Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ju偶 mam dosy膰!!

PROBLEMY Z HORMONAMI!! POMOCY!!!

Polecane posty

Go艣膰 Ju偶 mam dosy膰!!

Witam wszystkich. Bardzo prosz臋 Was o pomoc. Mianowicie wydaje mi si臋, 偶e mam problemy z hormonami, ale ka偶dy lekarz bagatelizuje moje objawy t艂umacz膮c, 偶e jestem m艂oda i nic nie ma prawa mi dolega膰 (mam 24 lata). Przechodz膮c do sedna. K艂opoty zacz臋艂y si臋 w 3 miesi膮ce po urodzeniu c贸rki, czyli nieca艂e 3 lata temu. Po tym jak dosta艂am pierwszej miesi膮czki po porodzie zacz臋艂am bardzo intensywnie przybiera膰 na wadze pomimo niskiego apetytu z 57 kg dzi艣 wa偶臋 85 kg przy wzro艣cie 169 cm, jem naprawd臋 ma艂o bo z regu艂y nie mam apetytu g贸ra 3 niedu偶e posi艂ki dziennie. Gdy zjem wi臋ksz膮 porcj臋 mam wra偶enie, 偶e si臋 dusz臋. Po za tym 17 stycznia 2010 roku mia艂am ostatni okres. W tym czasie mia艂am 4 razy miesi膮czk臋 wywo艂ywan膮 lekami, ale nie wszystkie chcia艂y mi j膮 wywo艂a膰 i ko艅czy艂o si臋 na tym, 偶e dosta艂am tylko jednodniowego plamienia i bumm okres si臋 sko艅czy艂. 艢rednio 20 - 25 dni w miesi膮cu mam silne b贸le jajnik贸w jak by mi kto艣 je wykr臋ca艂. Ginekolog jak mu o tym powiedzia艂am stwierdzi艂, 偶e to b贸l owulacyjny, ale kto normalny jajeczkuje 25 dni w miesi膮cu?? Jak by tego wszystkiego by艂o ma艂o, to ci膮gle mam przedziwne up艂awy, wypadaj膮 mi w艂osy a jak spojrz臋 na moja twarz to chce mi si臋 p艂aka膰, Ca艂a mam wysypan膮 ropnymi krostami i podsk贸rnymi stanami zapalnymi. 呕adne kosmetyki czy te dost臋pne w sklepie czy w aptece troch臋 艂agodz膮 to, ale nie minie miesi膮c a stany zapalne pogarszaj膮 si臋. Opr贸cz tego wszystkiego nie wiem czy to ma jakie艣 znaczenie, ale bardzo intensywnie si臋 poc臋, u偶ywam ro偶nych antyperspirant贸w, ale i tak musz臋 bra膰 prysznic 3 razy dziennie, bo po prostu ode mnie 艣mierdzi, albo ja ju偶 mam paranoj臋 bo sama czuj臋 ten okropny zapach. W ci膮gu tych 3 lat by艂am u 4 r贸偶nych ginekolog贸w. Dw贸ch z nich zrobi艂o mi tylko USG i stwierdzili, 偶e wszystko mam w porz膮dku, 偶aden nie zrobi艂 mi cytologii, ostatni膮 mia艂am robion膮 w I trymestrze ci膮偶y. Jak im m贸wi臋 o tym co si臋 ze mn膮 dzieje to m贸wi膮 mi, 偶e nic mi nie jest, 偶e jestem m艂od膮 kobiet膮 i nie powinno mi nic dolega膰 i na tym si臋 wizyta ko艅czy. By艂am u prywatnego ginekologa, kt贸ry stwierdzi艂, 偶e nale偶a艂o by si臋 przebada膰 pod k膮tem hormonalnym, ale badania musia艂abym zrobi膰 odp艂atnie a to jest maj膮tek nie sta膰 mnie na to. Lekarz rodzinny da艂 mi skierowanie tylko na badania na cukrzyc臋, bo powiedzia艂, 偶e ka偶de inne badania powinien da膰 mi ginekolog. Zrobi艂am badanie cukrzycowe i wysz艂o w samej dolnej granicy. Prosz臋 pom贸偶cie mi. Podpowiedzcie z jakimi informacjami powinnam wybra膰 si臋 do nast臋pnego ginekologa i o jakie badania powinnam walczy膰, bo ja ju偶 mam tego serdecznie dosy膰. W ci膮gu trzech lat przyty艂am prawie 30 kg to nie jest normalnie. Nie prowadz臋 siedz膮cego trybu 偶ycia, mam na prawd臋 sporo ruchu. Z reszt膮 ka偶da mama przy ma艂ym dziecku wie ile trzeba si臋 nalata膰 przy ruchliwym maluszku. Raz w tygodniu je偶d偶臋 na basen. B艂agam pom贸偶cie!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Spr贸buj dosta膰 si臋 do endokrynologa, twoje problemy faktycznie mog膮 mie膰 powi膮zanie z zaburzona gospodark膮 hormonaln膮. Popro艣 o skierowanie swojego lekarza internisty. Je艣li to nie pomo偶e to na prawd臋 warto uda膰 si臋 na prywatn膮 wizyt臋, cho膰 faktycznie badania hormonalne do tanich nie nalez膮, trzeba si臋 nastawic na wydatek z rz臋du 200-300z艂. Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wsp贸艂czuj臋 ci
to na pewno s膮 hormony, i jeszcze mo偶e by膰 do tego tarczyca!!! dobry endokrynolog b臋dzie potrzebny, gdzie mieszkasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ju偶 mam dosy膰!!
