? :(

Gość hemoroidy pozdrawiają
Ello! ;)

Gość ahcjoooo
ale hemoroidy podobno bolą i tykają sie osób starszych. Ja mam 20 lat

Gość Oczywiście że tak
Nie ma teraz osób starszych,wszyscy na wszystko moga zachorowac,a co jadasz na codzień??powiedz prosze:)

Gość ahcjoooo
pieczywo z szynka lub serem, salatki z roznych warzyw, owoce, jogurty, 1 kawa o poranku, a w ciagu dnia woda lub sok. Obiady zwykłe czyli ziemniaki i kotlet zazwyczaj lub jakaś zupa. Nie palę nie piję. Nie odmówię sobi eteż batonika lub czekolady ale nie jadam tego codziennie :)

Gość ahcjoooo
nie wiem czy to moze byc powiazane z tym czy nie... ale od 3 miesiecy mam straszny stan zapalny na czole. Dermatolog okreslila to jako tradzik chodziaz nigdy go nie mialam. Biore od tygodnia antybiotyk ale nie widze poprawy

Gość maru
Konieczna wizyta u proktologa! Nie bagatelizuj tego!

Gość moye t
a masz problemy z wypróżnianiem się, zaparcia itp? Stolce masz miękkie czy twarde? Bo jeśli krew leci podczas nawet odgazowywania się to jest to już bardzo niepokojące.

Gość moye t
stan zapalny na czole nie ma wiele wspólnego z krwią z odbytu. Tym bardziej że leczysz to od tygodnia a krwawisz od miesiąca.

Gość ahcjoooo
załatwiam się normalnie, codziennie, kał normalny... z tym że widać na nim krew

Gość Oczywiście że tak
wszystko jest ze soba powiazane,to nie jest tak moye t,człowiek to jedna wielka całosc,jedena wielka fabryka chemiczna,to ze cos sie pojawia poznij a cos wczesniej nie stanowi o tym ,ze nie ma zwiazku,nie pisz jak lekarz

Gość ahcjoooo
badania na krew utajona miaalam robiona 1-2 lata temu z powodu moich czestych boli brzucha. Nic nie wykazalo... w ogole to do dzisiaj nei wiadomo czemu mnei brzuch boli... mialam robione wszystkie badania... jak pomysle ze znowu mi wprowadza rurki.. brrr;/ ale pojde

Gość maru
Dwa rodzaje krwawień Można wyróżnić dwie postacie jawnego krwawienia z odbytu. Pierwsza to krwawe stolce, które zawierają widoczną krew i są zazwyczaj oznaką krwawienia z dolnego odcinka przewodu pokarmowego (tj. odbytnicy, jelita grubego oraz cienkiego, części dwunastnicy). Do przyczyn takiego stanu rzeczy należą m.in.: polipy jelita grubego, choroby zapalne jelit, choroba uchyłkowata jelit, szczeliny odbytu, zapalenie jelita grubego, a także rak jelita grubego.

Gość moye t
no ok może i się łączy ale co do samej krwi z odbytu to są różne przyczyny: "Można wyróżnić dwie postacie jawnego krwawienia z odbytu. Pierwsza to krwawe stolce, które zawierają widoczną krew i są zazwyczaj oznaką krwawienia z dolnego odcinka przewodu pokarmowego (tj. odbytnicy, jelita grubego oraz cienkiego, części dwunastnicy). Do przyczyn takiego stanu rzeczy należą m.in.: polipy jelita grubego, choroby zapalne jelit, choroba uchyłkowata jelit, szczeliny odbytu, zapalenie jelita grubego, a także rak jelita grubego."

Gość kkithlp
Mi to wygląda na szczelinę odbytu, ale lekarzem nie jestem. Szczelina odbytu to rodzaj nadżerki, ranki, z której leci krew. Często jest bolesna i to bardzo, ale nie zawsze. Charakterystyczne jest to, że krew jest jasnoczerwona. Dużo gorzej byłoby, gdyby krew była ciemna.

Gość ahcjoooo
no nic... zobaczymy co powiedza lekarze... teraz ide do pracy. Dzieki

Gość moye t
w każdym razie nie ma co gdybać tylko jak już ktoś pisał do proktologa i to szybko.

Gość Oczywiście że tak
tylko czy to cos pomoze moye t???ja lekarsom to jak psom nie wierze:(

Gość moye t
to co twoim zdaniem autorka ma zrobić? leczyc sie domowymi sposobami? olać sprawę czy cos innego? znam niestety przypadek bagatelizowania takich objawów jak autorki i niestety ale nic dobrego z tego nie wynikło. :(

Gość Oczywiście że tak
a nie znasz takiech wielu takich przypadków ze chory idzie do lekarza i zle sie to dla niego skonczyło??,nie no moze dac sie zbadac lekarzowi nic to nie kosztuje,ale ...............

Gość Oczywiście że tak
A swoja droga domowe sposoby sa najlepsze,najzdrowsze i najskuteczniejsze,bo przyjazne dla organizmu tylko trzeba zdiagnozowac prawidłowo i nie dawac sie nabic w butelke,bo lekarze tylko na to czychaja

Gość moye t
każdy robi jak uważa. Zresztą o czym my tu gadamy -autorka już pisała że ma umówioną wizytę.

Gość moye t
a jak się chcesz leczyć bez diagnozy? też w zaciszu domowym rodzina ci ja postawi? czy tu już ewentualnie lekarz może być?