Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartosz79

Dwie kobiety - która wybrac?

Polecane posty

Gość Bartosz79

Witam. Od jakiegos czasu powstal u mnie dylemat, z ktora kobieta mam sie zwiazac na stale. Mam 32 lata i jestem z dziewczyna od ponad roku. Jest nam bardzo dobrze i z nia sie nie nudze. Bardzo duzo imprezujemy razem ( Bardzo lubie imprezowac :-) ). Dziewczyna ma 27 lat, blondynka wyksztalcona i bardzo piekna. Jest bardzo dobrze sutuowana finansowo ( ma bogatych rodzicow). Ja przy niej wygladam jak zebrak, ale nie oto chodzi. 3 miesiace temu poznalem druga kobiete w galerii (30 lat, brunetka (moj typ), piekna, inteligentna, czteroletnia coreczka, maz zginal w wypadku. Spotykam sie z nia dwa razy w tygodniu (nie bylo seksu) i zaczynam cos do niej odczuwac. Bardzo dobrze czuje sie w jej towarzystwie i czuje, ze mogbym spedzic z nia zycie. Bardzo polubilem jej coreczke (zywe srebro!) i swietnie sie z nia bawie ( od razu mowie wszystkim zbokom, zeby sie odwalili z glupimi komentarzami). Moja dziewczyna jak narazie nie wie o niej i mam nadzieje, ze sie nie dowie. zaczalem z nia rozmawiac na temat naszej przyszlosci:wspolne mieszkanie, malzenstwo rodzina itp. Ona za kazdym razem urywa dyskusje tlumaczac sie, ze jest jescze za mloda na to wszystko i na razie nie chce rozmawiac o takim zwiazku. Ja mam juz swoje lata i zaczynam myslec o stabilizacji. Jakis wewnetrzny glos mi mowi, ze to wszystko mogbym miec z ta druga dziewczyna. Mam wiec dylemat, czy trwac w tym zwiazku i czekac na rozwoj wydarzen, czy zerwac i zaczac nowy zwiazek z kobieta, ktora twardo stoi naziemi i szuka milosci?

Chyba zawarles odpowiedz w pytaniu. To jasne ze wolisz ta nowa brunetke... Byle bys dobrze wszystko przemyslal.

Gość Bartosz79
A jak kiedys mi powie, ze nie jestem wystarczajaco dobry dla niej i jej dziecka? W koncu znam ja dopiero pare miesiecy. Nawet nie bylismy razem w lozku i nie wiem czego moze oczekiwac w tej materii, a sex w zyciu tez jest wazny.

Gość ratmed
Sex jest ważny ale nie najważniejszy.Jeśli cię pokocha to nie zostawi cie z powody kwestii seksualnej!

Oczywiscie ze tak. W zyciu wazne by chwytac okazje. Jesli nie sprobujesz to sie nie przekonasz. Musisz zaryzykowac, najwyzej sie sparzysz. Zycie i tak nadal bedzie toczylo sie dalej.

Gość Bartosz79
oczywiscie macie racje, ale z moja dziewczyna jest mi naprawde dobrze. Ona zna wszystkie moje potrzeby i z nikim wczesniej sie tak swietnie nie bawilem. Po mimo tej jednej niewiadomej odnosnie naszej wspolnej przyszlosci, nie moge znalezc zadnych wad. Dlatego jest mi tak trudno zdecydowac. A sex jest wprost nieziemski

Gość Pseudi
Bartosz może się mylę....ale w idealnym związku,gdzie jest super sex i w ogóle, nie ma możliwości abyś spojrzał na inną kobietę inaczej niż jak na koleżankę.... ;) ot taka uwaga :P

Gość Bartosz79
Sorry, ale sie z toba nie zgodze. To jest tak samo jakbys psu zabronil lizac jaja. Jak juz wspomnialem, mysle o stabilizacji i nie mam czasu na ''co bedzie dalej'', bo lata mi leca

