Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość not my day...

Migrena...

Polecane posty

Gość not my day...

Co polecacie? Ja mam już dość... łeb napie...rza mnie już tak, że nie mogę wytrzymać i nic nie pomaga...

Gość HmMN
Sprobuj dojść do tego co wywołuje u Ciebie migrene i próbuj zapobiegać . Jak mnie trafia to tez jest koszmar , conajmniej 2 dni wyjęte z życia .u mnie dochodzą tez wymioty, nudnosci . U mnie problemem są intensywne zapachy .

Gość not my day...
nie wiem, co to u mnie wywołuje... dziś np obudzło mnie już to ostre łupanie w czaszce... wzięłam już prochy, ale po pół godzinie wszystko wraca...

Gość dziewczyna swarożyca
tez mam. U mnie wywołują jasne byłaki światła np flesz aparatu, czy odbicie słońca w szybie przejeżdżającego auta. Ja zawsze tabletki mam pod ręką.

Gość dziewczyna swarożyca
błyski*

Gość odrzywół
a moim zdaniem migrena to są stany lękowe, które przychodzą bez powodu ale może to być lęk przed poniedziałkiem, mnie zwykle po trzech browarach przechodzi migrena :)

Gość not my day...
oj tabletek to mam całą furę... tylko nic już nie daje rady... zresztą ja też nie... a moje migreny zdarzają się już średnio co parę dni...

ja tez przechodze raz na jakis czas takie bole. zwykle trwaja okolo 4 dni po 2 dniu juz nie wstaje z lózka bo trace rownowage. Biore aspiryna migrenowa dokladnie sie to nazywa aspiryn ultra fast

Gość HmMN
Byłaś / es z tym u lekarza? Zwykle apteczne tabletki nie pomagają . Próbowałas odstawić tabl. Anty? , czesto wywoluja migreny , a wiele kobiet nawet o tym nie wie .

Gość not my day...
Byłam już u lekarza, bo od 2 miesięcy prawie nie przestaje mnie boleć... zaliczyłam wszelkie badania, byłam u laryngologa, neurologe itd... czekam na rezonans... tabletki odstawiłam na miesiąc i mało nie zeszłam z bólu... lekarz wywalił mnie przez to na L4 bo zaczęłam mieć gorączki z bólu (39stopni) i zawroty głowy od których traciłam grunt pod nogami. Mam dość chodzenia po lekarzach... miałam nadzieję, że ktoś poleci coś z doświadczenia, co chociaż złagodzi ten durny ból...

Gość dsfgdsfsd
migrena to nie żadne stany lękowe ale one mogą się przyczynić do jej ataków najlepiej iść do lekarza lub lekarzy żeby sprawdzić, co najskuteczniej pomoże. w internecie lepiej nie szukaj pomocy bo jak znam to forum to ci każą zrobić herbatę ze zużytego tamponu z nasieniem bezdomnego.

Gość ktosiek z dużego miasta
"aspirin migrenowe bóle głowy" jako jedyna pomaga. rozpuszcza się tabletkę a w szklance wody.

Gość not my day...
odżywiam się zdrowo... nietłuste mięso, owoce, warzywa... ogólnie żadnych ekstrem w tej dziedzinie... też sugestia lekarza... i ch**j to daje brzydko mówiąc

Gość not my day...
dsfgdsfsd... szukam tu pomocy, bo niestety lekarze mnie zawiedli...

Gość HmMN
Anusia napisz coś o tym optymalnym żywieniu .

problem jest w jedzeniu. za dużo weglowodanów. ja miałam robione nawet badania hormonalne i wszystkie idealne. zmieniłam żywienie i mam spokój ale jak przesadze zbweglowodanami(nie chodzi tylko o słodycze) na 100 % bede miec atak-wtedy nic nie pomaga

Gość not my day...
Anusia... wierz mi, zmieniłam już odżywianie się...

Gość HmMN
Anusia a co nalezy jeść ? , chude mieso , warzywa , ryby , nabial. Co z owocami ,mozna jeść.? Zupełnie zrezygnowalas z weglowodanow? , mąki , makaronów , ziemniaków , nie jadasz wcale ?

byłam u wielu lekarzy i słyszałam taka uroda musi pobolec. wyc mi sie chciało z bólu. 24ghodziny koszmaru. jeden lekarz potwierdził moje przypuszczenia ze to po weglowodanach

zjadam ok 50g wegli na dobe. miesa jem tłuste,jaja,masło ,smietane. na moim topiku dziewczyna tez cierpiała z powodu migren -w pierwszym miesiacu na żo był lekki tlący ból

Gość not my day...
Mi nic to nie daje niestety...