Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez**domna

zostane bezdomna

Polecane posty

Gość bez**domna

moj brat dostal w spadku dom po rodzicach, ktorzy nie zyja. Sprzedaje go w tym miesiacu a ja z dziecmi musze sie wymeldowac w miejscu w ktorym mieszkam nie moge byc zameldowana co robic?:(

Porozmawiaj z bratem tobie chyba też się coś należy. Istnieje coś takiego jak ZACHÓWEK. Dlaczego zostałaś pominięta w testamencie?

Gość bez**domna
nie bylo testamentu dom zostal zapisany za zycia na brata :(

Gość bez**domna
co mam gadac? jest kupiec brat w anglii chce dom kupic nie moge go blokowac moze mnie administracyjnie wymeldowac nie mieszkam tam juz kilka lat :(

to gdzie mieszkasz? Dlaczego musisz sie wyprowadzić z miejsca w , którym mieszkasz? Nie stać Cię na wynajem jakiegoś małego mieszkanka?

Gość bez**domna
tesciowa ma mieszkanie komunalne ale zadłuzone nie wiem czy spoldzielnia zgodzi sie mnie tam meldowac 😭 w zyciu nie bylam w tak patowej sytuacji

Gość bez**domna
wynajmuje ale mnie tam nikt nie zamelduje. to prywatna posesja.

Gość gffhghjhhkjhl
a zachowek to co???

Gość bez**domna
zachowek jest przy testamencie a nie przy darowiznie :O

Gość kachna-29-29
Ja wynajmuję i jestem zameldowana na pobyt czasowy - po prostu powiedziałam jaka mam sytuację...

Gość bez**domna
w dziecinstwie mieszkalismy w domu zapisanym na dziadków moi rodzice poumierali jeszcze przed babcia a ona zapisała dom na brata za swojego życia. wyszłam za mąż wynajełam dom a meldunek mialam w domu rodzinnym dzis dom do sprzedania a ja musze sie wymeldowac :O

Gość bez**domna
kachna-29-29---> mnie nie chcą tak zameldowac a mam naprawde nieduze koszty wynajmu wiec nie moge narzekac licze ze społdzielnia pozwoli mi na meldunek u tesciowej tam gdzie moj maz :O

Gość maru
spytaj prawnika.

Gość lokalna żuleria
testament można podwazac. juz podczas samego procesu ktore ciagna sie latami mozesz tam mieszkac a i tak min. dostaniesz 1/3 kasy

Gość kachna-29-29
Jeśli wynajmujesz mają obowiązek Cie zameldować. Jeśli spódzielnia - to z czasowym nie powinno być problemu.

Gość Dzieci niczyje
sprawdż czy mimo wszystko nie masz prawa do zachowku: Art. 1039. 1. Jeżeli w razie dziedziczenia ustawowego dział spadku następuje między zstępnymi albo między zstępnymi i małżonkiem, spadkobiercy ci są wzajemnie zobowiązani do zaliczenia na schedę spadkową trzymanych od spadkodawcy darowizn, chyba że z oświadczenia spadkodawcy lub z okoliczności wynika, że darowizna została dokonana ze zwolnieniem od obowiązku zaliczenia. Sprawdzić zapisy umowy czy darowizna została zwolniona od zaliczenia jej na schedę spadkową.