Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michaelinka18

Niepokojące objawy w ciąży

Polecane posty

Gość Michaelinka18

Jestem po raz 3 w ciąży. Poprzednie dwie ciąże straciłam- ciąże obumarłe. Pierwsza w 17 tygodniu druga w 12. Teraz obecnie jestem w 10 tygodniu. Do ginekologa poszłam dosyć wcześnie bo w około 4-5 tygodniu, jak na razie według lekarza wszystko jest w porządku, mimo wszystko strasznie się boję i martwię bo wcześniej też wszystko na początku było w porządku aż do czasu. Zrobiłam dosyć dużo badań ale mimo to nie odkryto przyczyny moich poronień. Pod każdym względem jestem idealnie zdrowa. Mam teraz kilka dolegliwości które mnie martwią na przykład mam lekko żółte upławy czasami jasno- pomarańczowe, czasami odczuwam krótkotrwały kujący ból w okolicach jajników, boli mnie szyjka macicy i czasami mam takie wrażenie jak by za chwilę miało mi stamtąd. Nie mam mdłości na okrągło czasami tylko jak coś zjem to przez chwilę odczuwam że strasznie mi niedobrze ale po jakimś czasie to mija, no i jest jeszcze częstsze oddawanie moczu. Jak jestem w domu to mogę biegać do ubikacji co 15-25 minut ale jak wyjdę gdzieś z domu w gości czy nocuję u narzeczonego to nie mam takiej potrzeby, w nocy wstaję do ubikacji tylko raz o różnych godzinach. Mam różne kolory moczu od przeźroczystego aż po ciemno pomarańczowy. Dodatkowo lekarz wypisał mi luteinę podjęzykową 3 razy dziennie po 2 tabletki, odkąd ją biorę ciągle mam wrażenie że boli mnie od niej gardło, czy to w ogóle możliwe taki skutki uboczne? Mówiłam o tym lekarzowi in mówi że to nic takiego, mimo to nadal się martwię. Czy któraś z was miała takie objawy? Bardzo przydało by mi się gdyby ktoś podzielił się ze mną swoją opinią.

co do luteiny ja powiedzialam mojemu nowemu lekarzowi ze biore podjezykowo to powiedzial ze powinnam dopochwowo wiecej hormonu dociera tam gdzie trzeba..i te uplawy sa delikatnie niepokojace...a co na nie mowi lekarz?moze masz jakas infekcje?

Michaelinka nie miałam takich objawów jak ty więc ci nie pomogę ,jeśli chodzi o luteinę to też nic mi po niej też nie jest .Obawy kochana to będziesz miała niestety do końca ciąży ja tak samo reagowałam stresem a jak zbliżała się wizyta u lekarza to świrowałam .Najlepsze wyjście to zbadać poziom bhcg i powtórzyć badanie po24 godzinach jeśli dobrze przyrasta to z ciążą jest ok , dodam że też jestem Mamą Aniołkową .Jest takie fajne forum ciąża obumarła dlaczego ja się udzielam na nim jet tam wiele dziewczyn po stratach i się bardzo wspieramy zapraszam.

Gość Michaelinka18
Luteinę brałam dopochwowo ale dostawałam od niej bardzo często infekcji, więc biorę teraz tą podjęzykową w sumie uważam że ta luteina nie działa na mnie pozytywnie ciągle mam wrażenie jak bym miała od niej objawy przeziębienia. Co do tych upławów mówiłam o nich lekarzowi ale powiedział mi że nie ma się czym martwić, niby nie ma czym ale i tak się martwię w mojej sytuacji dziwne jak bym się nie martwiła i jeszcze słyszałam że tylko białe upławy są normalne. Więc już sama nie wiem. Jeden lekarz mówi tak inny jeszcze co innego...