Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Problem mam

Jak zamrozic usmażone kotlety?

Polecane posty

Dziś zostanie mi z obiadu kilka kotletów schabowych.Rozmroziłam cały kawałek schabu,wiec ponowne zamrożenie surowego nie wchodziło w grę. Czy zamrozic je opakowane pojedynczo w folię? Aluminiową czy spożywczą (przezroczystą)? Czy w pojemniku? Przekładac je folią,żeby je szło pojedynczo rozmrozic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do woreczkow osobno zapakuj
i zamroz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak juz dobrze wystygna pakowac pojedynczo do malych woreczkow, tylko tych do zamrozenia nie podsmazaj tak do konca. Potem jak je rozmrozisz to wrzucasz na patelnie i smakuja jak swiezutko przygotowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A może razem z patelnią ? takie panierowane i smażone to dobre są po odmrożeniu ? przecież to znów mrożenie więc jaka różnica czy po obróbce termicznej czy nie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja smaruję twarozkiem
zasadnicza różnica Gagita :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Gagita
i po co ta głupia ironia? Kotlety usmażone,ostudzone daj do woreczków i do zamrażarki,a jak będziesz je chciała na obiad to wieczorem poprzedniego dnia włóż je do lodówki;odmrożą się a następnie by już tak z tym tłustym smażeniem nie przesadzać,odgrzej je nad parą np.w sitku nad gotującą wodą,lub jeśli wolisz to podsmaż:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję za poradę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×