Ja mieszkam w niewielkim mie艣cie a tutaj, 偶eby dosta膰 si臋 do endokrynologa jest bardzo ci臋偶ko bo tak na prawd臋 jest tylko jedna poradnia endokrynologiczna dlatego my艣la艂am, 偶e jak pewna siebie p贸jd臋 do ginekologa i zarz膮dam konkretnych dada艅 to mo偶e kt贸ry艣 w ko艅cu nie b臋dzie na mnie patrzy艂 jako na kolejn膮 pacjentk臋 za kt贸r膮 bierze kas臋 z nfz-tu, bo w ko艅cu ja te sk艂adki op艂acam, 偶ebym mog艂a korzysta膰 z pomocy lekarza, tylko jako na pacjentk臋 z konkretnym problemem, kt贸ry nale偶y rozwi膮za膰. Tym bardziej, 偶e jestem jeszcze m艂oda i takiego typu problemy nie powinny mi si臋 dzia膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak znamy
a Rytua艂y Tybeta艅skie 膰wiczysz????lekarz nic tu Ci nie pomoze,organizm nigdy nie jest sta艂y ,ciagle sie zmienia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ivaxxx
Po urodzeniu dziecka zachorowa艂am na nadcznno艣膰 tarczycy i sama robi艂am hormony za rad膮 pediatry, kt贸ra widzia艂a 偶e m贸j wygl膮d si臋 zmienia. Moja lekarka spycha艂a moje samopoczucie na to, 偶e jestem m艂od膮 matk膮. Niestety NFZ nie dzia艂a w Polsce i radzi艂abym jednak zrobi膰 sobie prywatnie tsh - robi艂am teraz w Gdyni - badanie 16 z艂 i pobranie krwi 8z艂. Dla endokrynologa na pocz膮tek wystarczy to. Mi wysz艂o tym razem na poziomie 2,5 i gdzie艣 cztery miesi膮ce temu 3. I wed艂ug skali niby to ok, ale posz艂am do jednego z najlepszych endokrynolog贸w i w moim wieku to 1. Teraz bior臋 wi臋c leki na niedoczynno艣膰, zdziwi艂am si臋, 偶e mo偶na przej艣膰 w inn膮 skrajno艣膰 - a jednak. Ja nie tyj臋, ale moja siostra tak - 25 kg wi臋cej, mdla艂a i te偶 leczy si臋 na niedoczynno艣膰 od niedawna. TSH to chyba podstawa a potem endokrynolog, kt贸ry si臋 zna - norma jak wida膰 nie oznacza normy dla ka偶edego. Kobieta 30 lat to niby 1, 3-4 to wg mojej lekarki na kobiet w wieku 70 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak znamy
a gdzie tam lekarze sie znaja,przypisuja syntetyczne hormony na podstawie wynik贸w na dany moment,tylko doprowadza to do jeeszcze wiekszego rozchwiania organizmu,cz艂owiek sie ciagle zmienia nie mozna podawac sta艂ej dawki jakiegos hormonu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ju偶 mam dosy膰!!
Anusiasdanusia bardzo dzi臋kuj臋 za linka, ciekawie napisane i w sumie produkty tam s膮 podane, kt贸re spo偶ywam. A co do hormon贸w to ja 偶adnych nie przyjmuj臋, ani tabletek antykoncepcyjnych ani 偶adnych plastr贸w, nic. Owulacji te偶 najprawdopodobniej nie mam, bo jak robi臋 testy owulacyjne to nic mi nie wychodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tera ja powiem
polecam znale藕膰 dobrego ginekologa-endokrynologa, ja jestem pod opiek膮 takiego specjalisty od lipca, ponadto bior臋 leki na tarczyc臋 od 13 lat, koniecznie zbadaj TSH i nie czekaj na wizyt臋 na NFZ, ja w zesz艂ym roku w grudniu posz艂am u siebie i powiedzieli mi 偶e najwcze艣niej mog臋 si臋 zapisa膰 na... wrzesie艅. Je偶d偶臋 do Warszawy do dr. Nie偶urawskiego, bierze 120 z艂 za wizyt臋 ale jest bardzo dobrym specjalist膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jlkjlkjiill
wyglada na problem z tarczyca. zrob sobie tsh, ft3 i ft4. koszt chyba z 50 zloty za te 3 badania. naprawde warto je zrobic. poczytaj o problemach z tarczyca- na forum gazeta.pl jest dobry topik o problemach z tarczyca i osoby sa tam bardzo pomocne. nawet tutaj na kafeterii kiedys byl chyba temat o tarczycy. tarczyca ma ogromny wplywa na gosporke hormonalna organizmu wiec radzilabym jak najszybciej poszukac dobrego endokrynologa zanim jeszcze bardziej organizm Ci sie rozchwieje. A rytualy tybetanskie swoja droga sa bardzo fajne. zycze duzo powodzenia!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DO Ivaxxx
Napisz prosz臋 jakie艣 namiary na swoj膮 pani膮 endokrynolog!!

Udost臋pnij ten post