Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarzyganiec

juz 4 raz rzygalam w ciagu 2 godzin. mega rzygi. co pomoze?

Polecane posty

Gość zarzyganiec

jakies domowe sposoby. zadnego alk nie bylo. w sylwka tez nie pilam nic.

Gość marietta KKKKKK 56
enterol połknij jak masz to pomaga bardzo i wtedy trzeba się starać jakieś pół godziny nie wymiotować by lek się wchłonął

Gość zarzyganiec
a oprocz kropli? nie mam w domu. dziurawiec pomoze?

Gość marietta KKKKKK 56
jak moje dziecko wymiotowało to do apteki w nocy bieg po enterol i przeszło do rana jeszcze ze dwa razy potem oka lek naturalny

Gość marietta KKKKKK 56
domowe sposoby to nie znam nie wiem czy cokolwiek pomoże

Gość uuuuuuuuuuloooooooo
węgiel leczniczy weź ,może się zatrułaś

Gość Pomoże Ci smecta
jak masz, albo orsalit, gastrolit. To na wyrównanie poziomu elektrolitów. Nie jedz, ale pij, najlepiej wodę przegotowaną albo herbatę nie za słodką. Coca cola też pomaga albo inny gazowany napój - robi rewolucję w żołądku.

Gość fusarium
nie pij gazowanego!!! czekaj aż gaz się z coli ulotni i dopiero się napij

Gość Pomoże Ci smecta
Nieprawda. Właśnie ten gaz w napoju ma Ci pomóc. Prędzej od takiej odgazowanej coli się porzygasz. Gazowany napój jakby "odświeży" Ci żołądek. Uwierz.

Gość fusarium
Ta bzdury gadasz!!!!!! Gaz jeszcze bardziej podrażni żołądek!!!! I będzie jeszcze bardziej rzygać !!!! Co za debil ,,odświeży Ci żołądek,, to może niech pasty miętowej się nawpiernicza to będzie mega odświeżenie. Lekarz powiedział mi ,żeby NIE PIĆ GAZOWANEJ TYLKO JUŻ BEZ GAZU

Gość zarzyganiec
wiec lepiej wode gazowana? czy nie? mam rozne herbaty, melisa dziurawiec, czarna herbata, zielona,mieta. apteczke mam slabo pod katem zoladka uzupelniona. no i zastanawiam sie czy mam duzo wody pic. bo co pije to rzygam. juz zolcia.

Gość zarzyganiec
pije wode niegazowana. ale nad tymi herbatami sie zastanawiam.

Gość Pomoże Ci smecta
Zrobisz jak uważasz. Nie chcesz? Nie wierz i męcz się dalej. Powodzenia.

Gość fusarium
Dziurawiec jest dobry!!!

Gość fusarium
Oj smekta ma focha. Napij się coli gazowanej to Ci mózg trochę odświeży

Gość fusarium
Wymioty (pot. rzyganie lub błędne żyganie:) stanowią przykre następstwo mdłości (nudności). Żołądek daje znać o problemie i pozbywa się przyczyny mdłości - podobnie jak biegunka, wymioty są reakcją obronną organizmu. Wymioty u dziecka, wymioty u niemowląt czy wymioty u dorosłych - bez względu na wiek najważniejsze jest zapobieganie odwodnieniu organizmu. Oto sprawdzone domowe sposoby na wymioty - leczenie i zapobieganie: Leki na poprawę trawienia są skuteczne wyłącznie w przypadku owrzodzenia i nadkwaśności żołądka - neutralizują nadmiar kwasu i łagodzą podrażnienia. W innych sytuacjach nie zdołają zatrzymać ani ograniczyć wymiotów. Uzupełnianie płynów jest niezbędne przy nasilonych wymiotach. Najlepsze są czyste płyny tj. woda, słaba herbata i soki. Nie wolno zmuszać się do jedzenia. U dzieci zaleca się kilkunastogodzinną przerwę wodną z wyłącznym podawaniem płynów. Płyny elektrolitowe wyrównują poziom soli mineralnych, które podczas wymiotów są wypłukiwane. Zaleca się gotowe preparaty, czyste zupy, sok z jabłek lub czarnej porzeczki, osłodzoną i osoloną wodę. Najlepiej takie płyny popijać co pół godziny. Nie wolno pić duszkiem. Powolne popijanie małych porcji płynów nie przeciąża żołądka i ułatwia ich przyjęcie. Wskazane jest jednorazowe wypicie 30-60g. Częstotliwość podawania płynów zależy od indywidualnych reakcji chorego żołądka - trzeba pić możliwie jak najwięcej. Temperatura płynów powinna być pokojowa - bardzo zimne działają niekorzystnie na żołądek. Syropy działają uspokajająco i są źródłem łatwo przyswajalnych stężonych węglowodanów. Dawkowanie: dzieci 1-2 łyżeczki do herbaty, dorośli 1-2 łyżki stołowe. Osoby chore na cukrzyce powinny stosować słodkie syropy pod okiem lekarza. Napoje gazowane są niewskazane, gdyż bąbelki wywołują odruch wymiotny. Barwa moczu - kolor intensywnie żółty świadczy o odwodnieniu organizmu. Im jaśniejszy mocz tym lepsze nawodnienie. Pożywienie po ustąpieniu wymiotów musi odbudować poniesione straty węglowodanowe. Odżywianie należy rozpocząć od galaretek owocowych, które składają się głównie z wody, nie drażnią żołądka, są smaczne i przede wszystkim bogate w węglowodany. Następny etap to tosty i krakersy, a kolejny lekkie rodzaje białka np. pierś z kurczaka lub ryba. Tłuszcze należy włączyć do diety na samym końcu, gdyż zalegając w żołądku szybko sycą i dają uczucie pełności. Dlatego na początku lepiej zrezygnować z tłustych potraw i zup ze śmietaną.

Gość helloooo
tak jak cola cola to tylko wygazowana i małymi łyczkami omaga w biegunce i wymiotach a moze mieta albo melisa moze omoc bo dziurawiec to mi sie bardziej na serce kojarzy.

Gość Pomoże Ci smecta
Posłuchaj dziecko "fusarium": udzieliłam dobrej rady autorce, sama ten sposób sprawdziłam i wiem, że pomaga. O to autorka prosiła. Ja nie podważam twojego, choć nic treściwego do tematu nie wniosłeś/-aś. A do tego wszystkiego jeszcze śmiesz ludzi obrażać i od debili wyzywać. Wykaż się ty i wypowiedz na temat, a nie szukaj debilnych zaczepek.

Gość fusarium
A bo wiesz taki dzieciaczek po medycynie który uzdrawia mi tak powiedział lekarz się nazywa,wrzuciłem/łam pierwszy znaleziony artykuł jakiegoś tam profesorka i też jak byk napisane,że nie wolno. A Ty poza swoimi mało trafnymi radami również nic nie wniosłeś/łaś więc nie ma co dyskutować.

Gość wrozka piedziuszkaa
up