Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klarrr90

UCZULENIE PO PODKLADZIE !!! ?

Polecane posty

Gość klarrr90

miala ktoras z was taka sytuacje ze podklad (albo cos innego) wywolalo na waszej twarzy uczulenie? a dokladniej takie czerwone suche plamy, luszczy sie w tych miejscach skora. mam to od pazdziernika te wstretne placki. bralam w listopadzie leki aerius i dikortinef i byl spokoj na 2 tygodnie ale znow wrocilo. podejzewalam dwie rzeczy- krem i podklad wiec krem odstawilam bo co to krem tani i moge kupic inny a podkladu bylo mi zal bo drozszy byl i najlepszy jaki do tej pory mialam (affinitone maybeline) wiec na 100 procnt praiwe jestem pewna ze to wina afiinitone... uczulil ten podklad ktoras z was? przeszlo po odstawieniu? jaki polecacie dobry podklad w podobnej cenie 20-30 zl no i zeby nie uczulil....

Gość klarrr90
bylam u lekarza pierwszego kontaktu i on mi dal te leki. wlasncie stosuje go caly czas tylko krem odstawilam, stosuje na sile bo zal mi odstawic bo dobry byl i nie kosztowal 5 zl jak krem...;/ yzywam jakos 1 -2 razy w tygodniu tego podkladu i wlasnie te plamy nasilaja sie bardziej jak go naloze wiec prawie pewna jestem ze to jego wina. ale od teraz postanowilam ze go odstawie na dobre choc tak mi go szkoda prawie pelny jest... moze znajde jakis tani i tez dobry....

Gość araaraara
kwestia wyprobowania, innej rady nie ma. kup sobie mienraly,one nei uczulaja.

Ja tak miałam po podkładach z Oriflame, a od giordani gold to porażka - skóra mi na policzku PĘKŁA. Dostałam tabletki i sterydy do smarowania :O Alergen odstaw - szkoda Ci 25zł, a nie szkoda Ci kasy na późniejsze leczenie i skóry?

Gość klarrr90
no ale watpie czy do 30 z l w zwyklej drogeri znajde jakis mineralny... i zeby w miare dobrze kryl i matowal... watpie w to widzialam jeden z rimmela taki bezowe opakowanie z zielonymi listaki niby mineralny ale wlasnie ''niby'' wiec nie wiadomoc zy napewno

Gość klarrr90
odstawilam juz tabletki i te krople bo sie szybko skonczyly. no coz odstawie ten podklad ale oby nastepny nie zrobil tego samego... dobrze ze chociaz kosztowal on 19 zl a nie 60.....

Gość araaraara
kup na allegro probki chodza po kilka-kilkanascie zlotych everyday mienrals

Gość kobietkataka90
juz tydzien nie uzuwam tego podkladu a uczulenie jest nadal... ktos mial podobnie? po jakim czasie uczulenie zeszlo???????

Gość zbombardowana_laleczka
mój bosze uczulenia dostałąs i nadal uźywałąs podkładu bo drogi był???no prosze Cie, to szczyt debilizmy:S poza tym ten podkład wcale nie jest drogi..

Gość dno, wodorosty oraz muł
ja to mam, a jestem facetem i kosmetyków do twarzy nie używam. Takie dwie czerwone, łuszczące się plamy po bokach nosa. Wg dermatologa to atopowe zapalenie skóry. Stosuję na to maść Novate. Po kilku dniach jest spokój (chociaż skóra w tym miejscu jest przesuszona i się lekko łuszczy) na kilka tygodni po czym nawraca. Wg lekarza nie da się tego wyleczyć a tylko zaleczyć czasowo

Gość kobietkataka90
bo mialam nadzieje ze to nie od niego skad moglam wiedziec ze to jego wina... nie powiedzial mi hej to ja cie uczulilem! odstawiam po kolei wszystko zeby sie dowiedziec czyja to wina, podklad odstawilam na ostatnim miejscu wlasnie dlatego ze drogi i bardzo dobry byl. teraz juz odstawilam go definitywnie tydzien temu

Gość kobietkataka90
to bede musiala sie przejsc do dermatologa... bo jak narazie bylam tylko u tego pierwszego kontaktu a masz to od urodzenia czy wyszlo ci nagle?

Gość rhovannion dla twojego do bra
o uczulenach moglaby bardzo duzo powiedziec... przede wszystkim jest zima, moze nie ma -30 ale jest zima skora wtedt potrzbuje dobrego NATLUSZCZENIA nie tylko nawilzenia.

mam to mniej więcej od 2 lat, a mam już nieco ponad 3 dychy na karku. Najbardziej wkurzające jest, że nie da się tego raz na zawsze wyleczyć

facet a stosujesz na co dzien jakies kremy?

nie stosuję. Już ładnych parę lat temu stwierdziłem, że odstawienie wszelkich kosmetyków do twarzy wychodzi jej na dobre. Także zupełnie nic poza żelem do golenia i kremem po goleniu

błąd. pielęgnacja skóry atopowej to po pierwszej - UNIKANIE ALERGENU, to konieczne by uniknąć reakcji alergicznej. no i po drugie taka skóra niestey jest sucha skora i ma duzo wieksza niz zdrowa skora sklonnosc do przesuszen i nadmiernego rogowacenia: a co za tym idzie trzeba stosowac nawilzacze i natluszczacze.

a jak nie dbassz o skore odpowiednio, to nie placz pozniej ze cos ci sie robi. jak ma sie chorobe skory to codzienna pielegnacja jest podstawa by nie bylo nawrotow.

zn tym ze niestety dluga droga przed czlowiekiem zanim dobierze cos odpowiedniego, mi to zajelo kupe lat. tez mam azs.

