Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalna 123

golić, depilować...?

Polecane posty

Gość Muffinki w kropeczki
pęsetka? to musi bolec:O

Masę cukrowa zamiast wosku do depilacji można sobie samemu w domu zrobić. Bez niepotrzebnej chemii. Wystarczy szklanka cukru i pol cytryny. I trochę fizeliny na paski. Ekologicznie i tanio :D

Gość kaina_la
Ja zawsze goliłam maszynką jednorazową, ale to jak mówicie strasznie denerwujące bo trzeba to robić bardzo często. Teraz przerzuciłam się na depilator. Za pierwszym razem strasznie bolało, ale z czasem się przyzwyczaiłam. No i mam spokój na dłuższy czas :)

Gość kaina_la
Moim zdaniem facet nie powinien się golić do końca. Jedynie podgolić, żeby było estetyczniej :P

Gość Kobieta spod 13
no i zeby do ust podczas lodzika nic nie wlazilo mechatego

Gość moniczka.l
a ja nigdy nie depilowałam i nie mam zamiaru

Gość moniczko a okolice
bikini podgalasz?

Gość moniczka.l
nie

Gość moniczko a okolice
a nogi i pachy zawsze golisz?

Gość moniczka.l
też nie

Gość brunecik....
uwielbiam nie depilowane

Gość brunecik....
Nei a dla mnie tez zrobisz :)

Gość do nei!
za co wyślesz

Gość gładka i zadowolona
Warto odżałować trochę pieniędzy i udać się do renomowanego gabinetu kosmetycznego chociażby po to żeby fachowiec dobrał odpowiednią metodę i preparaty do depilacji najlepiej dopasowane do naszej skóry i rodzaju zarostu. W gabinecie nie ma co ukrywać o jaką depilację chodzi, od tego zależeć będzie metoda i sposób jej wykonania a właśnie sposób wykonania depilacji warg sromowych i okolic odbytu wymaga największej delikatności. Jak chce się mieć najlepszy efekt trzeba przełamać wstyd, w końcu nie jest to nic gorzej niż u ginekologa. Panie kosmetyczki potrafią stworzyć miłą i dyskretną atmosferę, ale nie ma co się łudzić jednorazowe fizelinowe figi i tak nic nie będą zasłaniać i za drugim razem zrezygnowałam z ich używania. Potem w zależności od umiejętności można kontynuować samej chociaż najlepiej co któryś zabieg robić u kosmetyczki. Ja tak robię co 2-4 miesiące w gabinecie i co 3-4 tygodnie sama. W zimie rzadziej ale kosmetyczka zaleca żeby się nie zapuszczać bo włoski się wzmocnią i będzie bardziej bolało. Też wg jej rady nie golę nigdy, bo to wzmacnia zarost. Po blisko 3 latach takiego systemu odrastające włoski są zdecydowanie rzadsze i słabsze a depilacja prawie wcale nie boli, chociaż na początku była brrrr

Gość karolkaaaaa
Popieram gładką i zadowoloną ;) Lepiej, żeby przynajmniej pierwsze zabiegi robiła kosmetyczka :) ja akurat mam ten problem z głowy, bo moja siostra jest kosmetyczką więc robimy sobie wosk nawzajem :P Na kimś jest łatwo, ale sama sobie bym nie zrobiła :D Rzeczywiście jest tak, że pierwszy zabieg boli najbardziej... 2 boli już dużo mniej aczkolwiek jeszcze całkiem mocno ;P 3ci choć boli jest niespodziewanką ( o kurcze! Nie musze zębów zaciskać :D) a dalej jakoś leci ;) Za kazdym razem jest coraz lepiej :))) Ja nie mogłam się golić. Mimo mizernego zarostu miałam straszne zapalenia mieszków włosowych i to już na drugie dzień kujące włosy i pełno krost- masakra!!! Próbowałam talku- trochę pomagał... ale niewiele :/ Dopiero po wosku nie ma krost a ja jestem szczęśliwa i gładka przez miesiąc a nie pół dnia :P

Gość Ekspert Philips
Witaj, włoski z okolic bikini można usuwać kilkoma domowymi sposobami. Opiszę Ci każdą z tych metod: 1. Golenie przy pomocy tradycyjnej maszynki jest popularne, jednak wtedy włoski odrastają nawet następnego dnia. Pamiętaj, aby zawsze golić się zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa - inaczej naruszysz mieszki włosowe, co może prowadzić do powstania stanu zapalnego. Przed każdym zabiegiem powinnaś nałożyć na skórę piankę lub żel do golenia w ten sposób unikniesz podrażnień i skaleczeń 2. Bezpieczną i wygodną alternatywą dla tradycyjnej maszynki jest damska golarka elektryczna. Jej ostrza nie stykają się bezpośrednio ze skórą, więc ryzyko wystąpienia podrażnień jest zminimalizowane. Ponadto zaletą golarki jest to, że będziesz mogła jej używać przez kilka lat 3. Usuwanie włosków przy pomocy kremu jest co prawda bezbolesne, ale niestety wiąże się z kilkoma niedogodnościami nie zawsze wszystkie włoski są rozpuszczane, a zawarte w kremie substancje mogą wywoływać reakcje alergiczne. Warto więc wcześniej zrobić test na małej powierzchni skóry 4. Jeżeli zależy Ci na długotrwałym efekcie gładkiej skóry (nawet do 4 tygodni), powinnaś rozważyć depilację, czyli usuwanie włosków razem z cebulkami. Możesz to zrobić samodzielnie w domu do wyboru masz 3 metody: wosk, pastę cukrową lub użycie depilatora: - decydując się na wosk pamiętaj, aby go zbytnio nie podgrzać, ponieważ możesz się poparzyć - pastę cukrową zrobisz sama w domu, mieszając w odpowiednich proporcjach wodę, cukier i sok z cytryny. Niestety depilacja tym sposobem niekiedy wywołuje podrażnienia - według mnie najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest użycie depilatora. Tym bardziej, że na rynku znajdziesz modele przeznaczone do usuwania włosków właśnie z okolic intymnych. Mają one węższą końcówkę, dzięki czemu depilacja jest bardziej precyzyjna i delikatniejsza (np. model HP6578 marki Philips). Jeżeli zdecydujesz się na depilator, chętnie pomogę Ci wybrać taki, który będzie najlepiej odpowiadał Twoim potrzebom. Na koniec napiszę jeszcze kilka słów o odpowiedniej pielęgnacji skóry, z której włoski chcesz usuwać: - każdego dnia nawilżaj ją kremem lub balsamem - rób systematyczne peelingi (2-3 razy w tygodniu). Dzięki tym prostym zabiegom zmniejszysz ryzyko powstawania krostek i podrażnień. Mam nadzieję, że moja wypowiedź pomoże Ci w wyborze najbardziej optymalnej dla Ciebie metody usuwania zbędnych włosków. W razie bardziej szczegółowych pytań śmiało pisz na ekspert@philips.com. Pozdrawiam, Ekspert Philips _________________________ Ekspert Philips, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego