Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nedzarka

ludzie gdzie wy w polsce zarabiacie 4000 pln

Polecane posty

jeśli chodzi o pracę niewymagającą myślenia to polecam budowlankę ;) tylko to pewnie ciężki kawałek chleba jest, ale o ile wiem zarobki zdecydowanie powyżej 2 czy 3k, ale rozumiem, że praca fizyczna Cię nie kręci, a skoro praca fizyczna Cie nie kręci i myślenie też nie, to może być ciężko ;)

Gość jestem lesniczym :-)
mam 30 lat, awansowalam w tym roku i mam samej wyplaty nieco ponad 2 tys netto, ale z premiami, kilometrówka, deputatem ito wychodzi ok. 4 tysiace po studiach w wieku 24 lat poszlam na staz roczny (ok 1600zl netto), potem bylam 4 lata podelsniczym (troche wiecej, ok 3 tys lacznie z premiami i innymi dodatkami)

ja mam troche wiedzy na temat zarobkow, bo widze zaswiadczenia klientow ktorzy staraja sie o kredyt i tak np ostatnio: - kierownik IT 3800 - starsza pielegniarka 3000 - kasjerka w tesco 1400 - doradca klienta w pewnym banku 1990 - nauczycielka 2400 - policjant 3500 - zastepca komendanta - emeryt sluzby wieziennej 4500

Gość jestem lesniczym :-)
Dżobak mi pachnie wedlem i hiszpaninem....

jeśli chodzi o pracę do 70, to nie ma co w ogóle o tym myśleć, o emeryturę trzeba zadbać samemu i skończyć pracę kiedy masz na to ochotę a nie na zus się oglądać

Gość Dżobak
Mam chory kręgosłup więc takie coś odpada

tak to właśnie wygląda. dobre zarobki w polsce to niektórzy specjaliści (np właśnie programiści) albo państwowe urzędasy. a cała reszta musi na to tyrać. no ale tak jak napisałem wcześniej: NA WŁASNE ŻYCZENIE.

Gość nedzarka
czyli nie jest chyba tak zle. chyba zyje w matriksie? zwlaszcza jak stoje o 6 rano w kolejce pod pupem zeby zalapac sie na limit numerkow.

Gość wojteks
ciekawe co sie stanie jak zus padnie?

Gość kocico ale to
to sa kwoty brutto ?

Gość nedzarka
nic sie nie stanie wojteksie, nic co sie nie dzieje juz teraz , czyli zbiorowa, legalna eutanazja, a pieniazki juz dawno beda wydane- przez tych co byli u korytka-przepraszam-tych ktorzy umieli sobie poradzic, lub mowiac inaczej sie powodzilo

Gość ja robię projekty ogrodów,
zieleni miejskiej, parki itp, średnio wyciągam właśnie 4 tys na miesiąc, ale różnie się zlecenia trafiają

wojteks, ja pierdole ten zus, trzeba inaczej zadbac o emeryture, ja mam konto emerytalne w banku i chociaz mam dopiero 24 lata to juz odkladam tam siano i odsetki rosna mi od wyplaty odciagaja 700zl skladek, ja sie pytam na co??? zeby stac w kolejce do lekarza?? jak w ogole sie do niego dostaniesz

Gość nedzarka
a skad bierzesz zlecenia, startujesz w przetargach , czy masz uklad- tu mozesz byc szczery, bo nie wierze ze z ulicy cie biora albo z akwizycji masz zlecenia

Gość moj maz jest
p.o. kierownika i ma 4000-4500 netto, a dodatkowo pracuje i wpada 650 netto. Teraz bedzie podwyzka, a moze niedlugo i nowa umowa i wiecej kasy. ja mam 1500 netto ( bez umowy)

Gość ja robię projekty ogrodów,
bardzo różnie, często zadowoleni klienci polecają kolejnym. w przetargach też startujemy. i nawiązaliśmy współpracę z dużym developerem, zajmujemy się też pielęgnacją zieleni itp ale w to nie wnikam, bo ja jestem od projektowania. no chyba że jest zastój, to i sama chwasty powyrywam ;) mamy firmę z chłopakiem i znajomymi, generalnie całe studia zasuwaliśmy żeby sobie wypracować pozycję i w tym momencie jest okej

Gość nedzarka
aha, wyjezdzam zatem, zyczcie good luck!

a i jeszcze wam powiem ze spore grono narzekajacych ludzi to absolwenci szkol wyzszych studiujacy dziennie.. zero doswiadczenia, na garnuszku rodzicow przez 5 lat a potem płacz ze nikt ich nie chce zatrudnic. Ja z dziennych przenioslam sie na zaoczne, pracowalam juz w trzech firmach, od sklepu sportowego po bank, pracuje juz 3 lata. Moja kolezanka z ktora zxaczynalam studia dzienne szuka teraz pracy bo obiecala sobie ze zacznie to robic dopiero jak bedzie miala mgr i rozpacza teraz ze na zadne rozmowy jej nie zapraszaja. Kierunek nauczycielski - poszla na rozmowe do szkoly i dyrektorka jej powiedziala ze nie ma z nia o czym rozmawiac bo nie ma doswiadczenia w zadnym zawodzie

Gość Dżobak
Macie umiejętności a mi Bóg nic nie dał.

Gość nedzarka
ja mam umiejetnosci, tez studiowalam zaocznie, pracowalam nawet w liceum, ostatnia prace skonczylam- gdyz nie zgodzilam sie na sex z prezesem- nie warto bylo w kazdym razie, probowalam zalozyc firme, ale kasa z dotacji jest dla znajomych-nie mam ukladu niestety. ale to fajnie ze wam sie poszczescilo, moze dzieki temu znajde sobie sponsora, to chyba najlepsza opcja

"Ja z dziennych przenioslam sie na zaoczne, pracowalam juz w trzech firmach," to po co studiować? dla papierka? przecież, nie oszukujmy sie, poziom reprezentowany na studiach zaocznych jest żaden. a chorzy pracodawcy chcieli by i wykształcenie wyższe i doświadczenie.

Gość Krok po kroku
6 tysięcy na rękę... krok po kroku do tego doszłam (od 14 lat mojej pracy)... zaczynałam chyba od 1000, ale to było w 97 roku

Gość Krok po kroku
też studiowałam zaocznie :) co nei przeszkodziło mi w zdobyciu wiedzy w praktyce jak widać....wiedzy cenionej.

"a chorzy pracodawcy chcieli by i wykształcenie wyższe i doświadczenie." i status studenta oraz naiwniaka pracującego na zlecenie 🖐️

"krok po kroku do tego doszłam" to znaczy jak? bo o ile mi wiadomo to pracodawcy w polsce nie oferują czegoś takiego co się nazywa "ścieżka kariery". "ścieżka kariery" to u nas umowa o pracę zamiast umowy zlecenia a jak jest "na czas nieokreślony" to już "kariera" że ho ho :D