Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.A.N.I.A.

Potrawy z miesa mielonego... przyklady dan

Polecane posty

Podajcie prosze przepisy na potrawy z miesa mielonego.. oprucz mielonych i jakis pulpetow czy golabkow nic mi do glowy nie wpada.. a mam w lodowce tego troche :)

Gość Muffinki w kropeczki
ratatuj:P poszukaj przepisów w necie:P

A ruszą jakieś klopsy? :O ratatuj do pyszna zapiekanka, z chrupiącymi warzywami i pieczonym mięsem, posypana serkiem:)

zapiekanka z miesem mielonym, zupa serowa z klospikami mielonymi, spagetti

Gość xmena666
Mussaka Spagetti gołąbki

Widzicie kochani.. mam takiego 5 letniego smakosza, który nie jada ryb grzybow i zapiekanek tez ruszyc nie chce :/ choc u niego to ciezko wyczuc.. obecnie na topie sa frytki z jajkiem sadzonym..a raczej zoltkiem aby w nim maczac frytki :D rece mi opadaja chwilami do podłogi :

jak można grzybów nie jeść! :P jak ja się cieszę, że moja rodzinka nie wybrzydza:P

mufinka.. no o grzyby sie nie zloszcze bo to dziecko..a one nie maja zadnych skladnikow odzywczych sa ciezkostrawne..ale przez to ze synek i maz tez zreszta nie lubia to i ja nie gotuje.. -ale u rodzicow..hulaj duszo :D:D:D Ale ryby.. to juz jest problem bo ni jak nie da sie przekonac.. ma odruchy wymiotne i gadaj tu z takim.. jeszcze rok temu np burakow nie jadal.. pozniej sie przeprosili ;) a teraz tylko barszczyk pochlupie.. iec sama widzisz.. leb jak sklep musze miec..a nie jest to tadek nie jadek.. on ma tylko taki panskie podniebienie haha :D:D:D:D

Ja tam na dzieciach się nie znam, sama niedawno byłam dzieckiem:P a tym bardziej na jedzeniu dla takich maluchów. No to, nie wiem, zrób dla dorosłych coś z mięsem mielonym, a dla 5-latka... coś na pewno wymyślisz:P

Gość pasztecicki z mięsem
podaje przepis na REWELACYJNE ciasto, które wychodzi za kazdym razem: 1 kg mąki, 3 jajka. szklanka gestej smietany 10 dkg drożdży 3 łyzki cukru szczypta soli 1,5 kostki margaryny mąke posiekac z margaryną, dodac jajka , śmietanę, sól i utarte z cukrem drożdże. Wyrobic ciasto i wstawić na pół godz do lodówki. Potem tylko rozwałkować, podzielic na części, wypełnic farszem i piec w piekarniku (ok.170-180 stopni) az sie zarumieni. Do wyżej podanego przepisu można dać każdy farsz, również słodki. droż

Gość no jak sie nauczylo dziecko
jeść jakieś świństwa typu frytki czy smażone kotlety to nie ma sie co dziwić, że teraz w wieku 5 lat nie chce jeść zapiekanek warzywnych :o Pewnie co niedzielę stołujecie się w kfc? :o Na szczęście u mnie takiego problemu nie ma, dzieci i mąż jedzą wszystko co ugotuję a w szczególności potrawy z dużą ilością warzyw. Z tym, że ja dzieci nie faszerowałam frytkami...

Gość ewelinnmarcii
OprÓcz. Wspomniana ratatouille to danie warzywne, mięsa w tym nie ma ani krztyny. Za to musaka jak najbardziej może być, choć z tym sporo zachodu, podobnie lasagne. Możesz też zrobić: chili con carne faszerowane warzywa klops pieczeń rzymską cottage pie (shepherd's pie) keftedes nadzienie do tarty/muszli makaronowych/cannelloni/sajgonek domowe hamburgery itp. itd...

Gość mimi.....
dobre są kotlety mielone z kapustą poszatkowaną w sosie pomidorowym.uwielbiammm a dziś na obiad zrobiłam mielone ale dodałam podsmażone pieczarki z cebulką starty ser i opanierowałam w bułce tartej...wyszły pychota:)

Gość no rzesz
"no o grzyby sie nie zloszcze bo to dziecko..a one nie maja zadnych skladnikow odzywczych sa ciezkostrawne" nieprawda. grzyby sa bardzo zdrowe. skladnikow odzywczych nie maja i sa ciezkostrawne juz predzej frytki.

