Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prince Polo 25

TSH rośnie mimo brania leku! dlaczego????

Polecane posty

Gość Prince Polo 25
Zmartwiona - niestety nie znam odp na Twoje pytanie do dziś... Obecnie mam dawkę N 50 + połowa N25, ale moim zdaniem to i tak mało. Edno twierdzi, że nie chce wywołać burzy w organizmie, bo po zwiększeniu dawki z 25 do 50 w ciągu 10 dni spadło z 5,3 do 4,0 - i nie chce mnie z niedoczynności wpuścić w nadczynność. Czekam teraz do końca miesiąca i zbadam, co się dzieje.

Gość taka jedna co to lubi...
moze masz zla dawke lekow dobrana? Mi co chwile zmieniaj raz mam niedoczynnosc, a raz nadczynnosc i tak w kolko teraz ostatnio robilaam badania i znowu z niedoczynnosci zrobila mi sie nadczynnosc,znowu zmienili mi dawke lekow i za 8 tyg.ponowne badania.A te hormony to po ciazy zaczely mi tak szalec wlasnie,zanim zaszlam w ciaze niedoczynnosc tarczycy mialam unormowana, bedac w ciazy tez nie bylo zle,dopiero gdy urodzilam zaczely sie szopki.

Gość zaskoczona20
ja tez tak mysle ze poprostu mam za mala dawke leku moze tez hashimoto ma cos z tym wspolnego nie wiem nie bede zgadywac ale od dluzszego czasu strasznie mi zimno jak sie naubieram w domu to za jakis czas musze sie rozbierac bo mam zimne poty,moje rece sa lodowate pomimo tego ze jest goraco,zobaczymy co mi powie moja endo,pozdrawiam,

Gość gość
Czy przed badaniem nie uprawialas sportu? Cwiczenie fizyczne podnosza tsh. Mialam tsh 2.7 Dzien przed badaniem intensywnie biegalam. Tsh 3.9 za dwa dni powtorzylam badania ale w tym czasie nie cwiczylam i tsh wynioslo znow 2.7.

Gość gość20la20lat
Spokojnie.. ja biore leki od prawie roku. Przed leczeniem moje tsh wynosilo ponad 6. Po dwuch miesiącach brania leroxu 50mg spadlo do 4, jednak moj lekarz dal mi wieksza dawke letroxu 75mg . Dzis po 6 miesiącach poszlam do mojego lekarza z wynikiem 11,39!!! To bardzo duzo, ale powiedział ze tak rozwija sie choroba, u kazdego inaczej. z czasem sie wszystko unormuje takze spokojnie ;)

Gość gość margolcia
Witam moje tsh wynosilo 2,470 endo przepisala mi euthyrox 25 pol tabletki pol godziny przed sniadaniem po miesiacu tsh wzroslo do 3,040 wczoraj odebralam wynik czy to moze byc spowodowane tym ze w dzien badania wzielam tabletke nie wiedzialam ze nie bierze martwie sie bo chce miec dzidziusia wizyte u endo mam 9 lipca i nie wiem czy sama zwiekszyc dawke czy poczekac co powie

Gość Kasia2501
W dniu badania nie bierzemy tabletki żeby wynik był wiarygodny ale po pobraniu krwi już nawet trzeba ją zażyć. Dobieranie dawki leku trwa długo zwłaszcza u kobiet, męski organizm tak "nie cierpi" przy podwyższonym TSH jak kobiecy zwłaszcza że to my zachodzimy w ciężę i jej donoszenie też od tarczycy zależy... TSH rośnie ponieważ postępuje stan zapalny tarczycy jak w przypadku hashimoto więc się dziewczyny nie martwcie na zapas. przyjdzie taki czas że traficie w swoją dawkę. Ja od półtora roku biorę euthyrox jeden dzień 75 jeden 100 i nadal minimalnie ale rośnie... kobiety które nie starają się o dzidziusia nie muszą tak ściśle tego pilnować a jeśli chce się zajść w ciąże to niestety ale TSH powinna być poniżej 2 dla bezpieczeństwa własnego i dziecka.

Gość Kasia2501
aha i nie podnoście sobie sami dawki bo trzeba to robić stopniowo dzieląc tabletkę by organizm nie oszalał....jak masz możliwość kontaktu tel z lekarzem to zadzwoń mi doktorka telefonicznie podnosiła dawki bo z terminami różnie bywa:) i cierpliwości

Gość gość
Autorko Uszy do góry! :D Mam niedoczynność,jestem po całkowitej strumektomii I mam tróje dzieci :D Waga też normalna ;) Myślę,że endo podniesie Ci minimalnie dawkę Euthyroxu Przynajmniej u mnie tak było/od 25/50/75/100 Na dzień dzisiejszy przyjmuję 100 i tak będzie już zawsze myślę Nie można za szybko podnosić dawki bo organizm oszaleje Powodzenia i bądź dobrej myśli.I nie stresuj się Pozdrawiam

Gość gość
Mam do was pytanie. Moja 10 letnia corka od roku ma zdiagnozowana niedoczynnosc tarczycy. Jej wynik na poczatku to 7 (0,5-5) mimo podawania lekow tsh utrzymywal sie na poziomie 5 lub 6. Od ok 5 miesiecy ma zwiekszona dawke do 50 letrox. W lipcu tego roku bylam z nia na kolejnym tsh i poniwaz miala powyzej 6 umowilam sie do endo. Na wizyte oczywiscie musze cierpliwie czekac. Dzisiaj zrobilam jej kolejne rsh aby bylo swieze i ku mojemu zaskoczeniu wyszlo jej 0,13. Czy to mozliwe???? Czy w miesiac moze tak radykalnie spasc tsh??? Powiedzcie co myslec.

Gość gość
Ja zawsze wazylam okolo 60 np 59 i bralam 100 euthyroxu. Biore do dzis. W ciazy bralam 125 tyle wystarczalo. To dopiero dawka lewotyroksyny. Ja mialam 10.65 minelo okolo 2 miesiace no i spadlo do okolo 3;) u mnie natomiast doszlo

Gość hash i moto
Czasem może tak się zdarzać, powtórz badanie tsh w jakimś dobrym ośrodku, np medistore, powiedz jaki masz problem, tam już Ci pomogą bo i mi i siostrze pomagają z hashimoto

Gość gość
Mnie też wzrasta mimo brania 75. Cały czas mam TSH powyżej 6, teraz skoczyło mi do ponad 8. Nigdy nie miałam wyrównanej niedoczynności. Dziwi mnie to obniżanie TSH pacjentom w normie, i to w dole normy - od 1,5 w dół.

Gość gośćmartyna
A jesli chodzi o 21 tciazy mimo brania letroxu 50 i 75tki poszlo w gore a bylo 2.190 teraz 5.91 ;/