Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nei

Seks, zdrowie a prawo

Polecane posty

Pytanie do osób mających rozeznanie w prawie: Czy osoba chora, bądź będąca nocicielem jakiejś niebezpiecznej choroby (niekoniecznie nieuleczalnej) i wiedzaca o tym, przy zachowaniu podstawowych, zalecanych środków ostrożności (typu prezerwatywa, powstrzymanie się od stosunków analnych itp.) ma obowiązek poinformować o swojej chorobie potencjalnego partnera? Czy prawo w jakois sposób narzuca taki obowiązek (a jeśli tak, to które paragrafy to regulują?) i czy świadome zatajenie tego, że jest się nosicielem/chorym można traktować jako narażenie czyjegoś życia/zdrowia? (I też - jakie paragrafy to regulują?) Czy jest to tylko kwestia "sumienia"?

Gość 10 godz przed kompem dziennie
mysle ze osoba ktora ma hiv lub aids powinna specjalnie zarazac innych ludzi. Niech skurwiele maja hehe.

Osoba chora powinna powiadomić inaczej może ponieść konsekwencje na drodze prawnej jeżeli kogoś zarazi. Nawet było głośno o jakimś czarnym co zarażał .. a głupie baby dawały mu tzipzka:o:o

Moll trafił do pudła za świadome zarażanie AIDS. Ale jak komuś udowodnić, ze celowo zaraził kiłą ??

Na pewno ma obowiązek powiadomić wszystkich byłych partnerów kiedy dowie się, że sama jest chora, więc myślę, że i przyszłych również. Z tego co wiem to się podpisuje takie zobowiązanie o powiadomieniu w przypadku wyniku pozytywnego przed oddaniem krwi do badania. Mam tu na myśli konkretnie wirusa HIV. Paragrafu nie znam. Ale ponieważ nic nie daje 100% zabezpieczenia to jest to zawsze narażenie drugiej osoby na utratę zdrowia.

No tak, ale on zarażał celowo, a mi chodzi o sytuacje, gdy ktoś robi to stosując np prezerwatywę, ale nie informuje. Tzn teoretycznie nie chce zarazić

,,a głupie baby dawały mu tzipzka'' Znajda się też głupie chłopy, które płacą zakażonej panience i jest ich w cholerę więcej niż ofiar Molla...

Nei podstawą było, że wiedział o swojej chorobie. Można byc nosicielem i nie zdawać sobie z tego sprawy.

"Tzn teoretycznie nie chce zarazić " Ale przecież prezerwatywa może pęknąć, więc ryzyko jest zawsze.

NocnyMotyl Ja nie bzykam byle kogo a do dziwki nie pójdę nigdy, wole już jakąś starszą babkę nabić na pałkę taką po 40 :o nawet chociaż nie kręci mnie takie coś. wole rówieśniczki:D znane a nie takie poznane przed kilku godzinami :D albo 30 minut i już. Kobietą ten Moll się podobał bo mitomanki wierzą że każdy czorny ma wielkiego :o:o

Gość mariner
Prawo mowi jasno o "swiadomym " zarazaniu i tym ze bedac nosicielem ,lub bedac bezposrednio zarazonym osobnik ma obowiazek informowania potencjqalnego partnera o stanie swojego zdrowia.To od partnera zalezy czy godzi sie na stosunek z zarazonym czy nie . jesli mial tego swiadomosc nie moze dochodzic swych racji. Srodki ochronne nic tu nie maja do rzeczy

Gość takiemu z HIVem i tak nic nie
zrobią .....w RP szybciej wykorkuje niż go osądzą ! :D

Lepiej pilnować w kogo ptaka się wbija albo z kim :o kilka tematów o trójkątach było jeden z tych dwóch będzie miał syfa jakiegoś albo ta panienka:o:o

Aha, o to mi mniej więcej chodziło, o podpisywaniu oświadczenia nawet nie wiedziałam, z pekajaca prezerwatywa to też racja -100% pewności zabezpieczenoia nic nie daje. W zasadzie chyba wszystkie choroby przenoszone drogą płciową się w tę zasadę wpisują, o ile osoba zarazona ma świadomość swojego nosicielstwa? Niby od HPV, kily itp. Się nie umoierą, ale z drugiej strony powikłania mogą jiuz śmiertelne być. thx wszystkim ;)

I będą roznosić syfa zanim się dowiedzą że są chorzy :o:o . Byłem kiedyś na dyskotece :D:D ide do kibla a tam trzech frajerów posuwa jakąś dziwe:D:D :o pi3rdolą sie po kątach z byle kim i mają za swoje można by rzec

Normalny temat chociaż 🖐️ może tym zboczonym desperatom co chcą ruchać za wszelką cenę coś się zaświeci w tych pustych łbach .

Wbrew pozorom, na szczęście, HIVem nie jest się aż tak łatwo zarazić podczas normalnego stosunku. Bardziej całą reszta tego syfu.

mnie chodzi ogólnie o jakąkolwiek chorobę:o:o zresztą nie chce o tym pisać jeszcze się wystracham i będę wołał oświadczenia o stanie zdrowia przed penetracją:o:o

NocnyMotyl Nie koniecznie:o wole bzykać w związku:D albo z jakąś koleżanką, na byle chętną się nie rzucę z kutasem by w nią wbijać bo ona chce :o:o wibratory chyba są, A jak ma jakiegoś syfa :o lepiej:D:D:D nie ryzykować:D:D:D i odpuścić

Swoją drogą lepiej samemu skórą ruszyć jeżeli nie ma się kogoś bliskiego :D niż z pierwszą lepszą poznaną w biedronce albo dyskotece:o:o:o najlepsze jest to ze każda kobieta robi z siebie taką porządna i w ogóle:o:o:o