Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thsthsjrtjrj

Chcielibyście mieszkać w Korei Płn gdyby?

Polecane posty

Gość thsthsjrtjrj
dobrze a co uważasz o tym artykule do którego dałam link?

Gość nicości psubrat
th mało informacji najprostszy wniosek był agentem północy jest ich wielu w Południowej Korei szpiegują mają na celu dywersję i tak dalej często przez wiele lat nikt o nich nie ma pojęcia czasem zdarzy się jakiś idiota, który wierzy w komunizm, jak w religię w Polsce był jeden taki towarzysz, który w 66 uciekł do Albanii bo Polska Ludowa była dla niego za mało komunistyczna http://pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Mijal na zachodzie w latach 30, 40, 50 było wielu takich, szczególnie młodych, wiernych Marksa, Lenina i Stalina, którzy z własnej inicjatywy szpiegowali dla Moskwy, potem uciekali najbardziej znany przykład to Philby http://pl.wikipedia.org/wiki/Kim_Philby szkodził, nie tylko swojemu krajowi, także Polsce i po prostu zachodowi, służąc ludobójcy Stalinowi nie ma na to usprawiedliwienia

Gość thsthsjrtjrj
Poza tym w Korei oficjalnie jest demokracja a ostatnie wybory wygrali rządzący w prawie 100% więc jeśli rzeczywiście mieliby takie poparcie to znaczyłoby że ludziom się podoba jak jest. No ale nawet jak Kim Dzong Il był tyranem to porównywanie z Hitlerem to przesada, gdyby chciał wymordować tylu ludzi co Hitler to by mu nikt w kraju już nie został. Hitler robił wielkie masowe mordy i miał ich więcej w planie gdyby nie to że przegrał wojnę to by większość Europy wymordował a z tych co by zostali jeszcze większość byłaby na zwierzęta domowe Niemców czy tam coś gorszego. A w takie szczegóły o obozach w Korei typu opisy jakichś eksperymentów na więźniach etc. to już szczerze wątpie no ale moge się mylić.

Gość nicości psubrat
nawiązując jeszcze do artykułu skoro to są tylko informacje północy to może to jest zwykłe kłamstwo, które do czegoś tam potem posłuży nie jestem fachowcem ale naczytałem się bardzo wiele o propagandzie państw totalitarnych i takim krajom nie można wierzyć w ani jedno słowo ale może też być tak, że zdarzył się taki wypadek, uciekł ktoś kto fascynuje się komunizmem, albo po prostu dokonał jakiegoś poważnego przestępstwa i szuka schronienia albo może zna jakieś tajemnice wojskowe i chce je sprzedać za wygodne życie takie rzeczy też się zdarzają jedno jest pewne mieszkańcy południa nie uciekają masowo na północ :D nie znaczy to, że w krajach demokratycznych politycy nie kłamią :D kłamią ale mają mniejsze pole manewru o wiele mniejsze, nigdy nie mogą być pewni, czy jakieś ich świństwa nie wyjdą na wierzch, bo jakiś ambitny dziennikarz, tego nie wyciągnie

Gość thsthsjrtjrj
"najprostszy wniosek był agentem północy" wątpie, gdzieś czytałam o nim więcej, raczej był zwykłym Koreańczykiem z południa choć nie mogę powiedzieć na 100% a wgl to było więcej przypadków ucieczki do Korei Płn między innymi taki Amerykanin uciekł tam w latach 60tych jak służył na granicy między Koreami i był o nim dokument nakręcony chyba w 2008, cały czas sobie tam żyje jak uciekł to miał 20pare lat. I żeby nie było wątpliwości to ja nie bronię Korei czy coś bo podobno sytuacja faktyczna znacznie odbiega od ideologii(jak już mówiłam) tylko po prostu się zastanawiam...

Gość thsthsjrtjrj
"to może to jest zwykłe kłamstwo" z tego co wiem nie jest to na pewno kłamstwo, obie strony to potwierdziły tylko Korea Południowa się tym nie chwali no bo jakby nie patrzeć nie ma czym

Gość Dzidzijojo
Ja bym tam mogl zyc gdyby nie obozy i glod,nie wliczajac jezyka.Ogolnie samochodow tam nie ma srodowisko nie jest tak skazone.

