Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamana, co robic

Siostra nie chce się wyprowadzić.

Polecane posty

Gość Zalamana, co robic

Co w takiej sytuacji, jak się zachować? Siostra po ślubie zamieszkała z mężem w naszym domu rodzinnym. Mieli mieszkać kilka miesięcy, a mieszkają kilka lat. Sprawiają ogromne problemy, nie dokładaja się prawie do niczego, nic nie robią, poprostu żerują. Jak można ich stąd usunąć? Wlascicielami domu są rodzice, siostra jest tu tylko zameldowana, jej mąż nie. Oni odgrażają się, ze nie ma takiej siły by stąd poszli i ze w zyciu ich nie wyrzucimy. Proszę o rade, juz mam dosc tej sytuacji

Gość pomarańczowa zołza dwa
nic nie zrobisz:(

Gość Zalamana, co robic
jak to nic? przeciez oni nie sa wlascicielami domu

Gość ptasiek nastroszony
zalatw sprawe po polsku, nie umiesz ? polaczek to cfaniak .

siora zameldowana jest-jest:D jej mąż nie , ale zaraz może w trybie administracyjnym bo już długo tam mieszka:D takich trudno ruszyć niestety:D idżcie do prawnika.

Gość ptasiek nastroszony
przydus siostre poduszka tak niby przypadkiem, śwagroszczak się bedzie jako wdowiec musiał wyprowadzić.

Gość znam ten bol,.,.,
Mamy podo9bna sytuacje,tylko dom jest meza,a tesciowie maja prawo mieszkac w nim do smierci,koszmarem sa wizyty cotygodniowe brata ze swoja dziewczyna,wynajmuja mieszkanie gdzie indziej a na weekend przyjezdzaja pasozyty do domu na darmowa wyzerke,o praniu nie wspomne,wszystkie rachunki placimy my,a ci korzystaja za darmo z pradu itd.Najbardziej mnie wkurwia ich postawa roszczeniowa,nieroby w niczym nie pomagaja ale lapy potrafia po wszystko wyciagac.

Gość Zalamana, co robic
nie wiem czy to do czegos sie przyda, ale maja rozdzielnosc majatkowa, wiec jakim parwem jej maz ma sie zameldowac?

Gość lolaaaaaa
Ani Ty nie jesteś właścicielką, ani Twoja siostra, więc o co chodzi? Macie równe prawa do tego domu.

przeczytaj sobie: zameldowanie w trybie administracyjnym.

Gość ptasiek nastroszony
kreskę narysuj grubą na podłodze wyznacz im terytorium : tu mata srać a nie po całym domu

Gość Zalamana, co robic
to nie chodzi o mnie, bo ja mam swoje mieszkanie, na ktore ciezko pracowalam. Szkoda mi rodziow, uzeraja sie z nierobami i ze swoich niskich emerytow placa rachunki za nich

Niestety ale według polskiego prawa nie możecie nic zrobić Skoro siostra jest tam zameldowana to musiałaby się sama wymeldować Inaczej nie ma bata Co innego szwagier bo tam nie jest zameldowany Ile lat tam mieszkają?Jesli 10 to ma prawo do meldunku "automatycznego" przez zasiedzenie Ogientuję się w takich sprawach bo moi rodzice mieli taki problem Parę lat temu zameldowali ciotkę i wujka (siostra mojej mamy) bo nie mieli meldunku a był im potrzebny Przez kilka lat nachodzili nas komornicy za mandaty i wykroczenia wujka Nic nie dało się zrobić Aż w końcu jasnie państwo się sami wymeldowali

Gość Zalamana, co robic
nie robcie sobie zartow, bo to ni jest smieszne.

Gość Zalamana, co robic
4 lata

Gość Gównosław
nic nie możesz zrobić przykro mi :( wyprowadż się albo znajdź im mieszkanie . Adalia86-

Gość Zalamana, co robic
ja mam swoje mieszkanie, nie pozwole na to by rodzice wyprowadzili sie z mieszkania, bo tam zeruja pasozyty. To rodzice ciezko pracowali na ten dom, nie oni. Coz to za prawo , teraz wypadaloby sasiadow nie wpuszczac do domu, bo co bedzie jak wejdzie i nie wyjdzie, a przeciez ruszyc go nie mozna

Gość Gównosław
*adalis86

Gość znam ten bol,.,.,
Niestety na takie huby spoleczne nie ma sposobu,to pasozyty ktore cale zycie na kims musza zerowac,co ona cale zycie robila ,nierob jeden ze nie ma wlasnego mieszkania,oni tak latwo nie odpuszcza,maja cieple gniazdko,zero oplat zyja sobie beztrosko i maja wszystko w dupie,rodzice sobie wychodowali zmije.

wykupcie im wycieczkę do okoła świata tak na pół roku:D a w tym czasie ich wymeldujcie:D

Gość Gównosław
adalis noi miałem rację ,że jakgimgówno do szkoły to spokój będzie ;)

Gość Gównosław
to może znajdzcie im jakieś mieszkanie ? Albo niech rodzice t z nimi załatwią

Gównosław No miałeś rację - spokój,nikt się nie czepia a jak nawet ktos sie nie zgadza z tym co pisze to dyskusja jest na poziomie - kulturalnie:)

Gość Gównosław
bo dyskutują teraz normalne osoby a nie rozbestwione gimgówno.

Gość Zalamana, co robic
rodzice caly czas to próbuja z nimi zalatwic. jak mozna sugerowac "znajdzcie mieszkanie " a ty bys oddal swoje gdyby ktos probowal ci je zabrac?

Gość znam ten bol,.,.,
Wspolczuje twoim rodzicom ,naprawde,pracowac cale zycie a na starosc miec takiego garba na plecach,nikt tu ci nic innego nie doradzi niz to co zostalo powiedziane,oni nie wyjda im z tego mieszkania,i niestety albo ja splaca albo dadza im cos zastepczego,innej rady nie ma.Moja babcia miala problem z wujkiem alkocholikiem,chodzila ,radzila sie,gdzie tylko bylo mozna i wszedzie jej mowili ze jest tam zameldowany i nie nic nie mozna mu zrobic ,jedynie dogadac sie z nim jakos,dopiero jak dostal kase to poszedl i sam sie wymeldowal.

Gość Gównosław
ale mówię aby im załatwić siostrze i jej męża

niech rodzice powiedzą im ,ze słuchajta , weźta sobie kredyt na mieszkanie a my wam będziemy je spłacać:D , oni wezmą na siebie oczywiście:D, wymeldują się od rodziców i zamelduja w nowym gniazdku:D rodzice spłacą pierwszą ratę a później umyją rączki:D hehehehehe