Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakloopotaanasytuacjaa

ciaza a pogrzeb

Polecane posty

jestem w 2 miesiacu ciazy i wwe wtorek mam pogrzeb - taka srednio bliska rodzina - moja kuzynka. Jak uwazacie isc? Musialabym sie zwolnic z pracy, ale slyszalam, ze w ciazy nie powinno sie chodzic na pogrzeby....

?

jest taki zabobon, ze niby sie nie powinno. Jesli jednak osoba ktora umarla, byla dobra niby nic zlego sie nie stanie ;) mysle, ze w tym wszytskim chodzi tez o to ze pogrzeb to jednak stres, smutek, a to nie sluzy ciazy. ja byma na pogrzebie w 5 miesiacu. Nic zlego sie nie stalo :)

co byscie zrobily na moim miejscu?

jesli masz potrzebe to idz. jesli nie to przeciez kazdy zrozumie, ze jestes w ciazy i moglas sie zle poczuc. ja poszlam, bo mialam taka potrzebe, to byl moj bliski wujek. nie musisz nic robic, dla zasady na pokaz!

Gość moj tato zmarl jak bylam
w 6miesiacu. I co mialabym niby nie isc??!! Chcesz to idz. Ale zabobony wsadz w ksiazki dla dzieci.

chodzi o to, ze wlasciwie to b malo osob wie, ze jestem w ciazy...

Gość mamama27
dziadek męża zmarł jak byłam w 8 miesiącu i poszłam.. jak to bliska rodzina itd to idź a jak nie miałaś kontaktu to nie chodź - ja nielubie pogrzebów i rzadko chodze - wole pamiętać kogoś za życia

Gość ja też byłam
ja tez byłam w 2 mcu ciąży jak zmarła babcia mojego męża. Byłam na pogrzebie ale spotkała mnie przykra sytuacja bo jedna osoba na mój widok że jestem na pogrzebie wywaliła oczy i spytała co ja tu robię! że przeciez mi nie wolno! Ja po tych słowach osłupiałam, nawet popłakałam się, mocno zdenerwowałam... nie miałam pojecia że ciężarnym nie można. Później ciągle o tym myślałam, nie dawało mi to spokoju, że jednak nie powinnam tam była jechać. Ale teraz myślę że to zabobony bo wszystko później było i jest ok:) A mój maluszek smiga po domu, także to od Cibie zależy czy pójdziesz czy nie:):)