Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwonaaa//

Co na przeziębienie dla 3 mieś. niemowlaka ?

Polecane posty

Gość Iwonaaa//

Do pediatry zapisani jesteśmy dopiero na czwartek. Mały ma katar,trochę kicha,oczy szkliste. Czym pediatrzy leczą takie małe dzieci jeśli nie jest konieczny antybiotyk ? Co zapisują ?

Gość alimak 39
Nie na przeziebienie antybiotyk nie jest wskazany,przeziebienie leczy sie objawowo,ale jak maluch nie goraczkuje to ja bym mu nic nie podawala,najwyzej jakies nawilzanie powietrza zeby mu sie lepiej oddychalo no i sciaganie katarku takim specjalnym sciagaczem(nie wiem jak sie to fachowo nazywa)

jak mój synek był przeziębiony miał 4 miesiace na katarek pani doktor przepisala Nasivin soft i Eurespal i Cebionno ale z takim małym dzidziusiem musisz jechac do lekarza i sam musi zdecydowac co przepisac..

Gość Iwonaaa//
Nos czyszcze solą fizj. i fridą.

Gość Iwonaaa//
Nasivin soft już dla takiego maluszka ??

też byłam własnie zdziwiona ...ale tak juz takim malutkim dzieciom sie podaje tylko po jednej kropelce do noska....

Gość olga.w
nasivin jest od 3 mies ,przede wszystkim odciągaj katar bo to najważniejsze ,woda morska do nosa ,po nosek na noc maśc majerankowa ,możesz postawic garnek z gorącą wodą pod łóżkiem z kropelką olbasu .

nasivin jest od 3 miesiaca. mozna podawac wit C w kropelkach, wapno w plynie i jak ma goraczke to nurofen czy ibufen albo paracetamol. nos oczyszczac sola morska albo fizjologiczna i frida pod noskiem smarowac mascia majerankowa,mozesz tez zaparzyc majeranek w miseczce i postawic kolo lozeczka. nawilzac powietrze i wietrzyc pokoj. do lekarz ai tak musicie sie udac zeby osluchal malucha.

Gość Taka jedna Ola :)
do odciągania kataru rewelacyjny jest odciągacz katarek. ściąga kilkakrotnie razy więcej wydzieliny niż frida.