Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie w biblii

Gdzie w Biblii jest napisane ze samobojcy ida do piekla?

Polecane posty

Gość gdzie w biblii

Kazdy gada ze jest wiec pytam gdzie to pisze??

Gość ofermaaa
na str 666

Gość jak już to
jest napisane 😴

Gość kicia tak czy tak
może raczej chodzi o to że krew i życie jest święte. I to wywiedli z tej zasady.

Gość gdzie w biblii
w temacie napisalam ' jest napisane ' a nizej to literówa zwykła,nie masz sie do czego przyczepic to sie przyczepisz do wszystkiego :o

Gość jak już to
pewnie pisałaś szybko :D

Gość mercedesa
nie ma piekła po śmierci piekło jest na ziemi,kiedy jestes dobra idziesz do nieba kiedy zła albo popełnisz samobójstwo nie idziesz do nieba tylko znów naradzasz sie na ziemi i odwalasz pokute

Gość lokalna żuleria
w mojej pisalo w erracie

Gość gdzie w biblii
kicia ale nigdzie wprost nie pisze. jakby tak rzeczywiscie bylo jak mowisz to mozna sobie dowolnie interpretowac kazde zdanie wplywajace na korzysc badz nie,zaleznie od sytuacji glupie gadanie,kosciol tylko straszy ;/

Autorko tematu, nie ma co brać dosłownie biblii cokolwiek by tam było napisane...Niebo i piekło? Mało prawdopodobne by to była prawda. Inna sprawa że czytając biblię z przymrużeniem oka, nie biorąc jej dosłownie, można znaleść wiele wartościowych wskazówek.

Gość gdzie w biblii
mercedesa,a skad to wiesz?:)

mercedesa Ciekawa interpretacja. Myślę, że ma to sens, ale tylko dla niektórych, nie dla wszystkich życie na ziemi to piekło. A i jeżeli Bóg istnieje to go kurwy nienawidzę!

bo łamie szóste przykazanie - nie zabijaj. jest to grzech ciezki, jednak taka osoba która kogoś zabia ma szanse poprawy, odżałowania winy itd. a osoba która zabiła (siebie) już tej szansy nie ma bo nie żyje i tyle w temacie.

Gość gdzie w biblii
Inteligentny tepak-Zawsze jest jakaś szansa. Jesteśmy tylko ludźmi i mało wiemy może cos tam jest i co wtedy? ja juz dluzej nie moge,mecze sie tutaj :/ chcialabym umrzec i miec swiety spokoj a pewnosci nie mam i to mnie powstrzymuje..co jezeli tam bedzie gorzej niz tutaj?

Gość gdzie w biblii
xmetaxa a jeżeli w ostatniej chwili żałuje? chociaz to malo prawdopodobne ze zaluje ze sie zabila,mysle ze zaluje ze wzgledu na bol fizyczny

Gość kicia tak czy tak
chodzi o to że w biblii pisze że twoje życie nie jest w twoich rękach, np nie przysięgaj bo nie jesteś w stanie sprawić nawet żeby włos spadł z twojej głowy czy coś takiego.

Gość sfbwrbwrbnigdzie
nigdzie bo piekla i nieba nie ma

Gość kicia tak czy tak
to znaczy żeby stał się siwy, no coś z włosem. A osobiście uważam, że piekło, i czyściec są bajki. Piekło to słowo oznacza ogólnie hades, czyli miejsce wszystkich umarłych, takie zapomnienie, nicość. Nie wiem dlaczego kościół wymyslił sobie że diabły tam z widłami buegają, a czyściec? tego zupełnie nie ma w biblii nigdzie. spytaj się może księdza gdzie jest o czyśccu.

to jest bez sensu :o myślę, że skoro karma istnieje, to w życiu otrzumujemy to, co dajemy, rozumiecie? a co jeśli ktoś był dobry za życia i nie otrzymał nagrody? to wtedy otrzymuje ją po śmierci, tak na logikę a jak ktoś był zły za życia i za życia przez to nie cierpiał, to ma karę po śmierci a co jak ktoś był dobry i za wszystkie przewinienia cierpiał za życia i to dobro też do niego wróciło? to co z nim po śmierci? nic? ja nie wiem, czy ja wierzę w niebo i piekło ...

gdzie w biblii, czyli autorko teamtu. Ja też mam podobne uczucia, moim marzeniem jest często jest zasnąć i się nie obudzic , ale to tylko marzenia...nie popełniłbym samobójstwa, ale nie dlatego ,że pójdę do piekła, bo na to, że piekło istnieje jest szansa jak 1 do 10000000000000000000, ale dlatego że moja matka by się chyba załamała, wiem że całe życie będę miał przejebane, ale chuj tam , nie oddam się tej dziwce jaką jest życie.

Gość gdzie w biblii
sfbwrbwrbnigdzie takie opinie mnie nie interesują ja też mogę napisać że jakieś tam owoce nie istnieją (bo o nich nie wiem a sie okaze ze ze kilka lat ktos je odkryje albo w ogole sa w odleglych krajach i my o nich nie wiemy)

me do not Zacytuję Cię "a co jeśli ktoś był dobry za życia i nie otrzymał nagrody? to wtedy otrzymuje ją po śmierci, tak na logikę" Tak na logikę? W życiu nic nie jest logiczne, nic nie ma sensu, a ty tu wylatujesz z logiką. Życie jest niesprawiedliwe , bezwzględne i okrutne, a kierowanie się logiką może byłoby dobre ,ale na innej planecie niż ziemia.

nie wiem, ja tego nie ogarniam, próbowałam sobie to w jakiś prosty sposób wytłumaczyć :o

Gość gdzie w biblii
blondii wiem ze gdyby cos to nie ma i tego sie boje :/ nikt nie wie jak tam jest a gdybania i to takie z przekonaniem ze ktos wie i koniec sa smieszne. czytaliscie jakies swiadectwa osob ktore tam rzekomo byly m.in samobojcow? ja czytalam i wlasnie boje sie po tym co opisują;:( moi starzy mnie ciagle ponizaja, sa okropni i wiem ze sobie rady w zyciu nie dam, choc dopiero 18 bede miala za pol roku . o nich sie nie martwie:)

Gość gdzie w biblii
chcialabym ale sie boje 18 prawie