Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katsob

Moje dziecko nie chce chodzić w butach

Polecane posty

Witam, Mój synek nauczył się chodzić mając 9 mc. Teraz ma skończone 10 i tydzień. Nauczył się w skarpetkach z gumkami. Problem polega na tym że każda prób aby założyć mu buty kończy się fiaskiem. Nie umie w nich chodzić i krzyczy,płacze próbuje je ściągnąć.Jest zima i jak wychodzę na dwór zakładam mu 3 pary skarpet. Wczoraj byłam w banku z nim i puściłam go na podłogę i dreptał w tych skarpetach. Reakcja kobiety:Chyba matkę nie stać na buty. W nosie to mam:) ale co mam zrobić z moim małym buszmenem.Niebawem wiosna i puszczę go na boso:)

Gość Natalienka
mieliśmy to samo, ale krótko to trwało, w sumie córka to nie lubiła nosić butów za kostke typu kalosze i właśnie zimowe buty. ale jak widziała, że zakładanie butów wiąże się z wychodzeniem na dwór to się przyzwyczaiła. moja rada, zakładaj w domu od czasu do czasu aż się przyzwyczai, albo połóż buty luzem w pokoju, w końcu sam się zaciekawi może i zacznie sobie zakładać

nie zakładaj na siłe,sam w pewnym czasie będzie chciał wy ubieracie buty,a dzieci to świetni naśladowcy wiec sam będzie chciał ubrać. Nigdy dziecku nie założyłaś butów ? ja zaczęłam zakłądać w 5/6 miesiacu i problemu nie miałam

nie nigdy mu nie zakładałam. córce też tak wcześnie założyłam i też nie było problemów. tyle że mój synek raczkował od 5 mc a ona nie .a przy raczkowaniu w butach to stwierdziłam że nie ma sensu-mało wygodnie...jeszcze jest malutki, mam nadzieje że się przestawi na sandałki:) bo o zimowych mogę zapomnieć. dzięki za rady