Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaallllllicja

studenci najlepiej zaoczni pytanie

Polecane posty

Gość alaallllllicja

witam czy jesli ostatni zjazd jest np 22 stycznia i nie usyskam zaliczenia( nie egzamin tylko zaliczenie) i nie pojawie sie na terminie poprawkowym to uzyskam wpis nawet z tą ocena dopuszczającą?? czy wykładowca ma prawo nie wpisywać nic.. o zalicenie starałabym się podczas następnego semestru.. serdecznie prosze o odpowiedx

Gość erbeke
to zależy przecież od regulaminu szkoły... a kiedy zdajesz indeks?

Gość thtraha
zalezy od uczelni, a nie od trybu studiow, zapytaj w dziekanacie,starszych kolegow ze swojego wydzialu :o

Gość alaallllllicja
no wlasnie taka szkola ze nawet nic nam nie powiedzial jak i co przyszlam na pierwszy zjad i od razu zajecia tydzien pozniej pofatygowal sie do nas prorektor zeby wybrac staroste i tyle tego wykladowcy akurat nie chcialam pytac bo jest dosc nerwowy i lbi sobie powrzescec ze chyba sie troche balam go o cokolwiek pytac ;/ a u was jak jest?? niby brak wpisu powienien byc jesli ma sie zbyt duo nieobecnosci, a ja bylam na kazdym zjezdzie jak dotąd.. a przedmiot dość trudny bo fizyka i wątpie by ktokolwiek ja zdał z mojej grupy

Gość alaallllllicja
a indeksy zdaje sie w dziekanacie tak?? nie trzeba latac za kazdym wykladowca cy jak to jest?

Gość erbeke
nie wiem już w tym momencie czy ty sobie żartujesz... Jak mozna studiować i nie miec pojęcia o podstawach?

Gość thtraha
a co ty myslalas, ze na studiach ktos was o wszystkim poiformuje???? normalne, ze na I zajeciach sa zajecia na ktorych prowadzacy mowia o zasadach zaliczanai u nich rpzedmiotu :o i tyle wpisy zbiera sie u prowadzacych przedmioty a potem w terminie zdaje sie indeks do dziekanatu mija juz caly semestr a ty nie wiesz NIC o studiowaniu? :o

Gość alaallllllicja
normalnie a skad mam wiediec jak nam nikt nic nie powiedial studiuje bo jak na razie wszystko mam zdane za tydzien fizyka i z tym bedzie ciezko.. wiem ze to glupie nic nie wiediec..

Gość erbeke
To jesteś taką straszną ciapą, że nie potrafisz się niczego dowiedziec? Myślałaś, że będziesz grzać dupsko w domu a ktoś Ci przyślę list z FAQ szkoly? :D

Gość alaallllllicja
wiem tyle co na pierwszym zjezdzie tak to prawda nie wiem.. ale widze ze wy tez nie wiecie skoro nie potraficie odpoweidziec na pytania tylko sobie jaja robicie.. jak nie chcecie pomoc to po co wgl piszecie i marnujecie swoj cenny czas

Gość alaallllllicja
mam jeszcze pyatnie cy indeks trzeba złożyć osobiście?

Gość samo się nie załatwi
Musisz niestety ustalić to z wykładowcą. Jak nie rozliczasz indeksu na koniec semestru, to to jest kwestia dogadania się, żebyś mogła dostać ten wpis później.

Jeśli nie dostałaś wpisu od wykładowcy, a musisz złożyć index, to automatycznie w dziekanacie sami Ci wpiszą niedostateczną. Indexu nie musisz składać osobiście, możesz go dać jakiejś koleżance

Gość erbeke
Ale co mamy Ci odpowiedzieć? Każda szkoła działa wg swojego regulaminu, to nie jest ustalone odgórnie :O U mnie na przykład indeks składa się tylko raz w roku, po semestrze letnim. Trzeba go złożyc osobiście bo składasz podpis, przy okazji podbijają Ci legitymacje. Aby złozyc indeks musisz miec wpisy od wszystkich wykładowców, w przypadku niezaliczenia przedmiotu musisz postarac sie o wpis waruknowy. Jeśli nie złozysz indeksu w terminie zostajesz skreślona z listy studentów. Jesli chodzi o wpisy to zazwyczaj nie trzeba po nie iść osobiście

Gość thtraha2
a skad mamy wiedziec jak jest na twojej uczelni???????????? ja wiem jak jest na mojej, a jak czegos nie wiem to pytam wsor dstudentow swojej uczelni a nie anonimowo na forum :o po co ci studia skoro nawt nie potrafisz sie dowiedziec jaki jest system zaliczania przedmiotow i zdawania indeksu?

Gość alaallllllicja
indeks to jest to male ktore sie pokazuje w tramwaju podczas jazdy bez biletu?

Gość erbeke
Sama widzisz- wszędzie jest inaczej, littlemee napisała, że u niej nie trzeba składac indeksu osobiście, a u mnie tylko tak można. Więc lepiej nie pytaj tutaj tylko rusz tyłek i dowiedz się na swojej uczelni!

Gość thtraha2
w ogole to ja nei rozumiem, jak mozna zdawa cprzedmioty i nei wiedziec co w razie W, no ni epotrafie sobie tego wyobrazic, dla mnie to bykla peirwsza najwazniejsza infomacja nt. zaliczania przedmiotow, sesji, zdawania indeksu, punktow ECTS :o

Gość erbeke
Tak jest na mojej uczelni. Musisz złożyć osobiście podpis, że złożyłas indeks. Oczywiście wpisy zazwyczaj zbiera dla wszystkich osoba, która ma blisko na uczelnię.

Gość alaallllllicja
dobra dzieki za informacje.. myslalam ze sa to jakieś odgórne zasady ale jeśli nie to bede pyatć u zródła nie wiem po co mi studia, po sam papierek pewnie bo do nic sie nie przydadzą ale nie wiem po co niektórym którym tu się wypowiadali studia, skoro nie nauczyli się szacunku do innych ludi tylko nabijania się. kto pyta nie błądzi.. po to jest do forum dzieki za pomoc i pozdrawiam i wiecej życliwosći dla innych ludzi to wam bardziej pomoże w życiu niz jakiekolwiek stuia