Gość nicości psubrat
wątp wątp :D w relacje ludzi, którzy przeszli piekło i mówią o tym to tak jakby wątpić w relacje więźniów Auschwitz albo gułagów nigdzie żadna władza nie ma poparcia 100% czasem ma baaaaaaaaaaaaardzo wysokie, gdy jest wojna, jakiś kryzys i ludzie instynktownie popierają rządzących w Korei Płn nie ma żadnych wyborów, tak jak ich nie było w PRLu tam jest tylko strach i przemoc co do Hitlera, zwróć uwagę, że Hitler nie mordował masowo Niemców wykrwawiał ich na frontach, zgotował im fatalny koniec ale ich nie mordował, starał się aby naród był w miarę zadowolony, zniewolony ale nie upodlony poziomem życia, czynił z narodu narzędzie swoich planów ale bez poniżania go w sposób jawny Hitler ma zasłużenie fatalną opinię, ale w rankingu ludobójców i paranoików nie zajmuje najwyższego miejsca, bo największym ludobójcą był Stalin a za nim to chyba Mao

Gość kurcze przecież mało brakowało
a mielibysmy tak samo |!!! http://www.hopaj.pl/33658 zobaczcie czyż nie !

Gość nicości psubrat
sam napisałem, że zdarzają się rozmaite przypadki, które same w sobie są ciekawe, przyznaję, bardzo ciekawe ale nie zmieniają obrazu tego kraju chętnie poczytam o tym Amerykaninie :D bo to faktycznie ciekawe, jak taki człowiek myśli i dlaczego? ale w takich przypadkach nigdy nie wiadomo, czy nie było jakiejś ukrytej przyczyny trzeba by poznać dany przypadek, a ze względu na naturę państwa północno koreańskiego, jest to niemożliwe może kiedyś na razie cześć

Gość nasz Jareczek idealnie sie
nadaje na wodza !:D

Gość thsthsjrtjrj
Gdyby popatrzyć liczbowo na zamordowanych to Stalin najgorszy, ale gdyby uwzględnić liczbę lat rządzenia to Hitler gorszy bo Stalin rządził prawie 30 lat a Hitler 12. Poza tym Hitler mordował swoich obywateli za sprzeciw wobec jego polityki(czyli to samo co stalin) i za brak "czystości rasowej" (a tego Stalin raczej nie robił) zresztą jak dla mnie to Stalin i Hitler to w sumie to samo, ale jakoś Hitler mi się w sumie gorszy wydaje (może dlatego, że wymordował pół mojej rodziny w czasie wojny) jeśli chodzi o moje zwątpienie to wiesz... kiedyś mówiono, że w Iraku morduje się dzieci w inkubatorach i z płaczem zeznawała na ten temat dziewczyna, która rzekomo to widziała co się potem okazało kłamstwem za to USA napadło na Irak więc wiesz... różnie bywa.

Gość nicości psubrat
th dzięki za link oglądnie i poszukam czegoś więcej oczywiście jeden i drugi był bestią jeśli chodzi o kwestie rasowe, to nominalnie komuniści są wrogami rasizmu w praktyce jednak nagonki antysemickie w Sowietach były częścią systemu sprawowania władzy, zależnie od potrzeb zwróć też uwagę, na fakt, że Niemiec potakujący władzy, nie był zagrożony, przez tą władzę, tymczasem sowiecki system polegał na ciągłym wskazywaniu wrogów państwa, bez względu na pochodzenie, status i faktyczną lojalność wobec władzy zanim Hitler rozpoczął ludobójstwo, czyli po 39 roku Stali i przedtem Lenin, mordowali już miliony ludzi, poprzez prowokowanie głodu, masowe rozstrzelania, wyniszczanie w obozach pracy i nie zrozum mnie źle, ja nie bronię nazistów, Hitlera, bo to zło wcielone, jedynie porównuję fakty niewątpliwie, gdyby Hitler miał więcej czasu i możliwości, wymordowałby jeszcze więcej ludzi, w tym nas Polaków, Rosjan, Białorusinów i oczywiście wszystkich Żydów, których mógłby dosięgnąć Niemcy byliby w tym systemie przemocy uprzywilejowani, jako naród panów, strażnicy wielkiego więzienia, więc siłą rzeczy mieliby się lepiej, gorzej z ich kondycją moralną nie możesz porównywać propagandy USA z okresu przygotowań do wojny z Irakiem, do propagandy kraju, który jest zamknięty przed jakimkolwiek zewnętrznym oglądem od ponad pół wieku politycy kłamią ale skala kłamstwa bywa różna są kłamstwa totalne jak np: kłamstwa Stalina, Hitlera i kłamstwa małe, jak Nixona, Busha juniora każde pozostaje kłamstwem ale ich szkodliwość jest nieporównywalna, co wcale oczywiście nie usprawiedliwia tych, tych którzy "mniej" skłamali ja, może dlatego, że polityką się interesuję nie uwierzyłem w te historie o wielkim zagrożeniu jakim jest Irak dla USA i zachodu to były liche kłamstwa obliczone na doraźny cel, które niedługo potem dementowały same USA, bo stały się tak jawne natomiast Korea ciągle jest rajem na ziemi :D i w tej sprawie nic się nie zmienia trzeba znać historię, tło wielu wydarzeń by wiedzieć jak sprawy się mają do władzy zawsze garną się ludzie nieuczciwi, podli tylko, że są systemy polityczne, tradycje poszczególnych krajów, które eliminują tych najgorszych, a są takie, które wręcz premiują takich bydlaków zdarzają się też "wypadki przy pracy" jak Hitler, bo co by o Niemczech nie powiedzieć, to przed nim był to kraj agresywny, zaborczy ale nie rządzony przez masowych zbrodniarzy

