Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co_to_może_być

Uczucie "ciała obcego" w gardle...

Polecane posty

Gość co_to_może_być

od 3 dni mam takie uczucie jakby mi coś w gardle stanęło, ni to przełknąć ni to wypluć. Czuję to coś podczas przełykania śliny. Byłam z tym u lekarza (pediatry) i powiedział, że gardło mam czyste i nic tam nie ma, ale mnie ciągle coś martwi że jednak jest coś na rzeczy. Dzisiaj rano wzięłam lusterko i zajrzałam do gardła i zauważyłam że wystaje mi z gardła tuż za językiem taki mały języczek. Wyszukałam w internecie i wiem że "ten języczek" to chrząstka nagłośniowa. Nie wiem czy to coś złego jeśli wystaje to z gardła i podejrzewam że to akurat ta chrząstka daje takie odczucie, że coś mi przeszkadza w gardle. Miał ktoś takie coś? Proszę o porady. Pozdrawiam :)

Gość co_to_może_być
hmm... bo przyznam martwi mnie to trochę a mam tylko 16 lat :(

Gość selllena
Idz z problemem do laryngologa niech dobrze zajrzy do gardła.

Gość kamienie-------------
To mogą być kamienie migdałkowe. "Ich pierwsze pojawienie się jest najczęściej zapowiedzią stałego odtwarzania (niezwykle rzadko tworzą się incydentalnie). Odbudowują się w czasie 1-20 dni. Wraz z ich wzrostem może narastać uczucie obecności ciała obcego w gardle."

Gość szukam porady
idz do pneumologa, bo nie chce cie starszyc, ale moj dziadek umarl na raka krtani i na samym poczatku mial takei same objawy jak ty, pozniej doszedl bol jakby do ucha, plucie wydzielina z krwia, temperatura, dusznosci itd.

Gość xxxxxxxxxxxxfvasbadmbx naxf
Tez tak mialam..w wieku 23 lat. To uczucie ciala obcego przy polykaniu pojawilo sie ni z tego ni z owego pewnego dnia. Po 3 miesiacach poszlam do lekarza i na moja prosbe wykonal mi gastroskopie. Lekarz niczego sie nie dopatrzyl...ale po badaniu....w moim gardle juz mi nic nie przeszkadzalo. Do dzisiaj nie wiem co to bylo :-)

Gość gość
podbijam temat, od kilku miesiecy borykam sie z kamieniami migdalowymi (tragedia...) no wiec czesto zagladam sobie do gardla i dzis zauwazylam wlasnie ta chrzastke, na poczatku bylam w szoku ale szybko znalazlam w internecie informacje co to jest, niby to nic strasznego ale jakos wczesniej jej nie widzialam, czy te kamienie mogly miec wplyw na to ze sie powiekszyla/podniosla ? nie przekonuje mnie ze to normalne skoro lekarze sie dziwili widzac takie przypadki.