Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MoMoNu

Poroniłam?

Polecane posty

Gość MoMoNu

Witajcie, w 27 dniu cyklu zrobiłam beta HCG bo dziwnie się czułam, inaczej niż zwykle- mdłości, ból brzucha, długie spanie i dziwne czucie w piersiach oraz kwaśny smak w buzi- wynik 21 mIU/ml. To było 16 dni od stosunku który mógł doprowadzić do poczęcia. Dzisiaj odebrałam wynik badania z 33 dnia cyklu- wynik 5 mIU/ml. Objawy dalej mam takie same, ten kwaśny smak w ustach jest okropny, jestem senna. Okres zazwyczaj mam co 35-38 dni, więc nie mogę dodac do objawów braku miesiączki. Jak myślicie, pomylili się w laboratorium, poroniłam czy co? Ktoś miał podobnie?

Mialam podobnie z tym ze beta nie byla taka wysoka mialam 9 po kilku dniach 1,12 a lekarz powiedzial ze po prostu nie bylo ciazy. Dla pewnosci zrob badanie jeszcze raz jesli nie dostaniesz @ w ciagu kilku dni.

Gość MelisQa
Ale wynik 5 to normalna NIE ciąża, więc dlaczego miałabyś poronić albo miałby to być błąd? Ból brzucha, obrzmiałe piersi - owszem należą do pierwszych objawów ciąży, ale pierwsze słyszę o kwaśnym smaku w ustach? Metaliczny - owszem ale kwaśny? Poza tym 33 dzień cyklu nie wykazał w Twojej krwi podwyższonego hormonu, który pojawia się w ciąży, więc ciąży nie ma, a objawy zbliżającej się miesiączki mogą przecież występować na 3 dni przed miesiączką. To się nie tyczy godziny przed...

Gość MelisQa
Dla porównania podam Ci swój wynik bety. W 37 dniu cyklu miałam bHCG 2178mIU/ml. Więc jak widzisz, różnica jest znaczna. A mam tutaj też taką ładną tabelkę, w której jest napisane tak: Kobiety: < 5,3 (oto norma, w której się znajdujesz) Kobiety po menopauzie: < 8,3 (to nas czeka kiedyś :P) Kobiety w ciąży: 3 tydz. : 5,8 - 71,2 Jak widzisz, w 33 dniu cyklu miałabyś w ciąży znacznie wyższą betę, bo już w 3 tygodniu przekracza ona 5 kilkakrotnie :) Poza tym.. mam pytanie. Czekasz na miesiączkę, więc jak możesz podejrzewać, że poroniłaś? I zarodek się zutylizował w Tobie? Przecież przy naturalnym poronieniu, gdzie jedyną poszlaką jest opóźniona miesiączka, zapłodniona komórka jajowa jest wydalana wraz z miesiączką właśnie.

Gość MoMoNu
Zrobiłam przed chwilą test ciążowy- jedna kreska, więc wynik z laboratorium wydaje się wiarygodny.. Mój lekarz przyjmuje dopiero we wtorek.. eh MelisaQa- a przeczytałaś ten fragment gdzie pisałam, że miałam wartość 21 mIU/ml?

Gość MelisQa
Uuuuu przepraszam, nie zauważyłam tego. Ślepota, wybacz. I w tym momencie mogę się tylko podpisać pod koleżankami, powtórz betę, a po miesiączce zgłoś się do ginekologa. Nie rozumiem, dlaczego beta spada Ci zanim doszło do wydalenia krwi, przecież dopóki zapłodniona komórka jest w Tobie, nie poroniłaś, a organizm zachowuje się, jakby ciąża została przerwana :/

Gość MoMoNu
A może znaczenie miał fakt, że pierwsze badanie robiłam na czczo, a drugie już nie? Słyszałam, że tego badania nie trzeba robić na czczo, ale może jednak miało to wpływ??

Gość MelisQa
Przy beta nie ma wpływu, czy jesteś na czczo.