Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martykla123

piekielne rozstępy;(;(!!!!

Polecane posty

Gość martykla123

Dziewczyny nie mogę na siebie patrzeć! mam dopiero 20 lat a skóre jak bym była co najmniej 2 razy starsza:( Cały tyłek, biodra mam w wielkich głębokich rozstępach i starych białych jak i nowo powstałych sinych:( zaczęło mi nawet iść na uda:( jestem załamana, wiem ze nie da się ich usunąć całkowicie ale czy macie jakies sposoby by chociaż zmniejszyć ich widoczność?:( używałam juz wielu rzeczy i nic nie pomaga, ani kolagen, ani masaż szorstką rękawicą ;(

Gość kasinka...
u Drzyzgi jeden z programow byl poswiecony temu problemowi. Na sali byla obecna wyksztalcona kosmetyczka (albo pani doktor..?), ktora polecala pewien rodzaj zabiegu, ktory rozjasnial o splycal rozstepy. Mowila, ze to drogi zabieg, bo kolo 200zl jeden kosztuje, ale jest sluteczny. Dziewczyny opowiadajace (i pokazujace swe rozstepy) zaraz szly na takowy (byl rowniez pokazywany). Niestety, nie zapamietalam jego nazwy, ale w internetowym archiwum tvn na pewno ten program znajdziesz.

Gość kasinka...
przepraszam za literowki :)

Gość strutypru
ja też mam ten problem smarowałam się kremami i innymi specyfikami ale to nie pomogło> nowe mi się już nie robią a do tych już się przyzwyczaiłam. To chyba jest jakiś niedobór kolagenu

Metody walki z rozstępami Metody walki z rozstępami Witamy w Nowym Roku. Mamy nadzieję, że dzięki naszym podpowiedziom uda się Wam stoczyć skuteczną walkę z niedoskonałościami na skórze. Na początek kilka znanych i nieznanych metod leczenia rozstępów. Istnieje kilka metod leczenia rozstępów. Są one bardzo zróżnicowane zarówno pod względem kosztów jak i efektywności. Walkę z nimi można rozpocząć od prostych rozwiązań, takich jak kremy i płyny, które są przeznaczone specjalnie do walki z rozstępami, aż do bardziej ekstremalnych i kosztownych metod, takich jak chirurgia laserowa. Co wszystkie te rozwiązania mają wspólnego? Otóż wszystkie one wspomagają naturalną zdolność naszego organizmu do samoleczenia. Skóra jest bowiem największym organem ciała ludzkiego i nie ma chyba osoby, która nie przywiązuje wagi do jej kondycji. Wiadomo również, że zdolność naszego ciała do regeneracji jest jedną z najpiękniejszych rzeczy w przyrodzie. Niestety, naturalne mechanizmy obronne naszego organizmu nie uwzględniają takich bieżących potrzeb, jak poczucie estetyki i pragnienia super estetycznego wyglądu. Z czasem naturalne właściwości regeneracyjne naszego organizmu osłabiają się i aby osiągnąć zamierzony efekt, musimy je jakoś wspomóc. Najlepiej systematycznie wspomagać zdolności regeneracyjne naszego organizmu, aby zatrzymać piękno i zdrowie wewnątrz naszej skóry. Rozpocznij walkę z rozstępami od Nowego Roku Kremy i oleje wspomagają proces gojenia w naszym ciele poprzez chemiczne reakcje naszego organizmu i pobudzanie produkcji witamin, minerałów i innych niezbędnych elementów potrzebnych do leczenia. Chirurgia plastyczna, poprzez ingerencje w fizyczne właściwości skóry, zmusza ją do zwiększonej produkcji kolagenu oraz elastyny, a także w widoczny sposób wspomaga usuwanie rozstępów. Połączenie tych dwóch technik, które ingerują zarówno w chemiczne właściwości naszej skóry, jak i fizycznej strony, często okazuje się najbardziej skutecznym sposobem usuwania rozstępów (zarówno pod względem kosztów i wyników) dla wielu ludzi. Ważne jest, aby każdy znalazł własne rozwiązanie, wspomagając tym samym naturalna produkcję kolagenu i elastyny w skórze, bez jej uszkodzenia pomagając w ten sposób pozbyć się rozstępów. Autor: admin Data: 3 sty Komentarze: brak Sześć sposobów na dobry humor w Nowym Roku Metody walki z rozstępami Koniec roku kalendarzowego u większości z nas wywołuje u nas dreszcz emocji przed nieznanym, tym, co spotka nas w Nowym Roku i mocne postanowienia zmiany tego, co ma sprawić, że będziemy bogatsi, szczęśliwsi, zdrowsi, piękniejsi, po prostu lepsi. Koniec roku przynosi również podsumowanie, tego, co w upływającym roku udało się nam osiągnąć i weryfikuje te postanowienia, których nie udało się nam spełnić. Wśród postanowień na Nowy Rok będą i takie, dotyczące poprawy kondycji własnego zdrowia, czy też pozbywania się swoich defektów na skórze, takich jak rozstępy. Dla tych, którzy mają takie plany, przedstawiamy sześć sposobów na zniwelowanie rozstępów. Pierwszy z ich, to regularne ćwiczenia, które są tym ważniejsze w okresie zimy, kiedy to mamy znacznie mniej czasu na ruch. Prawidłowo funkcjonujące mięśnie zapobiegną rozchodzeniu się skóry i przeciwdziałają powstawaniu rozstępów. Kolejnym czynnikiem jest dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości białka i pokarmów bogatych w witaminę C i E. Uznawane są za antyoksydanty, które przeciwdziałają procesom starzenia się skóry. Trzecim sposobem jest masaż z użyciem oliwy z oliwek, zawierającej duże ilości witaminy E. Warto również wykorzystać domowe sposoby z babcinej spiżarni. Spróbuj awokado, słodkich migdałów, olejku jojoba. Warto je wymieszać z kilkoma kroplami lawendy lub rumianku. Stosuj kremy i balsamy, które są przeznaczone specjalnie do skóry z rozstępami. Dzięki zawartości elastyny i kolagenu, zmniejszają one istniejące rozstępy i zapobiegają powstawaniu nowych. Na koniec ostatni sprawdzony, noworoczny przepis na: 1 / 2 szklanki oliwy z oliwek. 1 / 4 szklanki żel z aloesu. 6 kapsułek witaminy E. 4 kapsułki witaminy A. Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze. Następnie wlej mieszankę do słoja i przechowuj go w lodówce. Jeśli będziesz używać mikstury regularnie i konsekwentnie możesz zniwelować rozstępy. wyciete ale ja przykładem.. pomaga, zapobiega...

ehhhh za duzo skopjowalam.. Chodzi glownie o oliwe z oliwek i cwiczenia... Te ostanie probuje dopiero... i nie wiem czy cos daje

Gość wasniowska
ja też korzystać z tego portalu mają fajne porady dotyczące rozstępów na każdą kieszeń.