Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mgiełka22

róznice czasu w czasie brania tabletek

Polecane posty

Gość Mgiełka22

Mgiełka22 witam mam pytanie dotyczace działania tabletek okres dostałam 1.01 o godzinie 18 tabletke wziełam o 21 w tym dniu bylismy uznajomych i wypiłam 3piwa. nastepnego dnia tabletke wziełam o godz 15 (poniewaz nie odpowiada mi godz 21 na przyjmowanie tabletek, wtedy tak zrobiłam bo okres sie pozno pojawił) teraz przyjmuje tabletki ok 14, Jestem na 5 tabletce moje pytanie brzmi czy pomimo tak roznych godzin przyjmowania tabsów i tego piwa w niedziele ochrona jest zachowana?

Gość Mgiełka22
Piwa mnie tak nie martwia raczej ta roznica czasu

Ale piwa w ogóle nie powinny Cię martwić. Równie dobrze mogłabyś powiedzieć, że przedwczoraj jadłaś na obiad rosół. A tabsy działają, bo wzięłaś je szybciej, a nie zrobiłaś jakiejś dłuższej przerwy czy coś w ten deseń.

Gość niczego nie zmienia to
że bierzesz tabletki o różnych porach, ważne, żeby żadnej nie pominąć :)

Gość Mgiełka22
Dzieki:-) Czyli skoro dzisiaj skonczył mi sie okres to bez zadnych obaw moge kochac sie ze swoim facetem i nie mam sie o co martwic(ginekolog powiedziała mi ze dopiero po pierwszym opak.)

Gość Mgiełka22
Nie,dopiero zaczełam brac 1 opak w swoim zyciu Yaz , na ulotce pisze z mozna sie kochac od 1 dnia jesli tabletke wzieło sie w 1 dniu miesiaczki czy to prawda?

Gość Mgiełka22
własnie nie wiem moja gin twierdzi inaczej a na forum zdania sa jednak podzielone

Ja wychodzę z założenia, że po to biorę tabletki, aby dzieci nie mieć. Jeśli wytrzymałam z gumkami/innymi zabezpieczeniami tyle czasu, to i ten miesiąc wytrzymam. Ufam mojemu ginekologowi, bo jest specjalistą - a mi też kazał miesiąc czekać. Biorę tabletki pięć lat i (odpukać) dobrze jest.