Gość kobietkataka90
ja stosuje kremy, zawsze stosowalam skore mam normalna lub mieszana naewpno nie sucha wyszlo mi to w pazndzierniku wiec to nie wina zimy bo zimy nawet nie ma a tymbardziej w pazdzierniku to lato jeszcze bylo.

Musisz być uczulona na któryś ze składników, ja tak mam z kremami - normalnie jakiego nie kupie po takim się robię strasznie czerwona i nie da się podkładem czerwonych plam zakryć :/ Zrezygnowałam z kremów na dzień i używam tylko na noc z kwasami, a na dzień kremu tonującego bb cream. I nie mówcie o natłuszczaniu zimą, bo nie dla każdej cery jest dobre, tłuste i mieszane potrzebują nawilżenia a nie natłuszczenia, ,lepiej nawet sam składnik nawilżający używać byle natłuszczaczy nie było (żel hialuronowy polecam). Jakbym ja tak natłuściła skórę to za 2 dni wysyp podskórnych syfków bo się cera całkiem zapcha. Nie da się powiedzieć który podkład będzie dla Ciebie dobry, bez dojścia do tego który ze składników uczula, bo może się okazać że ten co polecimy będzie miał ten sam składnik i klops. Najbezpieczniejsze są podkłady z firm 'aptecznych' no ale są droższe od tego co używasz teraz. Nie jestem lekarzem czy kosmetologiem, ale na wysuszenie z łuszczeniem stosowałabym coś co ma wit. A, panthenol, aloes, wspomniany już żel hialuronowy, mocno nawilżyć żeby się złuszczyło do końca, no a potem kosmetyki nieuczulające... z tego co wiem to z tańszych firm AA ma hypoalergiczne składy.

Gość njfdlksld
heej, tydzień temu kupiłam nowy podklad miss sporty stay matt (tani ale moj poprzedni revlona mi sie skonczyl a nie mialam kasy na niego). dostalam jakiegos uczulenia przez noc -czerwone zaognione suche miejsca i male pryszczyki. nie wiem czy to wina nowego podkladu czy jakiś czynnik wywołał takie objawy. nie jestem pewna czy to kosmetyk chociaz to stalo sie po 2 dniach jego uzywania.. co to moglo byc?

Gość kupcie La roche
warto wydac kase a meybeliny i missy i temu podobne do kosza :) mam problematyczna cere naczykowa wiec tez przerobilam kilka wpadek astora moge polecic loreal nie bardzo bo mnie buzia piekla La roche :) rewelka

Gość gość
też mam od tego podładu plamy !

Gość gość
Ja używam tego podkładu już od 3lat i nigdy nic mi się takiego ze skóra nie działo a mam wrażliwa trądzikową cere i tłustą.. Ale co prawda też mam te ,,skórki'' podkład matowi buzię więc wcześniej trzeba dobrze peeling zrobić i nawilżyć buzię czymś. Najlepszy podkład dla cery atopowej,suchej wrażliwej bez alergenow to jedynie z AA cosmetics..najlepszy nr.1 kość słoniowa rozświetlający

Gość gość
Także mam skórę alergiczną. Mnie z kolei uczulają wszystkie podkłady Rimmela WSZYSTKIE dosłownie. Dopiero kiedy odstawiłam je mam spokój. A wyleczenie plam pomimo odstawienia podkładów było trudne i długie. Zajeło mi ok 2 miesięcy. Cały czas natłuszczałam skóre i smarowałam maścią od dermatologa. W końcu zeszło. Ale nie życze nikomu takiej wojny. pozdrawiam :)

Ja mam uczulenie na podkład MaxFactor Skin Luminizer Foundation. Po 2 dniach używania na całej twarzy mam "kaszkę", wygląda jakbym miała trądzik, ale to nie krostki tylko takie czerwone punkciki. Dodam, że mam nieskazitelną cerę, a sporadycznie jakąś krostkę wywali mi przed miesiączką. Mam 24 lata, więc wykluczam trądzik. To na pewno uczulenie na ten fluid. Nie wiem co zrobić ... wapno pomoże, czy iść do lekarza po jakiś zyrtec ?

Gość gość
Hej, ja też własnie używam MaxFactor Skin Luminizer Foundation i mam całą twarz w czerwonych mini punkcikach i krotkach a w dodatku twarz swędzi... Myślałam że to od jedzenia ale zrobiłam testy i okazało się że nie.. Dzisiaj wpadłam na to że to może ten podkład.. cholera jasna.. czy ktoś miał tak samo?

Gość gość
Ja używam podkładu Earthnicity Minerals. Nie wywołuje u mnie żadnych reakcji alergicznych, a wcześniej to różnie bywało. Naprawdę polecam.

Gość Klauu
Ja zaczęłam używać podkładu Max factor skin luminizer i wokół oczu wyskoczyło mi bardzo duzo małych krostek które są nie widoczne z daleka ale bliżej wyglądają jak bardzo małe kaszaki, są bez żadnego koloru i za każdym razem po użyciu podkładu wyskakują na pare dni po czym znikają