Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 ale gdybym byla w ciazy to on nie byl by zly. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iaina Napisano Styczeń 2, 2012 ta jasne i dlatego że chce ciązy to się zabezpiecza i wychodzi przed finałem. No istne starania o dziecko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 przestan on uwaza ze po co nam dziecko jeszcze ale gdyby sie tak zdazylo to super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylllwwwka Napisano Styczeń 2, 2012 podczas okresu mogą byc dni płodne. W krótkich cyklach owulacja może wystąpić bardzo szybko nawet w 7, 8 dniu cyklu a dni płodne zaczynają się tak koło 5 dni przed owulacją, teoretycznie przyjmuje się nawet 7. Poza tym niektóre dziewczyny mogą mieć miesiączki po 7 dni. Krwi miesięcznej od śluzu płodnego nie sposób odróżnić. Poza tym kolejne ciekawe zjawisko. Krwawienia śródcykliczne nie chce mis ie pisać więc pozwólcie że przekopiuję "Prawdziwą miesiączką nazywamy krwawienie, które jest poprzedzone co najmniej 3-dniową fazą wyższych temperatur, pozwalającą wyznaczyć koniec okresu płodności. Jeżeli przed krwawieniem nie było takiej fazy wyższych temperatur, wówczas mamy do czynienia z krwawieniem śródcyklicznym. Podczas jego trwania lub wkrótce po nim może dojść do jajeczkowania. Dlatego czas krwawienia śródcyklicznego uznaje się za okres płodności. Krew może zamaskować objaw śluzu. " najczęściej występuje w okresie dojrzewania ale sporadycznie może się zdarzyć każdej kobiecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 tzn? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 kasiu i tak się teraz nie dowiesz -najwcześniej test po min. 2 tyg a najlepiej po terminie okresu. A i nie nakręcaj się bo ześwirujesz. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 nie nakrecaj.... ja wlasnie bardzo chce miec dzidzie:). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylllwwwka Napisano Styczeń 2, 2012 Tzn że miesiączka nie koniecznie musi być miesiączką, krwawienia moga występować w okresie największej płodności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 no top te krwawienie od czego moze byc....czyli jest mozliuwosc ze jestem w ciazy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 Kasia, nawet jeśli to i tak nic w tej chwili nie mozna więcej powiedzieć. twoja niecierpliwość nic nie pomoze. 2tyg. po zrób test albo idź na betę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 poczekam.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 zresztą patrząc po długości cyklu i współżyciu w dni niepłodne plus brak zakończenia w środku to myślę że na ciąże nie ma co liczyć. Zdrowa para współżyjąca bez zabezpieczeń w dni płodne ma ok 25% szans na ciążę. A u ciebie, bez wytrysku w środku plus dni niepłodne więc chyba sama widzisz jakie są szanse. Moim zdaniem praktycznie żadne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość idiotka lalalala Napisano Styczeń 2, 2012 hahahahaha.Ale dajesz po jajach.dziecko pisze,że robiła to bez zabezpieczenia.Skończył w niej 2 razy a ona twierdzi,że nie chce dziecka. Jesteś nieodpowiedzialna i mam nadzieje,z jednej strony ,że nie jesteś w ciązy bo żal dziecka by było jak by miało taka pojeb ana matke.A zdrógiej strony dobrze żebys była w ciązy -żeby chłop kopnoł cie w zad za to jaka jestes pojębana!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 :(:(:(. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylllwwwka Napisano Styczeń 2, 2012 Krwawienia śródcykliczne często pojawiają się okresie dojrzewania. Ja czasami miałam plamienia podczas dni płodnych ale nie przypominały one miesiączki. To zależy od poziomu różnych hormonów, chyba od ich proporcji. Często jako cykl z krwawieniem śródcyklicznym nazywa się cykl bezowulacyjny + następny cykl po nim. Trochę to ciężko wytłumaczyć. Po prostu Prawdziwa miesiączka występuje po cyklu gdzie wystąpiła owulacja inaczej jest krwawieniem śródcyklicznym i jest to okres płodny. Podobny mechanizm można zaobserwować przy pigułkach antykoncepcyjnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 tak ale u mnie te misiaczki sa ardzo rozne raz trwaja 6 raz 3 albo 4 dni i zawsze sa kazdegoi innego dnia tzn. daty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 Kasia, regularny cykl nie oznacza że każdego np. 28 dnia miesiąca dostajesz okres. 