Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdy nie jadlam kolorowego

makaron Fusilli z pulpetami w sosie pomidorowym, pasuje?

Polecane posty

Kupiłam ostatnio makaron kolorowy fusilli, czy on różni się jakoś w smaku od tego tradycyjnego? Mam takie pytanie jeszcze. Dostałam od znajomej, która pracuje w sklepie mięsnym 2 duże paczki takich klopsów z indyka gotowych z indykpolu. Nigdy takich gotowych nie kupuję, sama robię ale jak już przyniosła to chcę wykorzystać i wymyśliłam, że dorobię do nich sos pomidorowy, wrzucę na koniec do tego te klopsy i podam z makaronem fusilli. Będzie to pasowało? Chodzi mi głównie o ten makaron bo nigdy takiego nie jadłam i nie wiem jak smakuje. Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Gość mysle ze bedzie ok
jw

Gość Iguana Iguana
Jak dla mnei klopsy w ogóle nie pasują do makaronu, raczej tylko do ziemniaków, ale kto co lubi

Gość 33 letnia PANNA
dosyp troche laksygenu ,bedziesz mić spokuj gdy lecą seriale nikt ci nie bedzieubliżał ani sie kręcił kibel bedzie okupowany.

pewnie, ze pasuje, te kolorowe makarony nie maja jakis specjalnie mocnych smakow, zeby mialy kolidowac z sosem takim czy siakim :) praktycznie kolorysa bardziej dla dekoracji. mozna, jak sie wczujesz, leko poczuc smak szpinakowy, marcewkowy, ale sa one na tyle neutralne, ze praktycznie tak samo jak zwykly makaron.

zrobiłam dzisiaj ;) Wyszło pyszne :) Spodziewałam się, że te pulpety będą niezbyt smaczne ale kurde jak nigdy gotowców nie kupowałam tak te na pewno kiedyś kupię bo były świetne w smaku. Idealne na szybki obiad.

no to super :) jak mniej wiecej to bylo zrobione, bo sama mam smaka na indycze miesiwko :)

To są dokładnie te http://e-szop.szczecin.pl/produkt,17912,Indykpol-Pulpeciki-z-indyka.html. Niestety składu nie przeczytałam a opakowanie już wyrzuciłam :) ale powiem, że warto spróbować bo naprawdę były smaczne jak na gotowe pulpety, smakowały jak domowe i nawet teściowa chwaliła co się rzadko zdarza :D Przy takiej pace 4 osoby spokojnie pojedzą, chociaż ja mam męża głodomora więc on je za dwóch :p

trzeba spacje usunąć ;)

miała być smutna buzka przy "opakowanie juz wyrzuciłam" :( :p

:) czyli one byly juz ugotowane tak? fajnie, ze smakowaly, ciekawe jaki one wlasnie mialy sklad, bo gotowce nie przedstawiaja sie z reguly w tym wzgledzie ciekawie ;) , ale raz na jakis czas fajnie miec cos na oku, czym sie mozna poratowac. i sos zrobilas z pomidorow?

Tak, gotowe :) wystarczyło podgrzać. Sos zrobiłam z podsmażonej cebuli, pomidorów z puszki i rosołu (prawdziwego, bo akurat gotowałam :p), nie zabielałam ani nie zagęszczałam bo i tak był bardzo gęsty :)

dobry pomysl. zrobie taki sos i w nim ugotuje pulpety z miesa indyczego zmieszanego z przyprawami :)

ja dałam zioła prowansalskie, majeranek i troche czosnku, nawet soli ani pieprzu nie dawalam bo bylo w rosole. Zycze smacznego :) Jak je wypróbujesz to daj znać jak Tobie smakowały. Pozdrawiam :)