Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ubudubu

temperatura

Polecane posty

Witam, chce zapytac jak to jest z temperaturą mierzona w pochwie.. od 2 dni jestem przeziebiona, temperatura ogólna mierzona pod pachą utrzymuje sie w granicach 35,6 - 36.2 jestem dość osłabiona, natomiast temperatura w pochwie dzis rano 37.5, czy to mozliwe by roznica byla tak duza? dodam ze zwykle tempka w pochwie to 36,5 - 37.0, okres po odstawieniu tabletek nadal mam dosc nieregularny, nie zabezpieczamy sie.. zastanawiam sie czy mogłam zajsc w ciaze, byłoby wspaniale:) Czy to moze wina przeziebienia jedynie?

Gość taka jednaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jedna temperatura nie świadczy o niczym, faktycznie może być wynikiem choroby. żeby określić na tej postawie ciążę musiałabyś mieć większość temperatur z całego cyklu. Jeśli masz nieregularne cykle to po pierwszym skoku (3-4 wyższe ponad 6 poprzednich niższych temperatur) temperatury powinny sie utrzymywać przynajmniej przez 18 -20 dni od skoku, lub jeszcze bardziej się podnieść (kolejny skok). co do różnic między pochwa a pod pachą, różnica jest taka że pod pachą się mierzy zazwyczaj temperaturę podczas choroby, temperaturę skóry jej wahania mogą być znaczne. W pochwie się mierzy temperaturę ciała tak jakby wewnątrz i tutaj wahania są mniejsze ale mogą być zakłócane przez choroby.

jedna temperatura nie świadczy o niczym, faktycznie może być wynikiem choroby. żeby określić na tej postawie ciążę musiałabyś mieć większość temperatur z całego cyklu. Jeśli masz nieregularne cykle to po pierwszym skoku (3-4 wyższe ponad 6 poprzednich niższych temperatur) temperatury powinny sie utrzymywać przynajmniej przez 18 -20 dni od skoku, lub jeszcze bardziej się podnieść (kolejny skok). co do różnic między pochwa a pod pachą, różnica jest taka że pod pachą się mierzy zazwyczaj temperaturę podczas choroby, temperaturę skóry jej wahania mogą być znaczne. W pochwie się mierzy temperaturę ciała tak jakby wewnątrz i tutaj wahania są mniejsze ale mogą być zakłócane przez choroby.

A no własnie, nie mierze tempek regularnie ale wiem ze biorac pod uwage te temperatury ktore znam tak wysoka nie byla nigdy.. w takim razie poczekam i bede mierzyc temperaturę nadal żeby wiedzieć co i jak.. Mam jednak cicha nadzieje bo od kilkunastu dni bolą mnie piersi a okresu nadal nie ma. Może się w koncu uda:)

niewykluczone zależy też wszystko od tego jak działają na ciebie wszelkiego rodzaju choroby i inne zakłócenia. to można się zorientować jak mierzysz temperaturę przez kilka cykli. Ja nie mierze temperatury ale kiedyś ją mierzyłam przez kilkanaście cykli i w zasadzie mało rzeczy było w stanie zakłócić jej przebieg. Notowałam wszystkie takie przypadki gdzie mogło być zakłócenie ale temperatura nie była jakaś specjalnie odbiegająca od danego poziomu. Dlatego moje wykresy były książkowe jeśli chodziło o temperaturę, a miałam studia, ślub, imprezy i przez większość czasu zakłócenia. Wszystko zależy od organizmu.