Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia wiki

mleko kokosowe ! ktoś podaje lub podawał roczniakowi?

Polecane posty

Gość mamcia wiki

tak jak w temacie, czy uczulało? chodzi mi głównie o dzieci ze skazą białkową, które nie chcą pić mleka zastępczego

Gość mamcia wiki
nie wiem o co tobie chodzi? piłam i..............?

Gość mamcia wiki
co? jakiego kopru, normalne mleko z kokosa chce dac:O mlko z kopru? pierwsze slysze

Gość mamcia wiki
22:36 podszyw!!!!!!!!!!!!

Nie wiesz co chcesz dać. To co Ty uważasz za mleko z rzeczywistości jest wodą kokosową o zawartości tłuszczu ok. 5%. Mleko robi się z kopry,nie kopru- zalanej wrzątkiem.

Gość mamcia wiki
dzięki za informacje o tym mleku - napoju kokosowym ,szukam mleka dla alergika kozie i sojowe odpada nie chce pić i wyczytałam o tym wiec szukam informacji

Gość mamcia wiki
a no mogłam dać link od razu :)

Gość ja ci polecam chustę bo
spróbuj lepiej mleko owsiane albo ryżowe (tu uwaga na zaparcia jednak) dostępne w sklepach ze zdrową żywnością albo na allegro

Gość ja ci polecam chustę bo
a moja córka też ma skazę z tym że ona piła mieszankę sojową dla niemowląt isomil 2 na zmianę właśnie z mlekiem owsianym ( robię na tym kawę zbożową albo kakao) i mleko ryżowe. niestety to bardziej taki napój jest, zawiera mało białka ale zawsze to jakieś urozmaicenie. Polecam firmę isola bio chociaż z dostępnością jest marnie :( Mają "mleko" z różnych zbóż. Odradzam mieszanki takowe w proszku, lepiej takie gotowe z kartonu. Fajne tez jest mleko owsiane z firmy Natumi

Gość m-oże
spróbuj mleka koziego - nie uczula tak jak krowie i pomaga wyleczyć alergię

Ten podszyw mnie dodatkowo zmylił :D ja często używam w kuchni mleczka kolorowego więc się zdziwiłam :) A nutra i pepti odpadają? A próbowałaś owczego lub od klaczy-to nie żart. Ewentualnie smakowe mieszanki sojowe-waniliowe, owocowe.

Gość alejajajajaojajcia
Jak takie marudne to je poduszka i po kłopocie.Nastepne beda udane.

Gość mamcia wiki
hej tak próbowałam i koziego i sojowego nie chce pić, pepti nie weźmie do ust za chiny:( nie pije od 10miesięcy, uparciuch na kozim przygotowuje naleśniki, je płatki na mleku i nic po za tym, a chciałabym żeby chociaż raz dziennie wypiła samo mleczko, a tu nic pediatra mówi że jak nie chce to nic z tym nie zrobie, może wystarcza jej tyle białka? no nic spróbuje jeszcze owsianego, dzięki za odp.

A robiłaś próbę z krowim? Wiem alergik,ale ze skazy się wyrasta-często koło roku. W konsultacji z alergologiem możesz spróbować. Ewentualnie pepti na soku owocowym-w postaci koktajlu-dodatkowo z kawałkami owoców. Spróbuj z tym owczym lub mlekiem od klaczy. Ewentualnie można próbować podawać kisiel z dodatkiem mleka. Bo jeśli dziecko odrzuca inne mleka z uwagi na smak,to naprawdę można je oszukać poprzez dodatki. A jeśli podajesz płatki zbożowe lub chrupki na mleko typu cherios, chocapic ciniminis, to może oznaczać,że alergia na mleko krowie minęła,bo te płatki zawierają białko mleka krowiego.

Gość mamcia wiki
tak była próba robie co miesiąc od 10miesiąca i dalej niestety ma , nawet na produkty mleczne , co do płatków to daje kukurydziane zwykłe bez cukru na kozim mleku zle napisałam:) tak koktajle i mieszanie pepti i innych mlek z owocami juz wypróbowałam niestety niechce jeść, daje jej duzo mięsa drobiowego: indyk,piersi z kurczaka je dwa obiadki dziennie z drobiem i z innym mięsem

Podawaj soki pomarańczowe bo pomarańcze zawierają dużo zarobić, szpinak będzie dobrym źródłem żelaza, jaja przepiórcze będą świetnym źródłem białka zwierzęcego. Przy skazie jaja kurze uczulają,ale przepiórcze najczęściej przechodzą. I może jakoś dacie radę.

Gość czekoladkaa milkaa
alergia na jajka nie ma nic wspólnego z alergią na mleko krowie. Oczywiście można mieć alergię ( czy jak wolicie skazę) na jedno i drugie ale niekoniecznie. Co do tego że ktoś napisał że płatki typu ciniminis zawierają mleko to chyba nie czytał składu. Na bardzo wielu produktach pisze że może zawierać śladowe ilości mleka , tak się producenci zabezpieczają gdyby ktoś po tym dostał wysypki. Jednak na zdrowy rozum należy przyjąć że jak pisze "może zawierać śladowe ilości...)" to jednak jest to produkt bez mleka więc mogą go jeść osoby ze skazą/ alergią na mleko Autorko możesz podawać dziecku łyżeczkę syropku calcium codziennie żeby uzupełniać wapń (jak wolisz poradź się pediatry)

Gość czekoladkaa milkaa
jak dziecko pije to kozie nawet poukrywane w posiłkach i dobrze to toleruje to wystarczy. Policz ile tego wypije na dzień i będziesz wiedziała ile tego mleka ma w diecie. Nikoeniecznie trzeba przecież podawać mleko modyf, czy od krowy, kozie z powodzeniem może zastąpić inne mleka. Tego kokosowego co link dałaś to nie dawaj dziecku