Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka2012

Dokąd po liceum?

Polecane posty

Gość maturzystka2012

Drodzy kafeterianie, zastanawiam się na jaki kierunek chciałabym iść, czy ktoś tutaj ma podobny dylemat? Jak poradziliście sobie z tym w poprzednich latach? Wszyscy wokół wiedzą co chcą robić, czas leci, a ja czuję się coraz bardziej zdołowana.

Gość jezeli ktos sie zna na bizuter
ja wypierdalam po liceum do londynu. nie che miec koltunskiego zycia typu skoncze studia przed 30 . nie nie nie.

Gość maturzystka2012
Zazdroszczę. Masz tam rodzinę, znajomych?

Gość maturzystka2012
Ktoś jeszcze?

szczerze mowiac nie. po prostu nie chce miec tak chujowego zycia jak moi starzy,sasiedzi. wyjade tam do pracy, moze poznam jakiegos wartosciowego mezczyzne. nawet jezeli mi sie nie uda, to i tak bede wygrana. poznam ludzi,zwiedze swiat, zawsze moge wrocic i zaczac studia. one nie uciekna, a nasza mlodosc tak.

Gość maturzystka2012
To co piszesz ma bardzo duży sens... Większość ma skończone studia, mimo to pracuje w biedronce (nie obrażając nikogo) Najpierw trzeba jednak mieć pieniądze na wyjazd ;(

Gość maturzystka2012
Bardzo dziękuję za odp "jezeli ktos sie zna na bizuter"

właśnie o to mi chodzi. moja mama skonczyla dobre studia techniczne i zarabia marne grosze,nigdy nigdzie nie byla. jak wiekszosc ludzi :o Powiem Ci tak musisz szukac szczescia. Jeżeli Ci się nie uda i tak będziesz wygrana! Zwiedzisz swiat,poznasz ludzi, studia mozna zaczac zawsze, pozyj troche! Zasługujesz na to!

Gość maturzystka2012
Gdy rozmawiam z ludźmi uważają że brak skończonych studiów świadczy o braku chęci znalezienia dobrej pracy i tak dalej. Więc pytam gdzie tu logika. Cieszę się że tak "nastrajasz" mnie optymistycznie :) Mam nadzieję że Tobie również się ułoży i plany jak najbardziej wypalą.

Gość maturzystka2012
Dokąd najlepiej wyjechać?

Gość annalinn
Do Anglii!

Hmmm, moja siostra po lo wyjechała do włoszech,pracowała tam jako opiekunka przez dwa lata i nauczyła sie jezyka.poznała tam milego wlocha i maja dziecko, nie wraca do polski :) Ja osobiscie wybralam sobie Londyn ;) Inspiruje mnie ten kraj. Powinnaś uwierzyć, że możesz wysztsko,jestes mloda,mozesz mieszkac gdzie chcesz,mozesz byc z kim chce i co najwazniejsze nie masz nic do stracenia wiec nie musisz sie bac, zawsze mozesz wrocic i zaczac studia i z usmiechem na twarzy wspominac swoja przygode :)

dokładnie do Anglii :)

Gość maturzystka2012
Gdy to wszystko piszesz wydaje się takie proste i piękne. Uczę się języka angielskiego i niemieckiego... To byłaby myśl. Muszę to bardzo poważnie przemyśleć. Naprawdę zazdroszczę, masz odwagę marzyć i walczyć o marzenia. Nie tkwić w zasranej mentalności, jak reszta która tylko narzeka..

Gość JajaaaJa
Ja myślę o psychologii

Gość maturzystka2012
Podobno strasznie trudno potem znaleźć pracę.

Od kad pamietam bylam zuchwala, bezczelna chcialam zobaczyc wszystko. :) I bede szukala szczescia :) Życze Wam wszystkim zebyscie zdobyli sie na odwage,macie jedno zycie, nie zmarnujcie go tanczac tak jak Wam inni zagrali. Kto powiedzial, ze musisz skonczyc szkole,byc matka i zona i zyc jak kazdy dom,praca raz w roku wakacje. Nie musisz!NIc nie musisz!

Gość maturzystka2012
Każdym zdaniem rozwalasz mnie jeszcze bardziej :D Aż szkoda Cię na eksport :D:D Masz jakieś marzenie, które koniecznie chciałabyś zrealizować? Tobie uda się wszystko, ja Ci to mówię ;)

Gość Pitagoras
a dlaczego liceum? do liceum tylko niedouczeni chodza.dlaczego nie technikum???uczyc sie nie chcialo?

Gość maturzystka2012
Technikum też jest okey. Nie mogłam znaleźć interesującego mnie kierunku w technikum. Więc przedłużyłam czas na wybór dalszego kierunku kształcenia...

Gość kassssandra
Dlaczego tak myślisz? Ja chodzę do technikum, jednak w życiu nie pomyślałabym że liceum jest gorsze...

Gość maturzystka2012
Do jakich technikum chodzicie? Strasznie ciężko wybrać już ten upragniony wymarzony zawód w tak młodym wieku jakim jest gimnazjum. Dlatego nie wybrałam technikum. Jednak latka minęły i dalej nie wiem... Strasznie podoba mi się to co napisała "jezeli ktos sie zna na bizuter" Jeszcze raz do Pitagorasa : jakby mi się nie chciało poszłabym do zawodówki