Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cytryncia

plamienia

Polecane posty

Gość Cytryncia

Witam. Nie wiem, co mam o tym myslec: w grudniu w dni plodne uprawialam z facetem seks. pierwszy raz w zyciu zdarzylo nam sie, ze pekla guma. 8 godzin po stosunku zazylam escapelle. Ginekolog powiedzial, ze tabletka daje 100% gwarancji, ze nie bede w ciazy (o ile w ogole cos tam sie zagniezdzilo). Jednak powinnam dostac juz okres a zamiast okresu mam dziwne skromne, brazowe plamienia. Czy to moze byc jednak ciaza? Czy ktoras z was pomimo zazycia escapelle zaszla w ciaze?

Gość Moja droga!!!
ciąża się nie zagnieżdża 8 h po stosunku.Kto ci takich głupot nagadał?Najpierw jest zapłodnienie nie koniecznie w ten sam dzień potem po następnych kilku zagnieżdżenie.Nie schizuj tak

Gość Moja droga!!!
A tak wg skąd wiesz że miałaś płodne?Który dzień cyklu to był i jak długie masz cykle?

Gość Cytryncia
Tak mi powiedziała ginekolog. W sumie to chyba nie ma takiego znaczenia, bo tak czy siak tabletka miala zapobiec ciazy. Bierze sie ja wlasnie jak najszybciej po stosunku max.72 h po. A i tak nie mam okresu i tak...

Gość Cytryncia
Okres mialam 14-19 grudzien. A stosunek byl 24 grudnia. Mniej wiecej sie orientuje, plodne czy nieplodne, staram sie byc na biezaco.

Gość kiedy miałas @
Kiedy stosunek?i kiedy tabletka?

Gość Cytryncia
Stosunek 4 rano 24 grudnia, tabletka 12.00 24 grudnia.

Gość Moja droga!!!
Na ale jak długie masz cykle?

Gość kiedy miałas @
10dc. Jak masz krótkie,mogły i być płodne. Nie dziw się,bo ta tabletka działa jakbys wzieła naraz garść anty. Tak mi ginekolog powiedziała. Ja nie miałam plamień,ale cykl mi się rozregulował na długie miesiące. Poczekaj jeszcze ze 2tyg ale myślę że nie masz powodów do niepokoju. Brałam postinor-duo,teraz ponoć nie ma go w sprzedaży,bo to było z 5lat temu,ale wszystkie te tabletki na tej samej zasadzie działaja.

Gość Cytryncia
Ok. Dzieki. Troche sie uspokoilam. Bo jeszcze wyczytalam, ze takie plamienia oznaczaja, ze wlasnie zagniezdza sie zarodek. Ale skoro tez tak mialas, no to moze bede spala spokojnie. Jutro jeszcze dla spokoju ducha zrobie test.

Gość te tabletki tak
dzialaja, spokojnie na pewno nie jestes w ciazy. Ja akurat nie bralam tych tabletek -tylko zdalam sie na los w podobnej do twojej sytuacji i teraz mam corke:) , ale wiele moich kolezanek bralo i kazda potem miala problemy z rozregulowanym cyklem przez jakis czas - to jest potezna dawka hormonow - wiekszosc dziewczyn po jej zazyciu ma torsje, bole glowy i inne sensacje - tego wlasnie sie balam i dlatego nie wzielam - no i prosze jak pieknie sie to skonczylo - zamiast jednodniowego rzygania - 9 miesiecy mdlosci :P , ale w twoim przypadku ciazy na pewno nie ma:) mozesz spac spokojnie

Gość smollli
Ósma godzina to świetny wynik, esca jest wtedy jeszcze najbardziej skuteczna, wprawdzie nie daje 100%, tak jak żadna antykoncepcja, ale 95% co również myślę nie jest powodem do zmartwień, marne szanse, że będziemy w tych 5 "wyróżnionych" procentach ;) Plamienia, rozregulowany cykl - jak najbardziej skutek tabletki po, kompletnie nie masz się czym martwić, przynajmniej na razie. Nie myśl, że Twój organizm kompletnie nie zareaguje na taką bombę hormonalną :)