Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzzyzyzyzyyy

chcialabym schudnac ale nie mam kasy na zdrowe jedzenie

Polecane posty

Gość xyzzyzyzyzyyy

mam troszke do zrzucenia,do tej pory jadłam nie zdrowo.biały chleb,jakies zupki chinski,wszystko z torebki. a wiadomo,ze jedzenie zdrowe jest drozsze.mam marny budzet miesiecznie-200zloty na jedzenie i nie wiem jak to rozplanowac.

Zamień biały chleb na ciemny, pełnoziarnisty i jedz mniej. Poszukaj sklepów gdzie jest tanio. Ja też mam skromny budżet, dużo kupuje w biedronce, np ser biały chudy 250g kosztuje ok. 2,5 albo mniej.Kefir duży 0,99gr. Kasza gryczana ok 3,5 za 4 torebki, chlebek chrupki 2 zł za opakowanie, a jest go sporo, więcej niż wazy, która kosztuje prawie 5zł. . Przejdź po sklepach, popatrz na ceny, porównaj. Zdrowo niekoniecznie znaczy drogo. A warzywa są teraz bardzo tanie. Jeśli masz możliwośc, kupuj na rynku, tam często jest dużo taniej niż w warzywniaku.

Gość wwrrr
I mimo wszystko czytaj sklady produktow. Bo co z tego, ze kupisz mnostwo chlebka chrupkiego, kiedy sklada sie on przede wszystkim z bialej pszennej maki? Kasza i fasola chyba sa dobrymi pomyslami, tanie i zdrowe. I nie jedz duzo miesa - dobrego tanio i tak nie kupisz, wiec tu mozesz troche oszczedzic. I zastanow sie, czy jest cos na co tracisz pieniadze - np batoniki czy kanapki na uczelni - i wypracuj sposob na pozbycie sie tych nawykow.

Aż poszłam i sprawdziłam skład chleba chrupkiego żytniego z biedry no i w 92% składa się z mąki żytniej razowej.

w biedronce jest jednak tanio tez wybieram sie po nowym roku na zakupy, soki warzywne , pomidorowe bez cukru duzo taniej niz w osiedlowym , w lidlu tez :) pozdrawiam i dosiego roku 2012:)

W maju za sałatę lodową w biedronce płaciłam 2 zł, a koleżanka w warzywniaku 4,5. Jest różnica. Ja po Nowym roku dokupię tylko kefir i jogurt, ew. pomidorki. Ciemny makaron i ryż kupiłam przed świętami w innym sklepie, a zapasy chlebka chrupkiego i kaszę gryczaną w biedronce. Wszystko mam, oby tylko silnej woli nie zabrakło:) Lidl też jest tani, ale trochę daleko mam.

Gość smmmmrodzik@@@
Bez przesady!:) Nie kazda dieta znowu tak jest kosztowna!!!:):):)

masz racje ze nie kazda jest kosztowna :) moim zdaniem wiecej wydawalas pewnie na jakies pierdoly i to duzo kasy niz na to co na diecie teraz zjesz a jak poszukasz taniej to juz wogole taniocha :)