Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nielubiewody:|

ZAMIAST WODY...

Polecane posty

Witam wszystkich. Wiem, że moje pytanie może wydać się głupie, ale zaryzykuję. Otóż postanowiłam nieco zmienić swoje nawyki żywieniowe. Postanowiłam pić więcej płynów. Niestety, nie lubię wody :| Wypiję dwa łyki i mam dosyć. Powiedzcie mi, czy zamiast wody, mogę pić melisę, rumianek? Czy to jakoś wspomoże moj organizm? Chodzi o to, że bardzo lubię słodką, ciemną herbatę, i potrafiłam wypić nawet 4 litry takiej herbaty dziennie. Więc pytam, czy mogę zastąpić ją rumiankiem i melisą, czy koniecznie musi to być woda?? Dziękuje za wszystkie wypowiedzi, pozdrawiam

Gość hwdpxx
zielona herbata bez cukru ani słodzików słodziki są rakotwórcze

ale z ilością herbaty też nie można przesadzać to raz. Dwa pamiętaj że od nadmiaru płynów wypłujujesz minerały z organizmu. 2 litry płynów wystarczą

Gość maru
Pij kefir, zsiadłe mleko, rumianek ,zieloną herbatę expr. z Biedronki jest dobra poza tym soki owocowe i warzywne rozcieńczone wodą przegotowaną. Prawdziwa herbata czarna spowalnia trawienie, ale raz dziennie możesz się napić.

a czy mandarynki to dobre zastępstwo dla słodyczy? Ps. Bardzo dziękuje za rady! :*