Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalia1913

RATUJCIE PROSZE :(:(:(:(:(:(:(:(:(

Polecane posty

Hej:) Mam problem.. 5grudnia dostalam okres... trwał on 7 dni, po czym 29 grudnia znow dostalam okres. Dnia 31 kochalam sie z chlopakiem i skonczył we mnie 2 razy ( okres dalej był) na drugi dzien okresu juz nie ma tzn lekkie plamienie. ;/ Czy moge zajść w ciąże ? Pomóżcie :(:(:(

Gość _79008_h
wszystko jest możliwe. Zrób test.

Gość Sylllwwwka
Na razie za wcześnie żeby coś powiedzieć, ale to że ci się nagle skończył okres nie jest tu na pewno oznaką. O ciąży będzie mowa jak następna miesiączka nie przyjdzie. (no chyba że to ciąża z poprzedniego miesiąca i dostałas jakieś plamienie) I tak dla wyjaśnienia. Miesiączka nie chroni przed ciążą. A już zwłaszcza że poprzedni cykl miałaś jak dobrze liczę 24 dni czyli dni płodne mogą się zaczynać już w czasie miesiączki.

Gość iaina
zawsze masz takie krótkie cykle? bo jesli tak to wszystko możliwe. test zrób ale za ok 2tyg najwcześniej

Gość Sylllwwwka
co do krótszej miesiączki to też powiem ci że to się zmienia. Ja kiedyś miesiączkowałam po 10 dni (jak zaczynałam dojrzewać), potem 7, potem przez ostatnich kilka lat po 5, 6 dni a od niedawna skróciło mi się do 2, 3 dni i jakichś sporadycznych plamień.

IAINA nie zawsze okres zawsze trwa 5 dni, ale tego miesiąca tak sie stało, że dostałam 2 razy, i mam plamienia już nie powiedziałabym, że to okres..

Gość iaina
nie pytam ile trwa u ciebie krwawienie ale ile trwa cały cykl -bo ten ostatni miałaś 24 dni a tak zazwyczaj to ile masz?

Gość iaina
no to głupotą tak czy inaczej jest pozwalanie sobie na seks bez zabezpieczeń i to do końca. cykl jak widzisz jeszcze bardziej ci się potrafił skrócić a plemniki potrafią przetrwać długi czas czekając na owulację. Możliwe więc.

Gość kasia:).
ja mam podonie zaraz napisze.

mam do was takie pytanie 24 kochalam sie z chlopakiem a 25 dostalam okres dodam ze najpierw byl to stosunek bez prezerwtywy dopiero pozniej ja zakladal, ale tez nie zawsze, a jesli chodzi o to czy dochodzil to tak ale nie we mnie raz tylko mu sie zdazylo, ale mial prezerwatywe. Kochalismy sier w czasie miesiaczki praktycznie co dziennie no i po rowniez. czy moge byc w ciazy bardzo prosze o szybka odpowiedz. z gory dziekuje. dodam ze moj cykl trawl 34 dni i 24 25 26 27 28 29 30 31 kochalam sie z moim chlopakiem, a okres trwal do 29

i raz skonczyl obok mo0jej i mial;am bardzo duzo sluzu prawdopodobnie nawet dotknelam czlonka swoja.

odpiszcie

Gość Sylllwwwka
mi przyszła jeszcze jedna opcja do głowy. Słyszałaś o cyklach bezowulacyjnych. Jeśli owulacja w danym cyklu nie występuje to krwawienie nie jest prawdziwą miesiączką i występuje w dowolnym terminie, z kolei w następnym cyklu dni płodne zaczynają się bardzo wcześnie. Ja raz miałam taką sytuację parę lat temu że cykl trwał 23 dni chyba. I to są jedne z tych przypadków gdzie podczas seksu w czasie miesiączki zachodzi się w ciążę. Zrób test za 2, 3 tygodnie.

ale czyli uwazasz ze moglam zajsc w ciaze?

Gość iaina
Natalia, no to w czym problem jeśli uważasz że nic się nie dzieje to skąd ta panika?? Kasia, dostałaś już wczoraj wiele odpowiedzi na swój post. Na co liczysz jeszcze?

Gość Sylllwwwka
co do ciebie kasia. Mówi się że częsty seks to najlepsza antykoncepcja. Jeśli facet ma wytrysk to zużywa większość plemników i potrzebuje 72 godzin na ich wyprodukowanie i częsty seks nie sprzyja prokreacji, wbrew błędnemu myśleniu niektórych staraków.

ale on nie zawsze dochodzil dziewczyny nie denerwujcie sie pytam i poprostu strasznie bym chciala.

Gość Sylllwwwka
a właśnie kasia. Po co się zabezpieczasz skoro chcesz zajść w ciążę. Ja jestem w takiej sytuacji z mężem że chcemy i nie chcemy więc idziemy trochę na żywioł i co natura przyniesie, ale w gumie? Po pierwsze jak jesteś w sytuacji że chcesz to można pokorzystac bez i taniej wyjdzie i przyjemniej.

no tak i wlasnie nie zawsze ta guma byla jak sie wtedy spuscil to bez....

Gość iaina
od dotknięcia czlonka "swoją" się nie zachodzi w ciążę. Plemniki muszą dostać sie do środka a nie obok.

Gość Sylllwwwka
nie czaję po co ta guma w ogóle w takim wypadku. Chyba że masz inne plany w tej materii niz twój facet.

chyba tak mamy inne.....ale zawsze wyjmowal ale moglo cos poleciec.

Gość KAROLCIA22
nawet w czasie okresu mozesz miec dni płodne takze wszystko mozliwe

mam nadzieje.

Gość Sylllwwwka
Kasiu. W takim razie cieszę się że twój facet używa gumki i wyjmuje przed czasem, bo bardzo nie fair postępujesz. I nie życzę ci zajścia chyba że twój facet zmieni zdanie.

Gość iaina
nie ma dni płodnych w czasie okresu. dni płodne mogą być zaraz po okresie o ile są krótkie cykle. ciąża jest mozliwa gdy jest krótki cykl a plemniki ze stosunku podczas okresu doczekają do owulacji. A Kasia z tego co pisała w innym topiku miała cykl coś ok 34 dni