Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listek pokrzywy

Biały nalot na migdałach- to angina??

Polecane posty

Gość listek pokrzywy

Hej, od środy boli mnie gardło byłam u lekarza, stwierdził, że mam jedynie czerwone i mam ssać tabl. na gardło i nic więcej, od wczoraj wieczora boli mnie bardziej i mam biały nalot oczywiście w sobotę żadnego lekarza nie było... siedzę w domu i płuczę gardło wodą z wodą utlenioną, wcześniej "pożarłam" opakowanie strepsils i choliseptu Pani w aptece dziś mi doradziła tą utlenioną i orofar do psikania ale w pn. chyba muszę iść do lekarza, bo nie wiem czy na pogotowie z czymś takim iść.... a gardło boli jak cholera :( zdrowego nowego roku wszystkim :)

Gość masełko osełkowe
oj to zdrówka życzę :)

zrób sobie miksturę: kilka ząbków czosnku+sok z cytryny i pół szklanki wody. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sok z całej cytryny i pól szklanki letniej wody. Możesz zacząć pić wywar (bez fusów, bo są ciężkie na żołądek), po łyżce kilka razy dziennie. Mikstura powinna sie macerować przez 12h ale jak wywar zrobi się "ostry" to już ma właściwości leczące. Tym wywarem można płukać też gardło, i zasada im mocniejszy tym lepiej leczy jedyna wada tej mikstury-okropnie śmierdzi:P

Gość listek pokrzywy
Czarna Anielica nie, właśnie nie mam gorączki dlatego nie wiem czy to angina ale ból jest okropny, promieniuje aż do ucha, zwłaszcza lewa strona hmm..mówisz mikstura śmierdzi, trudno, ale żeby przestało boleć...bo już nie wyrabiam nawet jak szyją kręcę to boli wrrrrr

pewnie wywaliło Ci węzły chłonne owiń szyję szalikiem i zrób sobie tego śmierdziela ja wyleczyłam tym anginę ropną jak byłam za granicą dlatego polecam

Gość listek pokrzywy
dzięki, zaraz robię będę śmierdzielek na sylwestra :D a lepiej pić, czy płukać?

i jedno i drugie mam takie dziwne wrażenie, że ta mikstura działa też znieczulająco:) tylko nie pij za dużo na raz jak masz delikatny żołądek:P

Gość listek pokrzywy
dobrze, muszę się czymś ratować, bo i tak nigdzie żaden lekarz mnie nie przyjmie ale w pn. idę do lekarza, oczywiście innego, bo może bez antybiotyku się nie obejdzie...

Gość listek pokrzywy
no ja też nie jestem zwolennikiem antybiotyków na jedno pomogą, a na drugie zaszkodzą 4 lata temu, w tym samym czasie (tylko przed wigilią) też miałam anginę i wtedy brałam antybiotyk od tego czasu zdarzały mi sie owszem przeziębienia nie z każdym lecę do lekarza, bez przesady ale to co mam dziś to powtórka sprzed 4 lat Anielica- dzięki za poradę, życzę Ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim zdrówka, szczęścia, pomyślności, wszystkiego czego pragniesz i zamarzysz :):):) buziaków nie daję, bo są "zarażone" :D:D

Gość listek pokrzywy
jestem wlaśnie po 1 łyżeczce lepsze niż szampan :D mocne uhaaaaaa

Gość sdaaaaaaaa
Spróbuj jeszcze płukać gardło wodą z solą :kwiatek:

a przypomniało mi się jak masz olejek kamforowy w domu to możesz nim nasmarować to miejsce przy węźle chłonnym i owinąć ciepłym szalikiem