Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majulka9

Dlaczego pary wybierają bezmyślnie piosenki na swoje wesela?!

Polecane posty

Gość majulka9

Pominę juz fakt, że co któraś para tańczy pierwszy taniec do piosenki "windą do nieba", która to jest o nieszczęśliwej miłości, ostatnio widziałam do "because of you" kelly clarckson, która też traktuje o dziewczynie porzuconej przez faceta, albo najlepsze- jak wjeżdża tort to puszczają "time to say goodbye" :O Nie rozumiem tego...

Gość bo pewnie już myslą
o rozwodzie :D

Gość majulka9
no własnie nie potrafię tego wytłumaczyć... Czy ludzie są tak tępi, że podoba im się melodyjka to biorą piosenkę nie zastanawiając się nawet o czym jest? :O

Właśnie obawiam się, że tak jest:) Fajna melodyjka, a przesłąnie to chuj, ciotki Gienie i wujki Staszki z Zadupia angielskiego i tak nie znają

Gość prawdę mówiać
dla nie nie miałoby znaczenia jakie melodyjki lecą- jesli chodzi o słowa

Gość majulka9
Moim zdaniem to wygląda żałosnie, jak zakochana para tańczy pierwszy taniec na swoim weselu, a do tego leci piosenki o niespełnionej, nieszczęśliwej miłości czy o pożegnaniu... Idiotyzm :D To tak jakby na pogrzebie puścić "hello czy ty czujesz to" liroya, przecież też smutna melodia :D:D

Dla mnie też i myślę, że dla wszystkich ogarniętych ludzi. Równie dobrze można sobie marsz pogrzebowy puścić, w końcu ładna melodyjka

Gość nityka
haha,tez takie cos zauwazylam

Gość nowinka ;)
a ja bym chciała: Whitney Houston "I will always love you" lub Ziyo "Tylko Tobie" i jeszcze jedna mi się podobała, teraz zapomniałam tytułu :/ u mojej siostry grali - Universe "W perły zmienić deszcz" nie znam dokładnego tytułu, ale bardzo ładna piosenka :)

Gość pani romantyczna i rozwazna20
z ta "windą do nieba" to rzeczywiście porażka :D

Gość dodatkowy elemtn
u moich znajomych była piosenka Myslovitz "chciałabym umrzeć z miłości" kurwa jak ja wtedy ryczałam :O

może to jest kwestia tego, ze sami się nie zastanawiają o czym właściwie jest piosenka? W "Winda do nieba" masz jakiś welon, jakiś ślub, jakieś stukające kopyta koni i heja - piosenka o ślubie, a że o wymuszonym to inna sprawa. Utwór dobry na ślubu "z wpadki".

Gość majulka9
Moorland- pieknie to ujęłaś :) Wystarczy, że gdzieś tam pada słowo ślub, welon to znaczy, że idealna piosenka na ślub :D Żałosne, jak bardzo niemyslący są niektórzy ludzie...

Gość pieczarkiwciescieiiie
Idzcie Wy;p ja bede tanczyc do "The boxer" simon and garfunkel. W ogole to nie o milosci ;p a czy piosenka do slubu musi byc na temat:P??? jest ladna muzyczka i jazda;p

Gość majulka9
Jak dla mnie to możecie tanczyć nawet do "Straciłaś cnotę" czy "Weź go do buzi" :D Przecież nie musi być na temat, tekst nie ma znaczenia.... :D

Ok, o ile nie musi być dosłownie na temat, to tekst przeczący tematowi jest moim zdaniem przesadą. Co innego wybrać sobie utworek nie związany z miłością, a co innego tańczyć mocno okrojonego walca do kiepskiego rytmu utworu o zdradzie czy nieszczęśliwej miłości.

Gość pani romantyczna i rozwazna20
do pieczarkiwciescie : jasne ze nie kazda piosenka na weselu musi byc o miłości ,ale jeśli już jest to chyba nie powinna być o tej nieszczęśliwej? bo taka winda do nieba wprowadza świetny , radosny nastrój prawda? :D

Gość Protoplastka
Moim zdaniem tekst ma kluczowe znaczenie, ważniejsze niż muzyka. Podobnie jako podkłady do filmów ze ślubów i jako pierwszy taniec pary wybierają "You were always on my mind" Elvisa... przecież on tam śpiewa, że nigdy Cię nie kochałem, nigdy nie było mnie przy tobie... masakra

Gość pieczarkiwciescieiiieiieie
macie racje. Mysle ze ludzie ktorzy wybrali winda do nieba nigdy tej piosenki od poczatku do konca nie sluchali:PP

Gość dfjgbdfrtghfghnfg
Whitney Houston " I have nothing" :)

Gość trelemoreleeee
a my bedziemy mieli kayah i kilianskiego procz ciebie nic :) ladna piosenka :P i mam problem dziewczyny :D bo potem chcemy zeby leciala piosenka od pana mlodego dla panny mlodej i od panny dla pana. no i jest taka sliczna piosenka no slowa po prostu jak z bajki ale po niemiecku :/ i jak puszcze taka to nikt z gosci ani sam mlody nie zrozumieja :/ ale no idealna jest, sliczna :D przeciez tlumaczenia na scianie nie bede wyswietlac :D

hmmm e tam;p naucz pana mlodego niemieckiego;p

Gość trelemoreleeee
tam jest tak: spisz obok mnie, moge cie obserwowac cala noc patrzec jak oddychasz, az obudzimy sie rano wiele razy udalo ci sie odebrac mi oddech opowiedz mi tysiac klamstw, uwierze ci we wszystkie jestes najlepszym co mnie spotkalo tak cudownie ze mnie kochasz za rzadko to mowie - tak dobrze ze jestes

Gość trelemoreleeee
ale faktycznie, topik dobry :D tez mnie dobija jak ktos ma na weselu jakas piekna melodyjke ale slowa o nieszczesliwej milosci, smierci itd :D

e tam wazne ze Ty rozumiesz:PPP

Gość a pamiętacie ???
zespół MAGMA ??? "Wszystkie chwile" "Kochać i pragnąć"

Gość hytrrrrrraaaa
My mieliśmy Daro - właśnie Ty :)

Gość lub
David Foster: "When A Man Loves A Woman" :) Przepiękna :) :) :)