Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewkamamaaa

dziecko i czkawka raz na tydzien ,dwa.Refluks?

Polecane posty

Gość ewkamamaaa

córka ma 1,5 roku.Od jakiegoś czasu ma dni czkawkowe.Raz na tydzień ,dwa ma dzień taki ,że jak rano zacznie czkać to czkawka powraca przez cały dzień.Czy to może być refluks?Czy to poprostu norma?Pozdrawiam

Gość ewkamamaaaa
podnosze

Gość olkaaa33
ja mam czesto czkawki-no raz na tydzień wlasnie

Gość ewkamamaaa
moze ktoś pomoże

Gość Czkawaka może być
przyczyną zarobaczenia warto to sprawdzić.

Gość Czkawaka może być
Mi czkawka również kojarzy się z pasożytami . U nas bylo tak, ze synek prawie od urodzenia mial czerwonawe poliki, no i strasznie ulewal, mimo diet itd. Bylo podejrzenie o alergie, ale szczerze mowiac lekarze jakos to olewali. Mial jeszcze trudnosci ze spaniem. Stekal ciagle, mysle teraz, ze mogl go bolec brzuszek. Czkawki tez miewal bardzo czesto, ale wtedy byl jeszcze maly, mial cos ponad rok. Jeszcze doszedl do tego wzdety brzuszek i ciagle mu sie odbijalo. Teraz okazalo sie, ze jednak pasozyty go mecza (candida, lamblia, owsiki) Lekarka do ktorej w koncu trafilismy kazala odstawic gluten, cukier i nabial i oczywiscie przepisala odpowiednie leki. Powiem, ze na razie po odstawieniu glutenu problemy z brzuszkiem minely jak reka odjal ( lekarka nam powiedziala, ze przy lamblii czesto wystepuje nietolerancja glutenu), niestety poliki wciaz ma okresowo brzydkie, ale mysle, ze w koncu jestesmy na dobrej drodze. Przechodzi teraz druga kuracje (niestety pierwsza nie pomogla- ale ponoc czasem trzeba ich przejsc wiecej, bo te robale ciezko wytepic) Zapomnialam dodac, ze w niemowlectwie byl bardzo placzliwy. Tak bylo u nas. Pozdrawiam i zycze szybkiego namierzenia przyczyny tej czkawki. Mysle tez, ze nie nalezy sie dawac zbyc lekarzom. Jezeli czujesz, ze cos jest nie tak, to draz temat do skutku. Mi lekarze potrafili powiedziec, ze wymyslam, ze synek jest zdrowy. Gdybym ja sie poddala, to dzisiaj synek prawdopodobnie wygladalby inaczej i zmagalibysmy sie z gorszymi objawami.

Gość Czkawaka może być
kto się podszył pod mój nick ? :P

Gość do Czkawaka może być
bardzo przepraszam jestem nie dododpisałam "do"

Gość nienaiwidze tego frorum
j/w

Gość ewkamamaaa
dzięki za podpowiedz ,ale ja córce badałam kal na pasożyty i wyszło że nie ma.Badałam dwa razy

Gość mamaKuby24
U NAS 5x badane -nic nie wykazało-a dzisiaj zauwazylam owsiki w stolcu :(

Gość Czkawaka może być
dZIEWACZYNY POCZYTAJCIE NA FORACH KTORE UGIZNJA SIE OD WAIDOMOSCI ZE ROBIA BADANIA KŁAU I BADANIA NIC NIE WYKAZUJA A RODZICE DOZTRZEGAJA ROBAKI. W INTERNECIE JEST TEGO CAŁA MASA NIESTETY.

Gość ewkamamaaa
no tak ,ale lekarze już na mnie nie chce patrzeć.Patrzą jak na wariatke jak mówie im o czkawkach więc chyba musze odpuścić

Gość Czkawaka może być
TO KUP SOBIE WYCIAG Z CZARNEGO ORZECHA Z PIOŁUNEM I GOŹDZIKIEM I PRZLECZ DZICKO SAMA.http://www.lalbavita.com.pl/strona.php?32595 NA PEWNO NIE ZASZKODZI A PRZCIEZ MOZE POMOC. PODAWAJ SOK Z MARCHEWKI BO TO PARALUZJE PASOZYTY PRZEZ CO DZIECKO WYDALI JE WRAZ ZER STOLCEM.

Gość Czkawaka może być
LEKARZE NIECH SOBIE PATRZA JAK NA WARIATKE, TO NORMLKA NIESTETY. PRZCIEZ WALCZYSZ O ZDROWIE SWOJEGO DZIECATKA WIEC TO ZADEN WSTYD.

Gość Czkawaka może być
A PASOZTY TO NIESTETY PROBLEM KTORY WYSTEPUJE W BARDZO DUZYM STOPNIU ALE LUDZIE NIE ZDAJA SOBIE Z TEGO SPARWY. NAJBARDZIEJ NARAZONE SA DZIECI KTORE PRZECIEZ WSADZAJA ROCZKI WSZEDZIE. JESLI MASZ W DOMU ZWIERZETA TO PASOZYTY SA NA 100% DZIECKO TRZEBA ODROBACZAC PRZYNAJMNIEJ 2 RAZY W ROKU A JAK POJDZIE DO PRZEDSZKOLA TO I SZOŁY TO 4 :/

Gość OLEJ SŁONECZNIKOWY
w walce z robakmi swietnie sparwadza sie zapper i nie trezba wydwac na odorbaczani w pozniejszym czasie pieniedzy bo zapper bedzie zawsze pod reka w razie czego a przy dzieciach to dobra zecz http://www.dzieci.org.pl/forum/autyzm/robaczyca/60/