Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAM TERMIN

ZBLIŻAJĄCY SIĘ POROD - OBJAWY

Polecane posty

Gość MAM TERMIN

MAM TERMIN ZA 3 TYG. PROSZE NAPISZCIE JAKIE MIALYSCIE OBJAWY ZBLIZAJACEGO SIE PORODU

Gość taie mo
a za 3tyg. to masz kupę czasu jeszcze.

Gość MAM TERMIN
NIBY MAM...A MOZE NIE MAM;) JESTEM CIEKAWA,WIEM, ZE KAZDA CIAZA JEST INNA... ALE NP. DZIS OD RANA CO JAKIS CZAS LEKKO POBOLEWA MNIE PODBRZUSZE JAK NA OKRES....PRAWIE BEZBOLESNY - POZATYM,NIC SIE NIE DZIEJE ... :) I CZESTO LATAM SIUSIU :>

Gość MAM TERMIN
UP

Gość noworoczna kobieta
ok. 5 dni przed porodem miałam takie skurcze brzucha - twardniał na kilka sekund, powtarzało się to kilka razy w ciągu dnia

Gość taie mo
wyłącz caps locka u mnie pierwsza ciąza -odejście wód tak się zaczęło a teraz cóż, czasem bolało okresowo ale bolało i to konkretnie, prócz tego twardnienie brzucha mam. A poród tuż tuż.

Gość a ja dokładnie znałam
dzień poczęcia i tak jak obliczyłam, że się urodzi to się urodziło w ten dzień

Gość mnie o 4 ej rano
obudzil taki bol brzucha jak na okres i co chwila biegalam siusiu a o 14.16 urodzilam synka,7dni po terminie:)

Gość mela126
wiem co czujesz ja mam 4 tyg, i tez wypatruję :)

w pierwszej ciąży wody mi się zaczęły sączyć, a drugi poród wywoływany :) co do objawów (ogólnie): - odejście czopu śluzowego - nawet na 2 tyg przed porodem - odejście wód - nie zawsze czasami przebija się pęcherz na porodówce - skurcze przepowiadające - twardnienie brzucha - nawet 4 tyg przed porodem mogą się pojawić - ból jak na okres - zwykle góra 2 doby przed porodem się zaczyna - obniżenie się brzucha - częstsze oddawanie moczu i stolca - organizm się oczyszcza - syndrom wicia gniazda - teraz już żadko bo kobiety myślą do przodu i już na początku ciąży się szykują ale i tak większość kobiet na samej końcówce tak tydzień dwa przed porodem zaczyna nagminnie sprzątać :) to chyba tyle z tego co na szybko sobie przypomniałam z opowiadań położnych i własnego doświadczenia :)

Gość MAM TERMIN
DZIEKUJE ;)

Gość taie mo
dlaczego wciąż krzyczysz autorko? tak lubisz wielkie litery?

Gość MAM TERMIN
NIE KRZYCZE:) LUBIE PISAĆ DRUKOWANYMI - NIE SĄDZĘ ABY AŻ TAK BARDZO TO KOMUŚ PRZESZKADZAŁO ;)

Gość taie mo
owszem raz że się źle czyta a dwa w netykiecie oznacza to krzyk. Więc sama rozumiesz.

Gość MAM TERMIN
to przepraszam :) i dzięki za wasze opisy... obserwuję co sie dzieje i mam bóle jak na okres nie regularne i nie dość mocne, ale czuje je dobrze...tak jak pisałam często siusiu...i ból krocza.... jestem ciekawa czy dotrwam do terminu czy lada dzień coś sie zacznie:) to moja pierwsza ciaza....

Gość MAM TERMIN
to przepraszam :) i dzięki za wasze opisy... obserwuję co sie dzieje i mam bóle jak na okres nie regularne i nie dość mocne, ale czuje je dobrze...tak jak pisałam często siusiu...i ból krocza.... jestem ciekawa czy dotrwam do terminu czy lada dzień coś sie zacznie:) to moja pierwsza ciaza....

Gość taie mo
a ktg robiłaś? a jak twoja szyjka?

Gość MAM TERMIN
w środę mam lekarza... ruchy dziecka mocne i częste czuję.

Gość taie mo
a jak do tej pory było z twoją szyjką?? nie wiesz, lekarz ci nic nie mówił? jeśli tak to pewnie jest ok. ruchy swoją drogą ale ktg rejestruje skurcze więc to o skurcze mi chodziło.

Gość MAM TERMIN
o szyjce nic mi nie mowil do tej pory wiec podejrzewam ze wporzadku...

ja też mam termin za 3 tygodnie i oprócz skurczy co jakiś czas nie mam innych objawów a już bym chciała urodzić :-)

Gość taie mo
u mnie miękka szyjka już od 30tc, do tego skrócona i rozwarta. doszły twardnienia coraz częstsze więc mam nadzieję że wkrótce urodzę. Byle po nowym roku. ;)

Gość MAM TERMIN
ja moge tez rodzic ale byle po północy :O zeby mały był juz z nowego roku :D

Gość MAM TERMIN
boje sie jak cholera porodu...ale musi byc dobrze, damy rade dziewczyny !! ;)

Gość taie mo
a ja jakoś nie boję się. wiem że nie będzie łatwo ale ból w końcu minie. dla mnie najlepsza była ta niesamowita ulga gdy już się wypchnie dziecko na świat. dosłownie ból zniknął w jednej chwili jakby ktoś czarował.

no tak jest ulga tylko przed tym kilka godzin skurczy ale miejmy nadzieję że jakieś znieczulenie dadzą

Gość taie mo
ja jechalam na oxy więc miałam atrakcje gwarantowane. hehe

Gość MAM TERMIN
a wlasnie jak ze znieczuleniem? mozecie cos na ten temat powiedziec? co jest dobre, co nie ? ja wszystko chce sie wypytac lekarza w srode....ale wasze opinie tez bedzie milo poznac;)

Gość taie mo
a to zależy od szpitala -w jednym dają zzo a w innych pozostają standardowe środki plus nowość jaka sie pojawiła czyli gaz rozweselający. zzo nie miałam więc nie wypowiem się. z pozostałych leków coś mi tam podawali ale jakoś nie potrafię ocenić czy to coś dało. gazu nie próbowałam ale może teraz mi pomoże.