Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce emigrowac

Pytanie

Polecane posty

Gość Chce emigrowac

Witam, na początku lutego planuje jechać do Anglii. Chce pracować przez agencje pracy. Interesuje mnie sprawa wypłat- czy są one co tydzień czy raz w miesiącu? Czy moge zarejestrować się w agencjii bedąc jeszcze w Polsce czy musze być tam na miejscu? I wreszcie ostatnie pytanie, żeby pracować poprzez agencje potrzebuje NIN? Pozdrawiam

Gość jenda babka z londynu
1.przewaznie w tych takich ''nieywkfalifikowanych''pracach typu wlasnie fabryka placa tygodniowow,.ale to zalezy od pracodawcy. moze byc co 2 yg. albo co miesiac. z tego co ja wiem to trzeba miec NIN a wiec musisz byc tutaj zeby go sobie wyrobic. agencja moze do ciebie zadzwonic w kazdej chwili mowiac ze praca jest np,. jutro o 6 rano ,a ty co ? nadal w poslce? jak sie rejestrujac zoabcza ze masz polski adrtes to pewnie nawet do ciebie nie zadzwonia. niesttey trzeba miec troche kasy zanim sie przyejdzie. jak bedziesz miec szczescie to sie zalapiesz nawet jakos nielegalnie w jakis restauracji byly cos sobie dorobic. z tego co wiem to teraz jest bardzo duzy ruch w restruacjach wiec mozna w maire latwo nzlesc prace plus kelnerka moze naprawde dobrze zarobic.

Gość Chce emigrowac
Sądziłem, że na początku można pracować poprzez agencje bez NIN. Znasz może jakieś agencje, które wyplacają pieniądze co tydzień? Będę w Londynie, ale nie będę dysponował zbyt dużymi funduszami więc zależy mi na regularnych wypłatach.

Gość mariollka111
a masz gdzie mieszkac juz? kazde legalne agencjie potrzbuja NIN, te nielegalne to albo cie oszukaja na kase albo ci zaplaca 2 funty za godzine,

Gość Chce emigrowac
Jeszcze nie wynająłem pokoju, rozglądam się za ofertami ciekawymi cenowo. Wiem o tym dlatego założyłem ten temat.

Gość persiomon
ile kasy ze soba bierzesz? jesli bedziesz mieszkac w londynie przygotuj sie na spore wydatki a wobecnym klimacie ekonomicznym znalezienie pracy moze troche potrwac, nawet przez agencje, szczegolnie ze nei masz zadnego doswiadczenia z uk, radze miec ze soba 1000f zeby spokojnie przeyzc pare tyg, wynajem pokoju pojedynczego moze cie kosztowac w przedziale 70-140 f tyg, zaleznie od dzielnicy i odelglosci od centrum. im dalej od centrum tym drozej bedziesz placisz za bilety, np tygodniowka na 3 strefy (metro, pociagi, tramwaje, autobusy) kosztuje okolo 34 f, do tego musisz kupic sobie angielska karte telefoniczna, jedzenie nie jest drogie wiec na to duzo nie wydasz

Gość artykolatka
do osob pracujacych w fabrykach:co sadzicie o tego rodzaju pracach?