Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trądzikowa;;;;;;;;;;;;;;

kto się zmaga z trądzikiem???

Polecane posty

Jak wyżej, jak walczycie z tym paskudztwem, brał ktoś może tetracyklinę???czy bolał kogoś żołądek od tego leku???

Gość nnnnnm,mn
ja walczylem 5 lat i izotek mnie wyleczyl

proponowano mi izotek ale nie zdecydowałam się, bo jest szkodliwy na wątrobę a ja akurat mam z tym organem problemy zdrowotne

Gość takitakiiii
wyjebane trądzik minie u kazdego i za pare lat bedzie tylko wspomnieniem. są inne gorsze rzeczy problematyczne z twarzą...

Gość wiesz co ja nie mialam
tradziku ale zapalenie skory. nigdy nie bralam antybiotykow. przypuszczam, ze moze bolec :( pamietaj, zeby brac cos oslonowego, jak nie masz to niech ci lekarz przepissze. a jakich metod probowalas? bo moze tutaj antybiotyk nie jest konieczny?

"takitakiiii wyj**ane trądzik minie u kazdego i za pare lat bedzie tylko wspomnieniem. są inne gorsze rzeczy problematyczne z twarzą... " jakie? poza tak oczywistymi jak deformacje czy poparzenia? kazda choroba ktora zmienia wyglad twarzy jest ogromnym dyskomfortem psychicznym. a twarz to nasza wizytowka przeciez. poza tym tradzik potrafi byc naprawde bolesny.

Gość nnnnnm,mn
antybiotykow nie bierz jedynie to wyleczysz chwilowo i bedziesz zawiedziona zobaczysz, odradzam

"nnnnnm,mn antybiotykow nie bierz jedynie to wyleczysz chwilowo i bedziesz zawiedziona zobaczysz, odradzam" a izotek to co jest niby?

brałam ten antybiotyk raptem 5 dni i tak zaczął mnie bolec zołądek ze boli do dzisiaj mimo ze przestalam brac ten lek i nie wiem co sie dzieje, fatalnie sie czuje, moze ten lek podraznil mi wątrobę bo mam kamien...

Gość nnnnnm,mn
izotek to retinoid pochodna witaminy A, zmiejsza gruczoly lojowe

sorry, zwracam honor, izotek to retinoid :P czy jakos tak. jasne, ze mogl podraznic. idz do lekarza. ostropest mocno oczyszcza wątrobę. a na zmiany skórne może stosuj olejek z drzewka herbacianego albo lawendowego? punktowo.

tak czy inaczej, nie mow ze tylko izotek dziala, bo u kazdego co innego moze przyniesc efekt., jest pierdziliard metod leczenia.

Gość nnnnnm,mn
ja tym wyleczylem tradzik i jestem juz 2 miesiace po kuracji i powiem ci jest super, normalnie teraz codzienie laski sie usmiechaja takie mam branie zyc nie umierac

Gość bobiszka
Ja zawsze jak coś stosuję to jest ok, a jak odstawie to wszystko wraca ze zdwojoną siłą :o

wizytę u dermatologa mam dopiero w czwartek ale wątpie czy ona coś pomoże na ból mojego brzucha, który jest coraz bardziej nie do wytrzymania, wiec raczej musze wybrac kogoś od "wątroby" i tych spraw, gdybym wiedziała, że ten spowoduje takie problemy to wogole bym go nie brała,ehh

a niektorych wyleczyl krem brzozowy za 20 zl, innych z kolei picie naparu bratka. a inni maja problem z hormonami i dopiero po ich wyregulowaniu mieli efekty. sa tez tacy, ze po kuracji izotekiem 2 m-ce mieli spokoj, a pozniej wracalao jeszcze gorzej. kazde leczenie jest inne.

nnnnnnnnm ale czy rozumiesz ze ona ma przeciwwskazania do izoteku?! ma chota watrobe, nie bedzie tego brala!

idz nawet do lekarza pierwszego kontaktu, zeby chociaz doraznie ci pomogl

Gość will you and your friend come
Ja miałam trądzik. Brałam przez 3 miesiące Tetralysal i jakieś 2 maści/roztwory z antybiotykami. Zniknął. Teraz łykam tabletki anty i mam cerę jak pupa niemowlęcia, a był naprawdę paskudny - wielkie ropne gule, wągry, syfki na plecach, ramionach, dekolcie i nawet piersiach :(

Gość bobiszka
Ja już nigdy nie wezmę tabletek na trądzik, kiedyś dermatolog przepisała mi tabletki (nie pamiętam nazwy, opakowanie było pomarańczowe) i zaczęły mi strasznie włosy wypadywać i już nie odrosły :o Z maści używałam: isotrexin (dobrze działał, ale tylko kiedy się go używało bez przerwy), brevoxyl (beznadzieja), differin (beznadzieja), teraz używam epiduo i jestem zadowolona, ale aż się boję co będzie jak odstawie go.

Gość nnnnnm,mn
no to polecam retinoid zewnetrzy- masc izotrexin albo epiduo

jeśli teracyklina tak mi zaszkodziła, to aż boję się myslec jakie spustoszenie w moim organiźmie spowodowałby izotek..., chociaż podejrzewam, że sprawcą mojego trądziku są hormony...tyle, że do tej pory żaden dermatolog u którego byłam nie zasugerował mi tego tylko pani w aptece - śmiechu warte...no a teraz te problemy bólowe, żeby tylko nie skończyło się szpitalem

Gość nnnnnm,mn
ja sie interesuje tym i jak chcesz to moge ci cos odpowiedniego doradzic

mi dermatolog przepisała oprócz tetracykliny żel davercin, robiony spirytus i puder taki do smarowania a wczesniej brałam isotrexin, differin żel, epiduo, zinerit i już nie pamiętam nawet reszty nazw...

Gość katarzyyyyyyynaaa
jeden lek FUCIDIN Tyle w temacie, nie znam nic lepszego niz ten antybiotyk

jeśli chodzi o hormony to lepiej udac sie do ginekologa czy endokrynologa???

Gość 12345tygfgcbhg6564r5t6y
quinoderm jest najepszy

niewykluczone ze sie skonczy :O a w sumie gdybym byla na twoim miejscu, to nie wiem czy bym nie jechala na jakis SOR skoro cie tak boli, bo byc moze cos sie dzieje takiego, gdzie im bardziej zwlekasz tym jest gorzej. w kazdym razie przy tradziku badania hormonalne powinny byc na pierwszym miejscu jesli masci na skore nie dzialaja.

chyba już nigdy w życiu nie wezmę żadnego antybiotyku na trądzik...