Gość Pseudi
no to albo porozmawiasz z dziewczyną i raz na zawsze temat zamkniesz - odejdziesz. Albo ją zdradzisz.

oświadczyłeś się dziewczynie? by może nie wie, że chcesz z nią być a może ty sam nie wiesz czego w ogóle chcesz

Gość Bartosz79
Problem nie polega na zdradzie, tylko z ktora wiazac plany na przyszlosc. w obydwu przypadkach niczego nie jestem pewny. a poza tym dlaczego mialbym psuc psychike dzieciakowi? jeslibym juz sie zdecydowal zostac z ta druga, to jej dziecko na pewno pokochalbym jak swoje

Gość Bartosz79
Juz mowilem, ze robilem podchody w tym temacie

Gość Pseudi
no to kieruj się głosem serca.. bo w ten sposób robisz nadzieje już 2 kobietom i 1 dziecku! Zdecyduj! Niestety w życiu juz takjest, że musimy podejmować decyzje i ponosić ich konsekwencje..

Gość Pseudi
robilem podchody w tym temacie - znaczy się oświadczyłeś czy nie?!!

albo się ma jaja panie kolego, albo się ich nie posiada. Nie można być "trochę" w ciąży

"(Bardzo lubię imprezowac)" No rzeczywiście ktoś taki jest potrzebny kobiecie po przejściach :o

Gość wójekstaryhuejk
wybierz habit bo do kobiet nie masz głowy a którą żadna obie są niedojrzałe a ty najbardziej

Gość Pseudi
Nei niektóre są po przejściach właśnie dlatego, że lubią imprezować.... A gość pisze że od niedawna ją zna,więc kto wie?? :D

Gość Bartosz79
Nie oswiadczylem sie jescze, dziewczyna narazie nie chce o tym rozmawiac. bardzo lubie imprezowac, ale zaczalem miec inne priorytety i zaczynam myslec o zyciu powaznie.

Gość Bartosz79
Ta ktora jest po przejsciach nie jest imprezowiczka, w koncu ma czteroletnia corke o ktora musi dbac. Nie jestem niedojzaly emocjonalnie i wiem czego chce ale niczego nie moge byc pewien w tym temacie. Obie te kobiety sa od siebie tak rozne i zarazem posiadaja wszystko to, co mnie w nich pociaga.

Gość Pseudi
ale wiesz to tak jakbyś chciał pracować w jakiejś firmie, ale nie wysłał nawet tam cv....

Gość Bartosz79
ile mam razy powtarzac ze dziewczyna urywa temat. A co sie stanie, jesli odmowi bo ja naciskalem? jest za dobrze, zeby to spieprzyc. A co sie stanie jesli sie zgodzi? wtedy bede zalowac, ze nie sprobowalem z ta druga. wiem jak to brzmi, ale to cholernie trudny wybor

:o Pieprzysz jak rozpieszczony bachor, a nie jak dojrzały facet

Gość Bartosz79
Nic na to nie poradze, chyba zycie oferuje mi zbyt wiele i dlatego rodza sie we mnie takie dylematy... Moze i jestem cipa, ze nie potrafie podjac meskiej decyzji, ale sa w zyciu takie przypadki, ze ciezko z nimi wygrac. w tym przypadku moge byc zarowno wygranym jak i przegranym...

A. Może tylko szukasz pretekstu do zdrady?

Gość pseudi
przydała by się 3 kobieta - przeciwieństwo tych 2 :D

Gość Bartosz79
Nie mysle o zdradzie, a jedynie o dojzalym zwiazku. nie chce zdradzic moje dziewczyny, jesli podejme decyzje, ze odchodze od niej, to jej o tym powiem. bylem juz w wielu zwiazkach i wiem jak to boli, kiedy druga osoba sie dowiaduje o zdradzie partnera. w tej kwestji osiagnalem juz pelna dojzalosc.