Gość no rzesz
mozesz mieso mielone indycze zmieszac z pokruszonym serem feta, ziolami, czosnkiem i dodac troche musztardy (w sumie doprawiasz wg. gustu, byle nie chemia). zapiekasz takie mielone na tacce w piekarniku i mozesz podac np. w formie kanapek-hamburgerow, np. na bulce razowej albo jakiejs innej naturalnej, albo w kieszonce typu pita, albo z warzywami, salata.

Heh, autorko, moj syn jest taki sam wybrzydzacz. Z mięsa mielonego polecam - mielone :) Ale nie takie typowe tylko samo mięso wieprzowo-wołowe z jajkiem. Robimy z tego płaskie kotlety i smażymy na patelni grillowej. Rybę udaje mi się przemycić w cieście francuskim. W każdej innej postaci staje się pożywieniem dla kota.

Gość Kobieta jest tylko
Lasagne :)

Gość Młoda gospocha
A może jakieś pierożki mu zrób,też miałam takiego niejadka,ale już z tego wyrósł!!! Mięso lepiej miel sama:) Na patelni podsmaż na złoty kolor drobno posiekaną cebulę,dodaj mięso do cebuli i wszystko razem podsmaż przez kilka minut,dopraw solą i pieprzem,ugotuj 2 marchewki i 1 pietruszkę i miękkie zmiażdż je na papkę,dodaj do mięsa,dodaj 1 jajko i kilka łyżek kaszy manny.Wszystko dobrze wymieszaj i zrób pierożki,w ten sposób dziecko zje coś z mięsem i trochę warzyw,mojemu dziecku zawsze "przemycałam" warzywa czy inne produkty tak,by nie wiedział,że je zjada:) - warzywa,których nie lubi do dziś miksuję je w zupach,także ich nie wisząc zjada i nie marudzi -rybę piekę w cieście francuskim,jak ktoś powyżej lub robię mielone kotlety,które lubi jajka nie zje za nic,więc gotuję domowy budyń czekoladowy 1/2 litra mleka 1 łyżka kakao 3 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub jak mam 1 laseczka wanilii 3 żółtka Z żółtek i cukru ucieram kogel mogel,dodaję kakao,cukier waniliowy i dobrze mieszam,na jednolitą masę,dodaję 1/2 szklanki zimnego mleka,resztę mleka zagotowuję z 1 łyżką masła,wlewam rozrobione mleko z żółtkami i kakao,gotuję na wolniutkim ogniu,aż budyń zgęstnieje,ciągle mieszam,by się nie przypalił:)

Gość Młoda gospocha
Mięso podobnie przygotuj jak do pierożków tylko zrób ciasto jak na kopytka lub kluski śląskie i zrób z niego faszerowane tym mięsem kulki(pyzy) - też dzieciaki takie jedzenie lubią:)

Do no jak sie nauczylo dziecko I tu sie drogi osobniku MYLISZ!! Moj syn ma obecnie 5 lat i NIGDY nie byl jeszcze w zadnym KFC McDonalds i tym podobnym cudzie.. warzywa je..ale to ze mu cos raz smakuje a 10razy nie.. to co mam go glodzic czy na sile wpychac.. poza tym jak mam robic "kotlety" wole zrobic PULPETY ktore wrzuce na wode i sa o wiele zdrowsze.. Wiec nie mierz ludzi swoja miara bo sie mozesz grubo mylic.. A frytki sa chyba tak popularne ze i ty nimi grzeszysz zapewne..

I DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA TE SMACZNE POMYSŁY.. az sie chce gotować :D:D i odswiezyliscie moją kuchnie.. bo zapomniałam o mozliwosci warzyw faszerowanych..a robiłam przeciez nie raz czy też paszteciki... Wielgachne dziekczynienie :D:D

Gość Młoda gospocha
Proszę bardzo!!!

Gość gość
czy ktos z was robi moze jakies dania z miesa wolowego? burgery? albo spaghetti? a moze steki lub jakies inne pysznosci? mam wlasnie okaze zakupic dobrej jakosci mieso wolowe z www.cezan-ubojnia.pl i zastanawiam sie wlasnie czy bede umiala odpowiednio przyrzadzic to mieso :)

Gość gość
obrzydliwy spam