Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka__

brązowe upławy okołoowulacyjne

Polecane posty

Gość lidka__

Dziewczyny, mam spory problem i zanim pójdę do gina powiedzcie, czy któraś coś takiego miała. Już trzeci miesiąc z kolei w okolicach owulacji pojawia się u mnie brązowy śluz. Miesiaczkuje raczej regularnie, niedawno byłam u gina i badania wyszły mi w normie, żadnych nadżerek, grzybicy, cytologia ok. Mam stałego partnera, używamy prezerwatyw, nie stosuje i nie stosowalam innej antykoncepcji. Upławy nie są duże, nie mają zapachu, ale ich ciemny kolor bardzo niepokoi. Czasem tuz przed okresem miewałam podobne upławy, dzien lub dwa później dostawalam miesiączki, a potem kolor śluzu byl już, ze tak powiem standardowy. Przez wiele lat nie mialam takich problemow, a teraz masz... Mam 29 lat, nigdy nie byłam w ciaży, jesli to ma jakieś znaczenie. Miała ktoraś podobnie?

ja tak mialam . u mnie akurat wyszlo ze mialam problem z progesteronem . niestety dopiero dowiedzialam sie o tym jak juz 2 ciaze poronilam

Gość lidka__
No to mnie nie pocieszyłaś, wspołczuje, wizyta u ginekologa nieunikniona... A możesz coś wiecej na ten temat napisać, teraz już wszystko ok?

ja mam plamienie okołoowulacyjne, tzn. w jendym miesiącu mam, w innym nie, potem znow mam pare razy pod rząd - no po prostu czasem mi sie zdarza i to jest zupełnie normalne, nie mam żadnych problemów, po prostu niektóre kobiety plamią czasem w trakcie owulacji i tyle

Gość choooojjjjinka
ja tez miałam tak raz czy dwa. Raz pamiętam że to było podczas wysiłku (wyjazd w góry). W okresie okołoowulacyjnym jest to normalne zjawisko, a przyczyna z tego co wiem jest w tym że nagle wzrasta lub spada progesteron.

Gość lidka__
Mam nadzieję, że u mnie to też nic groźnego. Byłam nawet u gina i jej tlumaczę, ze zaobserwowałam takie coś, ale kobieta była chyba zaskoczona, że nic nie boli, że nie ma zapachu... Wykonala badanie, usg uspokajała mnie, ale nie mam pewności czy była kompetentna, bo podczas badania zapytała czy jestem tuż po okresie, a tymczasem byłam przed. Dziwne to, bo ja kilka osób polecało, a babka jakaś taka niepewna była w tych swoich odpowiedziach... Gdyby któraś z Was kobietki była z Krk i miała namiary na kogoś sprawdzonego to będę wdzięczna :)

najlepiej bedzie jak mimo wszystko zapytasz o to gina . nie chce cie wprowadzac w jakies bledy lub straszyc . ja akurat musialam miec kolejna ciaze na podtrzymaniu . bralam duphaston od 16 dc do 17 tc

Gość lidka__
Tak zrobię, lepiej dmuchać na zimne. No ale wychodzi na to że wszystko skończylo sie dobrze, bo Tymuś widzę duży chłopak :)

Gość choooojjjjinka
poczytaj o czymś takim jak plamienia/ krwawienia śródcykliczne albo międzycykliczne.