Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30dziestkka

ja chcę bliźniaki

Polecane posty

Gość 30dziestkka

co robić? jak sprawić żeby była ciąża mnoga? czym mogę zwiększyć prawdopodobieństwo? tylko nie piszcie że genami, bo w rodzinie nie ma bliźniaków...

Gość do autorki pisze
ja pierdoleeeee...granica debilizmu zostala przekroczona:O

Gość dobra ardaa
moze in vitro?

Gość mam synkówx 3
mloda juzni ejetses i nie dziwnie ci sie ze hcesz naraz blizniaki. zamiast od 25roku zycia zrobic sobie dwujke to bys miala dwoej przed trzydziestka i to pewniak a tak to jestem pewna ze ci sien nie uda miec blizniaki. zadkosie to zdarza chociaz tez bym chciala. ale jak wyzej poisala dziewczyna moze innvitro i wtedy wybralabys sobie chlopczyka i dziewczynepo odwirowaniu plemników tak bys ty i maz byli szczesliwi ty z córuni a on z synka

Gość ktoś :)
to beda twoje pierwsze dzieci ? chyba tak . jak moja siostra cioteczna urodziła bliżniaki to dały popalic całej rodziny , a Kasia nie spała przez naprawde długi czas :)

Gość jkldsfggf
leki chormonalne stymulujące jajeczkowanie, jest więcej pęcherzyków, więc moż ebyć i ciąża mnoga.

Gość wcale nie jest powiedziane
ze musza byc blizniaki przez in vitro moze tez to byc ciaza pojedyncza, albo inseminacja

mam synkówx 3 poknij sie tylko w łeb :O

Gość mam synkówx 3
jak nie bedzie mnogiej ciazy jak przez invitro wszczepia do jajeczka TYLKO 2 plemniki? 5 sie nie zrobi tylko ciaz blizniacza kretynko

Gość mam synkówx 3
a co to mialo byc :albo inseminachja"?? to jakas nowa liczka? bo podalas to po przecinku po ciazy pojednynczej. dokrztauć sie

Mozesz chodzic co miesiac na obserwacje cyklu moze tam kiedys beda dwa jajeczka do zaplodnienia,ale nie uwazam by sie to oplacalo,taka podwojna owulacja to fenomen..

Gość Myszka bezprzewodowa
Ja bym z tym guzikiem spróbowała :D Dobre :D

mam synkówx 3 zwykle przejęzyczenie a co to mialo byc :albo inseminachja"?? to jakas nowa liczka? ty sie zastanów co piszesz:D nie napisałam inseminachja tylko inseminacja a to róznica

Gość mam synkówx 3
o inseminacje mi chodzilo tak trudno sie domyslic??

mam synkówx 3 tak wszczepia sie wiecej ale to nie znaczy ze wszystkie sie przyjma i jest to 100 % pewne ja mam dziecko z in vitro wiec wiem na czym to polega mialam 4 przyjelo sie tylko jedno

napisalas inseminachja"?? nie ja i patrz co ty piszesz a potem poprawiaj innych:D

Gość mam synkówx 3
oo aha rozumiem, myslalam ze jak wstzrykna to juz bedzie tam sie rozwijal ten plemnnik a nie ze jeden sie przykmie a drugi nie

Gość wiem, że dyskusja jest
na temat JAK, a nie, czy warto, ale powiem z innej perspektywy..... Jestem mamą dwójki dzieci z dwóch ciąż. Różnica wieku to 4 lata. Niemniej pierwsza ciąża w początkowej fazie była bliźniacza, fizjologiczna. Podobno dzieje się tak aż w co ósmej ciąży. Jeden z pęcherzyków nie rozwinął się. Początkowo, po pierwszym usg byliśmy z mężem w pozytywnym szoku, że dwojka. Powiem tak... synek dał nam naprawdę nieźle popalić i nie wiem jak radzilibyśmy sobie, gdyby było ich dwóch. Człowiek dopiero jak ma dzieci i wie, że jedno może być spokojne, a drugie wcale, to jest w stanie wyobrazić sobie jak może być przy bliźniętach. Poza tym, może wydaje się to wygodne, bo dwoje dzieci, a jedna ciąża i jeden poród.... ale.... najczęściej te dzieci to wcześniaki, z którymi może być o niebo więcej problemów zdrowotnych niż z dzieckiem z ciąży pojedynczej donoszonej... warte przemyślenia...

Gość szyszkakaro
Witam wszystkie przyszłe mamy! Jestem studentką położnictwa i bardzo proszę o pomoc w napisaniu pracy magisterskiej. Jedyne, co będą musiały Panie zrobić to wypełnić zamieszczoną poniżej ankietę, dla mnie natomiast będzie to nieoceniona pomoc. Ankieta, dotyczy pomiaru poziomu stresu podczas ciąży mnogiej w stosunku do pojedynczej, w związku z tym zwracam się o pomoc nie tylko do Pań spodziewających się jednego maleństwa, ale szczególnie do Pań w ciąży mnogiej, gdyż siłą rzeczy jest ich mniej ;) Bardzo dziękuję za okazane wsparcie. Oto ankieta: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDI1bmkzWG9velFNLUVRLTZrLThCNFE6MQ