Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasienka_Kasienka

Ogromny ból nóg. Pomóżcie!!

Polecane posty

Gość Kasienka_Kasienka

Od dluższego czasu cierpię na niesamowity ból nóg, dokładnie zaczyna się od kolan w dół po same stopy. Ból mogę porównać z uczuciem ogromnej ciężkości podobnej do sytuacji gdy np. chodzę lub stoję cały dzień (ogólnie aktywny dzień). Jednak od jakiegoś czasu mam umiarkowany ruch, nie chodzę na tyle dużo aby ból był uzasadniony. Czuję jakbym miała ciężkie i sztywne kolana. Jestem młoda, nie mam nawet 25 lat. Dodam, że mam około 3-4 kg nadwagi ale czy to może być przyczyną? Nie pomagają kąpiele w gorącej wodzie, natomiast masaże stóp dają krótkotrwałą ulgę...

A może to problemy krążeniowe? Jeśli tak, to gorące kąpiele są zabronione! Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza.

Gość Kasienka_Kasienka
dzięki Lena! :) Może ktoś jeszcze coś dorzuci?

Gość Kasienka_Kasienka
nikt??

Gość zespółempiro
opisz ten ból jak sobie życzysz to tutaj a jak nie to, jurekmasaz@interia.pl lub gg 3464013 masażysta

Gość Kasienka_Kasienka
czuję jakbym miała nogi ze stali- w zasadzie łydki. Są ciężkie i jakby wrażliwe, gdy dotknę do mięśni wówczas bolą jak po wysiłku fizycznym. Cały czas czuję jakby były spuchniete od kolan w dół łącznie z kostkami i samymi stopami. Przestałam już nosić buty na obcasie bo wtedy było jeszcze gorzej, ale tak dłużej funkcjonować się nie da:( Jaki specjalista mógłby mi pomóc? Do jakiego lekarza się zgłosić?

Gość zespółempiro
Kasia najlepiej do pierwszego kontaktu dostaniesz skierowanie do ortopedy albo naczyniowca,ew neurologa a, napisz mi jak się wygniesz do tyłu czy boli Cie kręgosłup? czy masz w domu na czym się podciągnąć? masażysta

Gość Kasienka_Kasienka
Przy wygięciu do tyłu poczułam ból dokładnie w po środku części lędźwiowej- takie jakby napięcie o ciągnącym charakterze.

Gość Kasienka_Kasienka
a, mam w domu drążek do podciągania ale mam dość słabe ręce, ponieważ maksymalnie podciągnę się jeden raz ;)

idz do ortopedy, to mogą być stawy, jeśli masz też sztywnienie np o poranku, koniecznie się skontaktuj z lekarzem!

Gość zespółempiro
złap się łapkami i powiś chwilkę rozluźniona nie podciągaj się !!!! masażysta

Gość Kasienka_Kasienka
Ok, spróbuję ale wieczorem, Teraz niestety jestem w pracy :( Powiedz mi proszę, jaki cel ma takie ćwiczenie?

Gość zespółempiro
często takie objawy daje kompresja kręgosłupa,następuje wtedy napięcie mięsniowe i ucisk na nerwy, jak powisisz to kręgosłup się rozciągnie i napięcia się zmiejszą, a, tak idź do lekarza masażysta

Gość zespółempiro
Kasia pomogło trochę?

Gość zespółempiro
Kasia byłaś u lekarza? powisiałaś na drążku?

Gość zespółempiro
Kasia byłaś u lekarza? powisiałaś na drążku?

Gość sdfghjkl
Ja miałam taki ból jak zażywałam tabsy anty.Po odstawieniu przeszło.

Gość cbadef
może to zakrzepica żył głębokich ?

Gość łondaaaa
ja bym poszła do lekarza po skierowanie do specjalisty. chyba do ortopedy najlepiej albo naczyniowca. sama nie wiem. spróbuj venospray, to taka pianka chłodzaca, lekko poprawia krązenie, doraźnie może pomoże.

Gość lamka45
może wysokie obcasy ?

Gość juuskaa
może to wskazywać na problemy z krazeniem polecam ci suplement diety maxi3vena mi wlasnie to pomoglo wcale nie jest ten suplement drogi, a skuteczny ;)

Gość gośćMariola
Mnie boli prawa noga.Od kolana w dół.Brałam zastrzyki z witaminami,jakieś tabletki i nic.Noga boli wtedy jak siedzę lub leżę.Ból odchodz gdy zaczynam chodzić.Nie mam żylaków,nadwagi tez nie.Noga jest "ładna ".Może ktoś powie co to może być?P.s.przechodzę menopauze.

Gość paxika

U mnie okazało się, że ból nóg jest równoznaczny ze słabym krążeniem. Nie było to zbyt przyjemne... Ale od jakiegoś czasu biorę tabletki maxi3vena i staram się codziennie spacerować. Jest coraz lepiej.

Gość grMEna

moja mama zawsze miała problemy z krążeniem i ja myślałam, że mnie to nie będzie raczej dotyczyć, ale po dwóch latach za biurkiem zaczęły pojawiać się pierwsze objawy, czyli na początku chłodne palce stóp i dłoni, a potem ból. teraz staram się robić przerwy w pracy i choćby przejść się po schodach z piętra na piętro, a biorę też tabletki maxi3vena.

Gość Merka

Niewielka nadwaga nie, ale styl życia i ewentualne problemy z krążeniem. Maxi3vena z ruszczykiem na to powinna pomóc. Jeżeli nie, to warto dobrze się przebadać.

Gość Asia

I one naprawdę pomagaja, bo sama już nie wiem co robic, mam coraz większe problemy z nogami puchną są ciezkie i muszę zdecydować się na jakieś tabletki, żeby chociaż trochę sobie pomoc 

Gość Merka

Oczywiście. Zależy od stanu twoich nóg, ale na efekty nie powinnaś długo czekać. 10 dni dwa tygodnie i powinnaś odczuć poprawę. Potem warto kontynuować terapię i zadbać o nogi, o zdrowszyt tryb życia.

Gość moniczka88

Jakiś czas temu moje nogi zaczęły puchnąć od siedzącej pracy a pod koniec dnia dołączał się ból i mrowienie. Poprawa jest po kapsułach maxi3vena , biorę codziennie i nie mam już tych wcześniejszych dolegliwości.