Gość Yamata
Dziwne, że ostatnio tyle osób Koreę Północną pokochało bo już kolejny raz widzę na necie obrońców a specjalnie tego nie szukam.

Gość nicości psubrat
są wybory ojeju! wiadomo, że formalnie są, są jakieś komisje, jakieś karty do głosowania i tak dalej rzecz w tym, że FAKTYCZNIE to nie są wybory, tylko rytualne przejaw poparcia dla jedynego przywódcy oraz jedna z metod zastraszani i prania mózgu najprostsze rzeczy trzeba tłumaczyć :O

Gość nicości psubrat
Yamata być może agentura wpływu dostała nowe wytyczne i pracuje nie twierdzę, że na kafe ale w ogóle w necie, produkując informacje pozytywne dla KRLD tak to ciekawe i też mi się to o oczy obiło

Gość krówkaśmietankowa
Ej, a może to Tusk jest koreańskim agentem i każe tu propagandę tworzyć?

Gość oszukany wyborca
Dlaczego normalni ludzie na Bialorusi nie powiedzą złego słowa na rząd ŁUKASZENKI i oddadzą za niego swoją krew ,tylko jewreje chcą z tego pieknego kraju zrobić pustynie jaką po 90 r została polska ,ludzie pez pracy ,zarobków jedzenia ,słóżby zdrowia ,zakładów ,.Mająpretesje do rządu Ukrainy że wsadził za machloiki i kradzież T.Tymoszenko,jewreje sie już buldoczą .niech gnije w koloni karnej tam jest miejsce dla wrogów narodu. czekam sprawiedliwości -może i sie doczekam po 3 wojne,może i za pomocą chin .

Gość nicości psubrat
przy każdej ambasadzie koreańskiej jest wydział/wydziały dezinformacji i propagandy pewnie działa w ramach wywiadu (w zasadzie wiele krajów ma takie komórki ale kraje totalitarne szczególnie rozwijają taką działalność) który pracuje nad możliwie dobrą opinią o swoim kraju, wbrew oczywistym faktom możliwości Koreańczyków są niewielkie, ale się starają

Gość nicości psubrat
oszukany wyborco myślisz, że ci, którzy ją wsadzili, nie kradli? :D są gorsi od niej, chociaż z niej też jest kawał wstrętnej cholery

Gość Mam wątpliwości
nicości psubrat - mialem nadzieje że mnie zgnoisz ,bo znam ten kraj (dawny ZSSR)od podszewki od zachodu po Czite - Irkuck Archangielsk LENINGRAD/S ank Petesburg/ po Baku ,Jerewań ,Tiumenie .pracowałem mieszkałem miałem tu rodzine i nie zamienie tego kraju na polske gdzie sie urodziłem

Nie zamierzam odpowiadać na argumenty ponieważ byłam na Kubie niejeden raz i to nie tylko na krótko w ośrodkach wczasowych. I wiem że jeśli ktoś lubi żyć skromnie bez luksusów, za to ceni sobie u ludzi otwartość i przyjaźń to będzie mu się tam podobało, oczywiście o ile ma gdzieś politykę i nie trzyma sie z ludźmi którzy biorą sie za zmianę systemu politycznego :)

Gość rooosssi611
Mam juz dosc zycia w naszym kraju,wyjezdzam do Koreańskiej Replubliki Ludowo Demokratycznej. I tam wielkiego nowego wodza Kim Dzong Una poproszę o azyl polityczny w tym pięknym kraju. I będe żył tam jak normalny człowiek :)

Gość krówkaśmietankowa
Może zbierzmy listę chętnych którzy chcą wyemigrować do Korei a następnie napiszmy list do nowego wielkiego wodza czy by ich nie przyjął? Podobno mają dużo wolnych miejsc w obozach...

Gość Mam wątpliwości
krówkaśmietankowa nie zabierzemy wszystkich tusk niech zostanie i zgnije tu tak jak gnoi nas ,nie mam litości do likwidatorów polski

Gość hahaha xD
no to ankieta: wolicie Tuska czy któregoś ze wspaniałych koreańskich przywódców?

Gość NORTH KOREA IS THE BEST KOREA!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!