Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

choinkowa_bąbka

Dieta Dukana - w grupie raźniej :)

Polecane posty

Witam,zakładam nowy temat bo inne odbiegły już od tematu diety Dukana :) Jestem trzeci dzień na diecie i jakoś sobie radzę o dziwo ;) Waga szybko pokazuje rezultaty :) Dzielcie się swoimi uwagami ,przepisami ,rezulatami i wszystkim co ma związek z dietą:) Ja dzisiaj zjadłam pyszną gotowaną rybkę :) Przepis : Gotowana ryba faza 1 gotujemy wodę w garnku ,(wody ma być niewiele ,tak by pozniej jedynie zakryła rybę) Do wody dodajemy ,chilli ,pieprz,listki laurowe,curry ,koperek ,zioła prowansalskie,wszystko w proporcjach około trzech łyżeczek Czekamy aż to się troszke wygotuje i wkładamy rybę ( ja dałam filet z pangi ) gotujemy okolo 8 -10 minut,tak by się nie rozwaliła. Pyszne ,łatwe i szybko się robi :) Acha i dodalam jeszcze czosnku :) Czekam na Wasze przepisy bo nie jest lekko na fazie pierwszej :(

Gość hej ja się nie odchudzam ale
moja koleżanka zaczęła wlasnie dietę Dukana, jakoś tydzień-póltora temu. ona bardzo dużo przytyła w ciąży, nie wiem ile dokladnie ważyła przed ciążą ale sądzę na oko, że 60. natomiast teraz dziecko ma już kilka miesięcy a ona nadal waży około 80-85 i jest jej z tym bardzo źle .... Ok, ale chodzi mi o to, czy moglabyś coś napisać o tej diecie , bo ja nieco o niej wiem, takie wyrywki raczej i mam o tej diecie niedobre zdanie .. podobno niszczy nerki , bardzo osłabia organizm jak sie ją stosuje za długo np pół roku. (ja jestem zwolenniczką raczej ćwiczeń niż diet, osobiście to wolę jeździc na rowerze, wykonywać ćwiczenia na talię itd, i nie jem kolacji oraz ograniczam bardzo slodycze i alkohol, gdy już się czasami decyduję na chudnięcie. ważę 59 kg mam 165 cm). oj to się i o sobie rozpisałam, no ale czy moge Cię prosić o odpowiedź o dukance, Twoja opinię (jeśli już stosowałaś tą dietę) ? ... I trzymam kciuki za Was obie :) 🌻

Hej :) Kiedys juz do tej dietki podchodzilam ale wymieklam przy drugim dniu ;) dzisiaj wchodze w czwarty dzien i jakos daje rade ;) Moja kumpela schudla na niej 20 kg ,wiec to mnie barrrdzo zmotywowalo :) Dieta w zasadzie nie jest skomplikowana,najpierw faza pierwsza(ataku) jemy tylko rybki,kurczaczki,owoce morza ,jajca itd . ogolnie wykluczamy weglowodany i jedziemy z białkiem ;) Ta faza powinna trwac piec dni dla osob ktore chca schudnac od 10 do 20 kg. W fazie drugiej jemy na przemian -jeden dzien proteiny i jeden dzien proteiny z warzywkami i tak az osiagniemy wymarzoną wage,pozniej sa jeszcze dwie fazy utrwalajace ,ale w nie sie narazie nie zaglebiam bo to jeszcze dluuuugo przede mna. Jezeli o mnie chodzi to niestety nie starcza mi czasu na sport ,ale wracam codziennie z pracy na piechote,szybkim marszem,okolo 3,5 kilometra.Tak sobie refunduje brak czasu na inne sporty a uwielbiam marsz - jakkolwiek to brzmi ;) Ja rowniez trzymam kciuki za kolezanke i pozdrawiam cieplo :)