Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maolinkaaa21

Hej, jestem w 6 miesiacu ciazy i

Polecane posty

Gość maolinkaaa21

to dziecko było nieplanowane, jestem na ostatnim roku studiów, mój facet tez. Zaręczyliśmy się ale daty ślubu jeszcze nie mamy,nie wiemy kiedy to będzie.Teraz gdy czuję już ruchy ja ( i mój chłopak bo dotyka brzuszka) jest troszkę inaczej, czujemy że to coraz bliżej porodu. Ze względu na swój rozkład zajęć nie mogę chodzić do szkoły rodzenia, poza tym jest to w innym mieście a nie tam gdzie studiuję.Odsuwam od siebie myśli o porodzie ale bliżej do tego niż dalej i siłą rzeczy jestem ciekawa jak to jest. Czytam w internecie i słucham co kto mi opowiada ale i tak boję się tego, a wynika to z tego że nie wiem co mnie czeka... :/ co do faceta to nie chce przyjść nawet na usg a co dopiero być przy porodzie, zresztą ja też go tam nie chcę więc nie piszcie żeby mi dodawał otuchy będąc przy porodzie.

Gość przestań się bać bo
wyjścia i tak nie masz i urodzić musisz...

Gość elekepelekee
ale jak przestac sie bac? ja nawet nie bede wiedziala jak sie prawidlowo oddycha...:/

Gość przestań się bać bo
ja tez nie wiedziałam, nie chodziłam do szkoły rodzenia, a oddychac i przec w trakcie porodu nauczyła mnie położna która go odbierała. Pamiętaj, ze nie idziesz do lasu rodzić sama tylko będziesz w wyposażonej placówce z kompetentnymi ludźmi dla których to jest chleb powszedni!

Gość Taka jedna Ola :)
dokładnie- oddychać nauczy Cię położna wcale nie jest to trudne ;)

Gość mirkaslirka
dzieki wam za slowa otuchy i rady, nie wiedzialam ze ucza tego na miejscu ;)