Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skoro..

Kiedy wasze dzieci zaczeły samodzielnie zakładać buty

Polecane posty

Gość skoro..

i ubierac się samodzielnie-kiedy? Pytam bo mam córke 21miesięcy i u niej to wykluczone-na moje oko to jeszcze długo,ale nie wiem... Za to od różnych ludzi słyszę różne rzeczy i sie zastanawiam czy u nas wszystko ok?

Gość hvmjolka
mój ma 2 lata i miesiąc i od kilku dni sam zakłada buty i zapina na rzepy oczywiście jeszcze nie odróżnia prawy od lewego :) wcześniej się w ogóle tym nie interesował, teraz sam próbuje zapinać suwak u bluzy, zakładać czapkę i szalik z moją niewielką pomocą sam robi sobie mleko modyfikowane :) tzn. sam nasypuje miarką mleko do kubka, miesza łyżeczką w ogóle z dnia na dzień jest co raz bardziej samodzielny tylko na nocnik nie chce

Gość herugenda
nie ma mowy o nocniku!

Gość fwefwefwerf
Moja ma 2 lata i 2 miesiące. Coś tam czasem próbuje ale zrywami i nie na serio. Jeszcze długo zanim np. włoży buty.

Gość mAMMA MARTYNKII
mo9ja zeczela zakladac jak miala 2, 5 roku.i sama sie ubiiera.

Gość mój synek na pewno nie miał
2 lat jak zaczął zakładać samodzielnie spodnie i buty, bo mając 2 lata poszedł do przedszkola i buty zakładał samodzielnie (na rzepy oczywiście) skarpetki też zakłada sam albo potrafi zdjąć sam koszulkę, kurtkę, bluzę itp. też natomiast by samodzielnie się ubrał od stóp do głów, to jeszcze za wcześnie (dziś ma 3 lata i 5 miesięcy);) ja zaś na pewno mając 4,5 roku potrafiłam ubrać siebie i młodszego o 2,5 roku brata;)

moj ma 2,5 buty zalozy sam i rozebrac sie umie ale ubrac juz ciezej chociaz czasami sie mu udaje ale to wlasnie w przedszkolu sie nauczyl bo od wrzesnia chodzi.

Gość szkotka uk
moja corka za miesiac bedzie miala 2 latka i umie zdjac spodenki i majteczki, skarpwtkie jak nie sa za ciasne i czasem udaje jej sie zalozyc buciki. Z ich zdejmowaniem ma mniej problemu. Ale ciesze sie ze juz od ponad 3 miesiecy chodzi bez pieluszki i tylko na noc jej zakladam na wszelki wypadek.

Gość 6 lat, ale wtedy nie bylo
rzepów tylko sznurowadla

Gość samopomoc matczyna
jak mu stuknęła trzydziestka