Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haryypotter

Czy zmieniło się coś w sprawie szkieł do okularów (czy są cienkie)?

Polecane posty

Gość haryypotter

Mam wadę minus 4,5 i chciałbym albo takiej samej grubości (no trudno..) albo cienkie. Po ile jeśli są?

Gość thbtrs
to chyba zalezy od optyka o jakim indeksie chcesz, idz do salonu i ci pwoiedza

Gość harryy
Proszę więcej odpowiedzi. Zależy mi na tym, aby szkła do okularów były cieńsze od tych obecnych, ew. tej samej grubości. Przecież 2012r. mamy, nie wierzę, że nadal niczego takiego nie wynaleźli. Mam nadzieję, że jednak wada -5 i dalej nie oznacza noszenie bardzo grubych szkieł...

Gość harryy
Odświeżam.

Gość thbtrs
a ja nadal nie jarze o co ci chodzi- masz kase bierzesz szkla o odpowiednim indeksie i masz cienkie szkielka, juz kilak lat temu tak bylo :o

Gość Odpowiem Ci:)
Przy takiej wadzie zasadne byloby zalozenie szkiel asferycznych- sa ciensze od zwyklych sferycznych i nie powoduja znieksztalcania obrazu, gdy sie patrzy przez boczne czesci soczewki. Dodatkowo- im wiekszy indeks- tym szkla beda ciensze. Oczywiscie idzie za tym cena. W kazdym optyku Sprzedawca zna ten rodzaj szkiel, wiec spokojnie- na pewno cos Ci dobierze. Pozdrawiam.

Gość Odpowiem Ci:)
Warto tez udac sie do Specjalisty na pierwsza aplikacje soczewek kontaktowych. Lekarz lub Optometrysta zbada stan Twoich oczu, oceni, czy nie ma przecwskazan do noszenia kontaktow, dobierze odpowiednie soczewki, nauczy Cie jak zakladac i pielegnowac, dostaniesz probna pare plus plyn. Koszt takiej wizyty okolo 90 zl.

Gość harryy
A na jaki koszt MNIEJ WIĘCEJ mamy się przygotować za jedno szkło? Powiedzmy dla wady minus 5. Ale nie musi być jakaś super cienka... może być nawet taka jaka teraz mam, ale nie potrafię opisać.