28 dniowy cykl oznacza że między 1 dniem cyklu (okresu) a ostatnim dniem przed kolejnym okresem jest 28 dni. Data będzie różna w zależności od tego czy miesiąc ma 30 czy 31 dni. Ponadto regularny cykl to tez taki który ma wahania nawet kilkudniowe. czyli cykle 28-32 dni to wciąż regularny cykl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 ale ja mam nie regularny cykl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 policz sobie długości wcześniejszych cykli. Ostatni pisałaś że miał 34 dni a wcześniejsze ile miały? Bo odchylenia nawet przy 34 dniowym cyklu wciąż mogą byc i tak w ramach regularnego cyklu. "Do objawów, które powinny nas zaniepokoić należą: - cykl krótszy lub dłuższy niż od 21 do 35 dni - częste krwawienia. - nieregularne krwawienia, czasem obfite, czasem skąpe - krwawienia między miesiączkami." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylllwwwka Napisano Styczeń 2, 2012 Bez pomiarów temperatury nie ma szans by sprawdzić czy miesiączka jest faktycznie miesiączką czy jest krwawieniem. Można tylko przypuszczać, no bo większość krwawień to faktycznie miesiączki i takie krwawienia mają miejsce tylko przy zaburzeniach hormonalnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 rozne 28 albo 36 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 oj to koniecznie trzeba skonsultować z ginem te twoje cykle. Zbyt duże wahania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 no raz mam okres na poczatku miesiaca razn w srodku a raz na koncu kiedys tak mialam ze w jednym miesiacu nie mialam a dwa razy byl w nastepnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 "Nieregularne krwawienia miesiączkowe nigdy nie są stanem prawidłowym. Zawsze należy skonsultować tą dolegliwość z lekarzem. Konieczna wówczas jest dokładna diagnostyka w celu ustalenia jej przyczyny i wdrożenia odpowiedniego leczenia. Diagnostyka najczęściej obejmuje badania poziomu hormonów a w leczeniu wykorzystuje się hormonalne środki antykoncepcyjne, które regulują cykl miesiączkowy." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 czyli nie mozna wykluczyc tego ze moge byc w ciazy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylllwwwka Napisano Styczeń 2, 2012 28-36 to jest jeszcze w normie. 10 dni chyba może się wahac normalnie. a i tak czasem pod wpływem stresów, niedożywienia niedospania, chorób, leków może się zdarzyć że cykl się przedłuży i to też jest w normie. O zaburzeniach się mówi jak takich cykli jest więcej i jak są bez wyżej wymienionych powodów . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 odpowiedzcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylllwwwka Napisano Styczeń 2, 2012 kaska ale co my jesteśmy jakimiś wróżkami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia:). Napisano Styczeń 2, 2012 ale ja sie tylko o wasza opinie pytam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze bardzo u Napisano Styczeń 2, 2012 no 10 dni to nie norma. To sa nieregularne cykle. jesli Kaśka ma dwa razy w mies. okres a potem nie ma wcale to gdzie tu norma?? "Uważa się, że długość cykli miesiączkowych kobiety powinna zawierać się w przedziale 25 35 dni. Jeśli czas ich trwania raz jest dłuższy, a raz krótszy mówi się o nieregularnym miesiączkowaniu. Regularność cykli miesiączkowych jest w dużym stopniu zależna od trybu życia. Czynniki takie jak stres, mała ilość snu, zmęczenie, infekcja mogą powodować, że miesiączka pojawi się kilka dni przed, bądź kilka dni po spodziewanym jej terminie. Naturalnie, nieregularność taka nie wymaga interwencji ginekologa." "Jeśli jednak różnice w długości czasu trwania cyklów są duże, odstępy między kolejnymi miesiączkami nadmiernie wydłużają się bądź skracają, jest to znak, że należy wybrać się do lekarza." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach