Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chantal-fleur

problem z zaplanowaniem posilkow

Polecane posty

mam taki problem. pracuje 4-5 dni w tyg od 13-14 do 20. mam prace umyslowa i musze byc przytomna. moim problemem sa spadki cukru - jezeli nie zjem czegos z weglami zlozonymi mam duze problemy z koncentracja i ospaloscia. wegle proste pogarszaja sprawe, choc nie ukrywam ze musze czasem sie poratowac kawalkiem cukruu, kiedy jest bardzo zle. pytanie mam zwiazane z rzekomym tyciem po weglach po poludniu. otoz ja nie moge jesc w ten sposob, ze kanapka rano i ew na drugie sniadanie, a potem tylko bialka i warzywa. musze jesc platki, chleb lub kasze w pracy w pozniejszych godzinach. rozwiazaniem byloby pozne wstawanie i pozne chodzenie spac - niestety to nie wchodzi w gre. wstaje ok. 7 rano, chodze spac okolo 23-24. nie da sie tego zmienic. poki co jem wegle przez wieksza czesc dnia... i tyje. czy ktos moze mi pwoiedziec jak to rozwiazac? jesc bialko i warzywa rano a potem wlasnie kanapki? aha - nie jem nic z nabialu - uczulenie. prosze o pomoc.

a feee...ta dieta jest nie dla mnie smalcowa strasznie blee..

każdy sam podejmuje decyzje. ja kiedys też sie usmiechałam jak ktos o niej opowiadał. po przeczytaniu ksiazki zmieniłam zdanie. jestem 8lat. ale nie namawiam:)

Gość wiodze ze wieksoc diet
jest dla osob ktore maja conajmniej 6 godzin wolnych w domu i musza do tego kupic specjalna ksiazke kucharska..... :O

Chantal fleur-to moze zamiast kanapki zjesz w pracy rybę z surowką [ryba może byc wędzona lub pieczona]. A może sałatkę jarzynową- lub z brokuła -bez pieczywa,a może jakieś sledzie czy kawałek gotowanej piersi kurczaka-i np.pomidor do tego.

Gość khgf
aksjsn

Gość Eeerrr...
Mozesz w pracy jesc zdrowo, a w przypadku spadku energii "ratowac" sie batonikami proteinowymi, ktore sa bomba energetyczna, kiedy takiej potrzebujesz, a jednoczesnie sa duzo zdrowsze niz zwykle batony, czekoladki itp. Do nabycia w sklepach ze zdrowa zywnoscia albo specjalistycznych sklepach sportowych (ktore maja dzial z zywnoscia, odzywkami itp.)

Gość vniew;sjfwoefjwpfe
Jedz pieczywo z pełnego ziarna - po wszelkich batonikach cukier będzie Ci skakał jeszcze bardziej. Są też razowe płatki - więc np. płatki z jogurtem.

Gość kakka
dziala wam normalnie kafetweria ?

tez mam taki problem - dlatego od dzis planuje na caly dzien menu i mam zamiar sie go trzymac :) moje menu na dzisiaj: 1)-2 wazy,10 dag makreli wędzonej, pomidor, 10sztuk czarnych oliwek-353 kcal 2)-1 grejpfrut, 1 jogurt z 1 łyżką otrąb owsianych-191 kcal 3)-tortilla zawijana z plastrem piersi z kurczaka,oliwki czarne, suszone pomidory, świeża bazylia,łyżka musztardy dijon( bez cukru)-300kcal 4)-kisiel słodka chwila, kilka sztuk (10) mieszanki studenckiej=200 kcal 5)-zupa jarzynowa plus łyżka soczewicy czerwonej-100 kcal wyszło mi-1126 kcal - ( plus - minus 50kcal)